בארץ
במהלך חג הפסח הודיע הנגיד כי יותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 3%. בהודעת הריבית עדכן הנגיד את תחזית הצמיחה של בנק ישראל לשנת 2011 ל- 4.5% לעומת תחזית קודמת שהסתכמה ב- 3.8%. בהמשך השבוע הודיע בנק ישראל כי רכיב ההלאוות לדיור בריבית משתנה יוגבל לשליש מסך ההלואה לדיור. ההנחיה גם מסדירה חובת גילוי ללווים שנטלו משכנתא בריבית משתנה על מנת להגביר את מודעותם של הלווים להשלכות האפשריות של העלאת הריבית על גובה ההחזר החודשי. בנק ישראל מציין כי חלק גדול מהמשברים הפיננסים במדינות השונות החלו ממתן אשראי לדיור בתנאים שלא שיקפו את סיכוני השוק. אינדיקטורים כלכליים לחודשים ינואר- מרס שפרסמו מצביעים על המשך עלייה בפעילות המשק. ייצוא הסחורות, ייבוא חומרי גלם והייצור התעשייתי רשמו עליה. אחוז הבלתי מועסקים ירד ל- 6%. מודי‘ס הודיעה כי בעקבות המצב הבטחוני היא אינה מעלה את דירוג האשראי של ישראל .


ציפיות אינפלציה
ציפיות האינפלציה שבו לעלות בשבוע המסחר המקוצר בשל חג הפסח. הגלילים רשמו עליות של כ-0.4% בטווח הבינוני - ארוך בעוד השחרים נותרו כמעט ללא שינויי בטווחים אלה. ציפיות האינפלציה לטווח של שנה שבו ועלו לרמה של 3.7% , בטווחים הארוכים יותר ציפיות האינפלציה נושקות לרמת ה- 3% מלמטה.


מט"ח
בעקבות הודעת הפד כי הריבית תישאר נמוכה לתקופה ממושכת, נחלש הדולר בעולם מול מרבית המטבעות בעולם. האירו עלה בחדות לרמה של 1.48 דולר לאירו ומתחיל "לאיים" על רמת ה- 1.5. מתחילת השבוע התחזק האירו מול הדולר בכ- 1.6%. הדולר נחלש גם מול המטבע המקומי ושב להיסחר ברמה של 3.39 ש"ח לדולר כאשר המסחר באופציות הבוקר משקף את המשך החלשותו לרמה של 3.38. האירו התחזק מול השקל וחזר להסחר מעל רמת ה- 5 ש"ח לאירו.


מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב עלה לרמה של 200 נ"ב. התשואות בארה"ב השבוע ירדו לרמה של 3.3%, בעוד תשואת האג"ח בארץ עלתה לרמה של 5.3%. תלילות העקום השקלי המשיך לעלות והגיעה לרמה של 190 נ"ב, לאחר שהתשואות השחרים בטווחים הארוכים עלתה השבוע ואילו בטווח הקצר התשואה דווקא ירדה.


ארה"ב
במסיבת עיתונאים ראשונה הודיע יו"ר הפד כי הריבית תישאר ללא שינוי ברמה של 0%-0.25% , והוסיף כי הריבית צפויה להשאר ברמה זו תקופה ארוכה. תוכנית ההרחבה הכמותית אמורה להסתיים כמתוכננן ביוני אך הבנק ישמור על היקף הנכסים הקיים וישקיע מחדש את כספי תשלומי הריבית והפידיונות. עוד ציין, כי בשל רמת האינפלציה הנוכחית תוכנית הרחבה נוספת הופכת לפחות אטרקטיבית. בנוסף, הפד עדכן את תחזיותיו לשנה הקרובה. הבנק המרכזי צופה כעת צמיחה שנתית של 3.1%-3.3% בתמ"ג לעומת תחזית קודמת של 3.4%-3.9%. הבנק צופה עליה בשיעור האינפלציה של כ- 2.1%-2.8% לעומת תחזית קודמת של 1.3%-1.7% וירידה באבטלה עד לרמה של כ- 8.4%. השבוע פורסם שיעור התמ"ג לרבעון הראשון שצמח ב- 1.8% בשיעור שנתי, פחות מהמצופה, בעיקר בשל האטה בצריכה הפרטית, נתון שאכזב את המשקיעים.


מדד מעוף
השבוע התקיימו שלושת ימי מסחר בלבד בשל חופשת חג הפסח, כאשר בצהרי יום חמישי המסחר באג"ח עבר לשלב טרום נעילה בשל תקלה. מדד ת"א 25 ירד ב- 2% ל- 1314 נק‘, מדד הבנקים ממשיך להסחר בתנודתיות והשיל כ-4% מערכו. מדד הנפט והגז ירד ב- 0.3% בלבד כאשר הירידות שנרשמו בשאר המדדים היו חדות יותר.


פרסומי מאקרו צפויים לשבוע הקרוב

03.05.11
- הזמנות מוצרים ברי-קיימא והזמנות מפעלים - ארה"ב

04.05.11
- מדד מנהלי הרכש במגזר השרותים - ארה"ב
- מכירות קמעונאיות ומדד מנהלי הרכש - גוש האירו

05.05.11
- החלטת ריבית - בריטניה וגוש האירו
- יתרות מטבע חוץ - ישראל

06.05.11
- שיעור אבטלה ומס‘ מועסקים, אשראי צרכנים - ארה"ב