ציטוט פורסם במקור על ידי eyal12
שחקן,

יש לי הרבה הערכה אליך, אך כמי שהיה יצואן הייטק הרבה שנים, בחברה קטנה, אני חושב שאתה בכלל לא בכיוון. אתה מדבר כספקולנט ואיש נגזרים פיננסים מקצועי, מנהלי ועובדי חברות ההיטק הם לא כאלו.

תחשוב על חברה קטנה של 5-10 מהנדסים שעובדים על מוצר לחו"ל, האם אתה מצפה שהם יעשו את מה שאתה מציע? אל תשכח שהם לא ספקולנטים ומשקיעים מקצועים כמוך, הם מומחים טכניים שמבינים במוצר שלהם. הם לא רוצים להתעסק בגידורי מטבע מסובכים כמו שאתה מציע, הם רוצים לייצר את המוצר שלהם ולמכור אותו בצורה הכי פשוטה ומהירה. עם מינימום סיכון ואי וודאות.

לעניות דעתי פישר עושה עבודה מצוינת בניווט קליפת האגוז של כלכלת ישראל הקטנה באוקיינוס המסוכן והסוער. כאשר יש שמתלוננים למה הנסיעה היא לא חלקה לחלוטין, והיין בכוסות לא מהבציר האופטימלי.

מה שאתה מציע זה בדיוק סוג הלהטוטים הפיננסים שהכניסו אותנו למשבר הזה, ומה יקרה אם יסתבר שהצד השני לעיסקה לא מסוגל לעמוד בה כלל וכלל וביחוד בסכומים המדוברים? ישראל תהפוך לאירלנד\איסלנד\פורטוגל? מישהו בכלל מסוגל להבין ולתמחר כראוי את "כלי הנשק הפיננסים להשמדה המונית" הללו , כמו שווארן באפט הגדיר אותם?

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
כל בנק זר יותר מישמח להנפיק את האופציות הללו. הפעולה נקראת השאלה והכל שאלה של ריבית. רק לשם המחשה
אם אני מעוניין לפתוח שורט על רציו, אני פונה לכל בנק בישראל (אם כי מבחינת עמלות עדיף לפנות לבנקים זרים),
ומשלם בערך 5.6% לשנה (השאלה מתחדשת).
וזה אני = לא בנק ישראל; לא מדינת ישראל; ללא הבטחונות והגב של מדינה.

הבנק המנפיק מתכסה מול בנק אחר במעין שרשרת. מעט מסובך להסביר אך חישבו על ביטוח משנה של ביטוח משנה
למוצר אקזוטי (כדורגלן המבטח אתת רגליו). הכל קיים, השאלה אם רוצים ובנק ישראל לא רוצה.
תמורת הסכום המתאים (ריבית) תוכלו לקבל אופציות על כל דבר, וגם על נכסים שלכאורה אין להם מספיק נזילות בשוק.

אגב, האלגו יודע את המחיר ולסגור עסקאות בהן יש עיוות. אם אסכים לרכוש put 1150 הנסחר כעת ב 19 ש"ח, במחיר 25
ש"ח, אע"פ שהמחזור היומי ב Put זה הוא 1200 עסקאות בלבד, היו בטוחים שאצליח לבצע כמה עשרות אלפי עסקאות.
המחיר שאשלם הוא כמובן קניה במחיר יקר ולא משקף אבל אנחנו עוסקים בזוטות כשמדובר על עשרות מיליארדי דולרים.
מיסטר אייל כנראה שלא הבנת חצי מילה ממה ששחקן הציע
הוא לא דיבר אליך שתגדר הוא דיבר שבמקום בנק ישראל תוותר (תשאר) עם מטבע שלא שווה כלום שבנק ישראל תפתח קרן גידור ליצואנים .............