מה קרה שם???
מה קרה שם???
dafna101 ערב טוב ,
הסיפור הוא מאוד פשוט והשוק מנסה לתמחר זאת בהתאם .
החברה פירסמה דוחות של 2010 שאיך נגיד במילים עדינות : " התוצאות לא מראות ביצועים שמתקרבים למשהו " , או כמו שרון קופמן אומר : " שיושבים בהנהלה חבורה של עסקנים שלא עושים כלומה ומאומה .. " . עכשיו קצת יותר ברצינות ..בנוסף לדוח החברה פרסמה וכדאי לך להסתכל במאיה את תזרים המזומנים שצפוי להיות בחברה במהלך השנתיים הקרובות .
לחברה יכולת לעמוד בפרעונות הקצרים של האגחים שלה סכומים קטנים יחסית ( כלומר סדרה א' ו ב' ) וכרגע זה נראה כאילו ללא עזרה מצד ההנהלה והכנסת יד לכיס להבאת כספים מהבית או שיפור השוק בקיצוניות אזי החברה תגיע בשלב כזה או אחר להסדר מפני שלא יהיה לה יכולת תשלום לסדרה הארוכה שלה שהיא אגח ג' וניתן היה לראות גם שהאגח הגיב בירידות חדות מאוד לאור הפרסומים .
חשוב לציין כי בעל השליטה בחברה רוני אלרואי הודיע לפני כשבוע כי הוא מתכוון לחזק את מבנה ההון של החברה בדרך של הזרמת הון על סך של 30 מיליון ש"ח ( כמובן שכדי שהוא יעשה זאת הוא צריך לקבל אשראי מבנק כלשהוא או ממקור מימון כלשהוא ולכן עד שהכסף לא בקופת החברה הכל יכול להשתנות ) , אם המהלך של אלרואי אכן יקרה אז מצבם של מחזיקי אגח ג' משתפר ואם לא אז הבעיה נשארת קשה ולא נעימה .
עוד נקודה שחשוב לשים לב זה שיש בקרוב תשלום של 50% קרן + ריבית לאגח א' ( בסוף אפריל ) , ולכן צפוי חודש מעניין לחברה ויהיה כדאי לעכוב אחר ההתפתחויות שם..
מקווה שעזרתי לך במקצת בראיית התמונה.
גילוי נאות - לא מחזיק בשום נייר שצויין מעלה .
כמובן שאין לראות בשום דבר שנאמר כהמלצה לפעולה כלשהיא .
בברכה וערב טוב ,
לברון
הצהרה על רכישה עצמית בסך של עד 5 מ' שח
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=634189
hron ערב טוב ,
ראשית לפי דעתי עניין הרכישה העצמית במקרה הזה הוא לא משמעותי במיוחד , לא המהלך הזה הוא שישפר את מבנה הון החברה ( הוא אומנם יכול להועיל אבל ההשפעה לטעמי תהיה מינורית ).
שנית ואולי בעצם יותר חשוב , המהלך של הרכישה העצמית הוא בינתיים רק אישור לבצע ריכשה עצמית וזה לא שזה קורה בפועל או שהחברה הכריזה רשמית על תאריך קנייה .
בסה"כ ניתנת לחברה האפשרות לרכישה עצמית במהלך החצי שנה הקרובה לרכוש עד 5 מיליון ש"ח ,יכול להיות שהיא בכלל לא תנצל את האפשרות הזאת !! יכול להיות שכל העניין הוא רק עניין פסיכולוגי מצד הנהלת החברה כלפיי המשקיעים
לסיכום נראה לי שהצעד הזה לא ביג דיל ..כמובן שזאת רק דעתי ויכול להיות שאני טועה ולא בכיוון , אין לראות בדברים שנאמרו מעלה כהמלצה לפעולה כלשהיא .
המשך ערב טוב ובהצלחה לכולם ,
לברון
לברון, ערב טוב גם לך.
אני לחלוטין מסכים איתך שכבר ראינו בעבר הודעות כאלה (זכורה לי הודעה של יורו טרייד מלפני כשנה ועדיין לא ביצעה רכישה של אגחיה). אני מסכים איתך גם שהמבחן המהותי יותר הוא לראות הזרמה של מזומן מצד בעל החברה (שוב, הצהרת כוונות ללא מהלך אמיתי עדיין) אך אני שמח לראות שהחברה מודעת לבעייתיות ומראה שהיא מעוניינת לפתור את הפלונטר הנוכחי.
ג.נ מחזיק אגח ג
רון
עוד הודעה חיובי:
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=634243
הכל ישראבלוף?
שימו לב כי צ'רניק אמר היום כי בכוונתו לפרסם טור בנושא (כנראה שבוע הבא) ולפיכך יכול להיות אפקט של פרסום בנייר בעקבות כך...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אולי אפשר יהיה להפטר מהצרה הזאת בנזק מינימאלי...
רוני הוא ממשפחת יצחק תשובה. גם זה שווה משהו לא?
מדוע להפטר? אתה רואה מצב שהחברה לא תחזיר את האג"ח?פורסם במקור על ידי hron