לגבי הפוסט של elade
קודם כל, אני חושב שמי שהעלה ראשון את הגישה הזאת באתר הזה (לא שזה משהו לא ידוע, אך אני חושב באתר של השחקן הוא באמת היה ראשון עם חוקים ברורים של שוקת סופר רחבה ולא מוגנת) היה itsikf1.
אני אישית גם מבצע את זה (החודש זה יהיה הפעם ה-14) אך לא מעיז לא להגן למטה (פוטים מוגנים, קולים חשופים) מהסיבה שהיא ברורה - קטסטרופה יכולה לקרות בצד הפוטים, אך אף פעם עוצמת העליות ומהירותם לא תהיה כמו עוצמת הירידות.
בגישה הזאת אכן יש בעיה של הבטחונות (כתיבה חשופה דורשת הרבה מאוד בטחונות), אך אני דוגל בגישה הזאת מכוון שאני פחות מסתכל על אחוז הרווח (על בטחונות מוגדלים שכתיבה חשופה דורשת אחוז הרווח יהיה מן הסתם לא גבוה בד"כ), אלא על הרווח אבסולוטי בשקלים. רוב התיק מושקע בנ"ע סחירים - אג"ח ותעודות סל בכל מקרה, אז אני רואה במסחר באופציות מין "השלמת הכנסה" צנועה (גם לא עובר 50%-60% מהבטחונות).
גם אצלי כל החודשים למעט אחד (אוגוסט שנה שעברה- הפסדתי כ-1000 ש"ח) היו רווחיים ומלבד אותו אוגוסט לא נאלצתי להתעסק עם ההרחקות. מצד שני, אני גם כמעט ולא מתקרב ומסתפק ברווח שנוצר לי מפתיחת השוקת (במידה והצלחתי :-))
בכל מקרה, אני לא חושב שכתיבה חשופה בצד הפוטים זה רעיון טוב, לפחות אני יותר מדי שמרן בשביל נועזות כזאת.