x

עמוד 2 מתוך 20 ראשוןראשון 123412 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 198

נושא: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות

לגבי הפוסט של elade
    קודם כל, אני חושב שמי שהעלה ראשון את הגישה הזאת באתר הזה (לא שזה משהו לא ידוע, אך אני חושב באתר של השחקן הוא באמת היה ראשון עם חוקים ברורים של שוקת סופר רחבה ולא מוגנת) היה itsikf1.
    אני אישית גם מבצע את זה (החודש זה יהיה הפעם ה-14) אך לא מעיז לא להגן למטה (פוטים מוגנים, קולים חשופים) מהסיבה שהיא ברורה - קטסטרופה יכולה לקרות בצד הפוטים, אך אף פעם עוצמת העליות ומהירותם לא תהיה כמו עוצמת הירידות.
    בגישה הזאת אכן יש בעיה של הבטחונות (כתיבה חשופה דורשת הרבה מאוד בטחונות), אך אני דוגל בגישה הזאת מכוון שאני פחות מסתכל על אחוז הרווח (על בטחונות מוגדלים שכתיבה חשופה דורשת אחוז הרווח יהיה מן הסתם לא גבוה בד"כ), אלא על הרווח אבסולוטי בשקלים. רוב התיק מושקע בנ"ע סחירים - אג"ח ותעודות סל בכל מקרה, אז אני רואה במסחר באופציות מין "השלמת הכנסה" צנועה (גם לא עובר 50%-60% מהבטחונות).
    גם אצלי כל החודשים למעט אחד (אוגוסט שנה שעברה- הפסדתי כ-1000 ש"ח) היו רווחיים ומלבד אותו אוגוסט לא נאלצתי להתעסק עם ההרחקות. מצד שני, אני גם כמעט ולא מתקרב ומסתפק ברווח שנוצר לי מפתיחת השוקת (במידה והצלחתי :-))
    בכל מקרה, אני לא חושב שכתיבה חשופה בצד הפוטים זה רעיון טוב, לפחות אני יותר מדי שמרן בשביל נועזות כזאת.

התשובה הזו היא שרשור של תשובות לארבע התגובות האחרונות, מעצלנות לא יצרתי מבנה קוהרנטי להודעה הזו, עמכם הסליחה.

לבנוגע לקירובים:

אני פותח את השוקת בדכ יום יומיים לפקיעה או לכל המוקדם שבוע לפקיעה בכמויות קטנות. את עיקר הכתיבות אני מבצע בשבוע הראשון לחודש ועוד קצת בשבוע השני.

אני לא מקרב יותר מידי, אני מוסיף לפעמים עוד כמה יחידות אם המדד זז 3-4% ומתפנים בטחונות... אבל אני לא מנסה לדחוק בבטונות לקצה כי אז שינוי מגמה מחייב אותי לברוח וזה לא שווה את המאמץ.

אם יש חודש שמתחיל בתונעה חזקה אני מרחיק בהדרגה את הכתיבה הקרובה ביותר, מוותר על 5-15% מהרווח הפוטנציאלי לאותו החודש, לא הסתכלתי בקבצים שלי אבל אני מניח שזה קורה פעם בשלושה חודשים בערך.

בנוגע לאחוז רווח:

באתר הזה יש לדעתי קידוש יתר של המושג. אני כן מסתכל על האחוז ומדווח עכשיו (וגם לעצמי) מה האחוז מהבטחונות ומה האחוז מהתיק אבל זה לא קדוש. אם אני משתמש ב80% מהבטחונות, צריך תנועה לא כל כך קטנה כדי לגרום לי להגיע ל100%, אם זו תנועה חדה במיוחד (נאמר עוד 2 ירידה מחר חס וחלילה) אז זה בכיף יצמצם לי את הרווח בחצי (מה גם שהחודש יש לי פחות מידי קולים בנתיים). כאשר הבטחונות עולים אחרי שבוע או שבועים אז אפשר לצמצם או לבטל את הרגל הקדמים בעלות/ברווח זניח.
    המטרה שלי היא לא למקסם את הרווח כאשר הכל שקט יחסית המטרה היא לצמצם (לפי תפיסיתי) את הסיכוי למחיקה במקרה של התרסקות.

בנוגע למרחק מהסטרייק:

המוטו שאני מנסה לעמוד מאחוריו הוא לא להתחזר, כשהסטייה גבוהה מספיק (לא קורה לאחורנה מספיק) אני כותב ב14 ו15%, בפוטים ו10% בקולים. ככל אצבע אני לא כותב יותר קרוב ב10% ו7-8% בהתאמה, אני מעדיף להרוויח פחות באותו חודש מאשר להתקרב יותר.

בנוגע למי שהעלה את הרעיון קודם, אני בכיף מעביר את הכתר לאיציק, במיוחד אם זה עובר ביחיד עם האחריות (אצלי אין אחריות)

הגנות מצד אחד, כעקרון זה רעיון יפה. אם אני זוכר נכון זה קורה כאן לא מעט שפותחים את הפוזיציה ומצרפים הגנות בדיליי מסוים. שזה אפקט די דומה. השוואה בין סיכון של אסטרטגיות זה דבר די משונה, בנוגע לעבר זה קל ולא רלוונטי בנוגע לעתיד (שעוד לא קרה) זה ענין של טעם, ואחרי שהוא קורה אז זה שוב עבר לא?
    נסתכל על הכתיבה של דמי כיס, 1200 הגנות 1170 שזה 3000 שח בטחונות
    לעומת הכתיבה שלי ב1170 שהיא בערך 6000 שח בטחונות .
    אני חושב ששתיהן הכניסו ביום חמישי כ 40 שח (דמי - תקן אותי אם אני טועה) אז זה אומר שהאסט' שלי בחצי מהרווחיות . נחשוב על כך ששנינו משתמשים ב60אלף שח בטחונות.

אם תהיה ירידה של 20% מחר אז נדפקתי, נדפקתי יותר מאשר דמי כיס (לא שמצבו טוב) אבל אני מניח שזה יהיה רק תסמין של משהו עוד יותר גרוע שקרה מחוץ לבורסה ואז אללה יסתור כנראה שזה לא יענין אותי.

אם מחר תהיה ירידה של 10% מחר הפוזיציה של דמי כיס מפסידה 3000-2500 שח לאוכף - עמוק בתוך הכסף, והאופציות שלי אני מניח יהיו שוות בכיף איזה 5000 שח - סטיית תקן 40 כלומר האסט' בערך באותו המקום (חרא של מקום)

לעומת זאת אם תהיה ירידה של 5% מחר לא חישבתי וזה בטח תלוי בסטיה אבל אני חושב שאוכל לברוח בפחות נזק (מי מרים את הכפפה ומצרף סימוליצה, לא שאני סומך עליה). הרבה
    יותר חשוב מזה. אם מחר תהיה ירידה של 5% אני אהיה בחריגה מהבטחונות ומתישהו ביום יתקשר אלי נציג מבית ההשקעות ויבקש בנימוס שאפעל, אני כמובן אברח קודם לכן ויספג את הנזק. נסיון העבר מלמד שלא כל (למעשה אף אחד, (תקנו אותי אם אני טועה) מאלו שביצעו את האסט') לא היה בורח, למה? כי דרישת הבטחונות שלו לא השתנתה בשקל אחד. והוא מתקמצן לקבע הפסד של 30אלף שח. הלקחים מספטמבר וקצת פחד אלוהים היה אולי גורם למעשה הנכון להתרחש ואולי לא. ומה היה קורה אם היתה עוד ירידה של 5% למחרת? אני פשוט לא רוצה לשים את עצמי בסיטואציה שאני צריך להחליט.

----
    החודש פתחתי, אולי מוקדם מידי (חכמה לשאחר מעשה) ב1170-1120 אין לי את האקסל עכשיו אבל זה יוצא משהו כמו 0.5-0.8% מהבטחונות, היום כתבתי, שוב לצערי באמצע היום ב1150 ו1140 שניהם ב40 שח. בצד הקולים כתבתי ביום חמישי (בבוקר למזלי) ב1420 1430 ונראה לי שגם יש לי כמה ב1440 מתחילת שבוע שעבר.

שוב כתבתי יותר מידי, מי בכלל יקרא את זה (סתם פולניות מזויפת, אני מנסה לסחוט תגובות)

א.

נ.ב.
    למעשה לא ספרתי טוב, התחלתי בנובמבר 09 אז זו הפעם ה19 שלי החודש. נקווה לא יהיה כמו מאי משנה שעברה.

אלעד,

אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת. אני גם בעד לכתוב חלק חשוף, חלק מוגן. אני גם מתנגד להגנה של סטרייק אחד כי אני חושב שזה מאד מסוכן. אני משתמש בהגנה פשוט כאמצעי להורדת ביטחונות. למשל ה 1200 שלי מוגן 1170, אבל יש לי גם 1190 שחלקו מוגן 1120 וחלקו לא מוגן בכלל.

מהניסיון שלי, הדפיקות שחטפתי היו כמעט תמיד בשבוע פקיעה. לכן אני מעדיף להיות נועז יותר בתחילת חודש, ושמרני בסופו. מקווה שהחודש הזה לא יוכיח לי ההיפך. כרגע אני לא חושב שזה יקרה. אמנם היו יומיים ירידות מכובדות, אבל אני לא חושב שאנחנו לפני איזו מפולת. אולי אפילו יהיה תיקון כלשהו מחר. (ואולי לא).

באופן טבעי, אני נמצא החודש בנזק, אבל זה הכל תחת שליטה. נזק סביר וקטן של 1%. לא נורא ואני מאמין שגם זמני מאד.

לדעתי מחר עליות
    ולדאבוני לא ניצלתי את הירידות היום.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    אלעד,

אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת. אני גם בעד לכתוב חלק חשוף, חלק מוגן. אני גם מתנגד להגנה של סטרייק אחד כי אני חושב שזה מאד מסוכן. אני משתמש בהגנה פשוט כאמצעי להורדת ביטחונות. למשל ה 1200 שלי מוגן 1170, אבל יש לי גם 1190 שחלקו מוגן 1120 וחלקו לא מוגן בכלל.

מהניסיון שלי, הדפיקות שחטפתי היו כמעט תמיד בשבוע פקיעה. לכן אני מעדיף להיות נועז יותר בתחילת חודש, ושמרני בסופו. מקווה שהחודש הזה לא יוכיח לי ההיפך. כרגע אני לא חושב שזה יקרה. אמנם היו יומיים ירידות מכובדות, אבל אני לא חושב שאנחנו לפני איזו מפולת. אולי אפילו יהיה תיקון כלשהו מחר. (ואולי לא).

באופן טבעי, אני נמצא החודש בנזק, אבל זה הכל תחת שליטה. נזק סביר וקטן של 1%. לא נורא ואני מאמין שגם זמני מאד.
    אופיר, אני לא רוצה לפתוח פה לשטן, אך חוששני שהסיבה היעיקרית שחטפת דפיקות בשבוע הפקיעה היא מקריות. נכון שדינו של שבוע הפקיעה אינו דינו של שאר השבועות, וברור שככל שרחוקים יותר ממועד הפקיעה הגזירה היא פחות חריפה, אבל התרחשות קיצונית יכולה לקרות גם באמצע החודש ולא בהכרח זה ייגמר הרבה יותר טוב.שוב, לא מאחל לא לעצמי ולא לאף אחד, אבל זה תרחיש שהסתברותו גדולה מאפס. כמובן, זה צריך להיות משהו ממש קטסטרופלי ולא תרחיש שהיה אצלך בספטמבר (שממנו אפשר לברוח באמצע החודש).

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    אלעד,

לא הבנתי למה הגנה של סטרייק אחד זה דבר מסוכן.
    זה נותן תקבול מקסימלי על הבטחונות (תשואה).
    אפשר להרחיק בדיוק אותו הדבר רק לעשות את זה ביחד עם ההגנה.

ישנה גם אופציה נוספת לקנות בחזרה את הכתיבה ולכתוב מאחורי ההגנה.
    נניח במקרה שתואר של תנודה מאוד חריפה נניח 5% ביום אחד. מה עושים עכשיו?
    זה די ברור שהשוקת בחודש הזה לא תביא רווח, כי נרחיק.
    ונניח הירידות ממשיכות - נרחיק עוד ועוד ועוד?
    ע"י כתיבה מאחורי ההגנה אמנם נפסיד יותר (מאשר להרחיק את ההגנה גם),
    אבל בהמשך הירידות יש סיכוי טוב שנחזיר את ההפסד,
    וזה די סביר להניח שאחרי ירידה כזאת חריפה יבואו עוד ירידות.
    גם אם לא יבואו הצד הזה מוגן בונקר, מה שמביא לשקט נפשי, שזה לא פחות חשוב.
    ואם המדד חוזר בחזרה ורואים שהכל בסדר אפשר שוב לכתוב לפני ההגנה

ציטוט פורסם במקור על ידי chizhk
    אופיר, אני לא רוצה לפתוח פה לשטן, אך חוששני שהסיבה היעיקרית שחטפת דפיקות בשבוע הפקיעה היא מקריות. נכון שדינו של שבוע הפקיעה אינו דינו של שאר השבועות, וברור שככל שרחוקים יותר ממועד הפקיעה הגזירה היא פחות חריפה, אבל התרחשות קיצונית יכולה לקרות גם באמצע החודש ולא בהכרח זה ייגמר הרבה יותר טוב.שוב, לא מאחל לא לעצמי ולא לאף אחד, אבל זה תרחיש שהסתברותו גדולה מאפס. כמובן, זה צריך להיות משהו ממש קטסטרופלי ולא תרחיש שהיה אצלך בספטמבר (שממנו אפשר לברוח באמצע החודש).
    זה לא עניין של שטן, אלא עניין מתמטי

בשבוע פקיעה, לאופציות היחידות שיש ערך זה אופציות שדי קרובות לסטרייק. כי כבר במרחק של 5 סטרייקים, אין לאופציות ערך. מה שאומר שהשוקת הרחבה כבר לא כל כך רחבה.
    רכיב הזמן של האופציות הללו קטן מאד (שחוקות) מה שגורם להן להיות הרבה יותר אלימות בהתנהגותן מאשר אופציות עם רכיב זמן גדול. וזה מה שיכול להכניס לצרות. אופציה שהתחילה לטפס, היא בעייתית מאד כי אין אפשרות להרחיק אותה. רק מתרחקים מעט, וכבר הערך צונח.

דוגמא מעשית: הרחקה של 1200 עד ל 1170, כרוכה בירידת ערך ב 50%. בשבוע פקיעה, הרחקה כזו תיגרום לירידת ערך של 90% (ומעלה).

ציטוט פורסם במקור על ידי jonyk
    לא הבנתי למה הגנה של סטרייק אחד זה דבר מסוכן.
    זה נותן תקבול מקסימלי על הבטחונות (תשואה).
    אפשר להרחיק בדיוק אותו הדבר רק לעשות את זה ביחד עם ההגנה.
    מה שמסוכן זה הבטחון המזויף שההגנה נותנת. הנה למשל אנחנו קוראים לזה הגנה אבל ברור (לפי השורה השניה שלך למשל) שזה למעשה התקפה. זה פוזיציה יותר אגרסיבית שהמטרה שלה היא להגדיל את הרווח. על הדרך אולי זה מגן באיזה שהוא תרחיש אבל, לדעתי זה בדכ יותר מסוכן פר שקל בטחונות.

ברור שכתיבה אחת עם הגנה פחות מסוכנת מכתיבה אחת בלי הגנה. אבל אם ההגנות מאפשרות/דורשת כתיבה של פי שתיים אופציות ובשני סטרייקים יותר קרוב אז אני לא הפירוש האמיתי של ההגנה היא התקפה...

ציטוט פורסם במקור על ידי jonyk
    ישנה גם אופציה נוספת לקנות בחזרה את הכתיבה ולכתוב מאחורי ההגנה.
    נניח במקרה שתואר של תנודה מאוד חריפה נניח 5% ביום אחד. מה עושים עכשיו?
    זה די ברור שהשוקת בחודש הזה לא תביא רווח, כי נרחיק.
    ונניח הירידות ממשיכות - נרחיק עוד ועוד ועוד?
    ע"י כתיבה מאחורי ההגנה אמנם נפסיד יותר (מאשר להרחיק את ההגנה גם),
    אבל בהמשך הירידות יש סיכוי טוב שנחזיר את ההפסד,
    וזה די סביר להניח שאחרי ירידה כזאת חריפה יבואו עוד ירידות.
    גם אם לא יבואו הצד הזה מוגן בונקר, מה שמביא לשקט נפשי, שזה לא פחות חשוב.
    ואם המדד חוזר בחזרה ורואים שהכל בסדר אפשר שוב לכתוב לפני ההגנה
    זה תאור מורכב של מה עושים בכל מיני תרחישים והבעיה בו היא שהוא קשה לישום עם הגנות.
    • הדרישת בטחונות לא משתנה בדכ אז אין לחץ[/*:m:3vnjbhxz]
    • להזיז זה מקבע הפסד או אי רווח לאותו חודש[/*:m:3vnjbhxz]
    • עמלות וspreds הופכים את התזוזה לעוד יותר לא כדאית[/*:m:3vnjbhxz]

בנוגע "לבונקר" טוב זה אסטרטגיה אחת אפשרית להתמודד עם המצב, אולי אפילו מוצלחת, אבל אני עובד עם שלושה כללים:
    • אם מחיר האופציה שילש את עצמו - בורחים[/*:m:3vnjbhxz]
    • אם קרובים מידי (ההגדרה של מידי תלוי בזמן בחודש אבל נאמר 5% ו4% זה גבול קשיח לפוטים וקולים) - בורחים[/*:m:3vnjbhxz]
    • אם מגיעים להפסד על הנייר ששווה לרווח של חודשיים - סוגרים את כל הפוזיציה ומחכים לחודש הבא.[/*:m:3vnjbhxz]

הכלל השלישי הוא החשוב מכולם ולמרות שלא יצא לי ליישם אותו אני חוזר עליו בוקר וערב כדי שאם וכאשר יגיע, לא יהיה לי שיקול דעת.

א.

מאי קצת נדפק לי. יהיה רווח, אבל יחסית צנוע. לא פתחתי קולים בזמן. היום הייתי עסוק בבוקר ופיספסתי את העליות. חבל, אבל זה מה שיש.

בקיצור, אני פתוח עכשיו 1200-1380, עם קמצוץ 1370.
    כמו שזה נראה, אני אתן מנוחה לשוקת עכשיו שתישחק לה בנחת.
    יש לי ימים עסוקים מאד, אז שהשוקת תעשה את מה שהיא צריכה לעשות.

רווח פוטנציאלי החודש: 3.5%. שלא תבינו לא נכון. סבבה לגמרי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות