בארץ
בנק ישראל העלה את הריבית לחודש אפריל במחצית האחוז, והפתיע בכך את מרבית המשקיעים. למעשה כבר מס‘ חודשים דובר על כך כי הריבית הריאלית הינה שלילית לאור ציפיות האינפלציה הגבוהות, אך הנגיד הדגיש עד עתה בהודעותיו את דאגתו לטווח הצמיחה (ותלותה ביצוא) ולתעסוקה. העלאה חריגה זו מציינת אולי נקודת מפנה בסדר העדיפויות של הנגיד: נראה כי לאור היציבות בצמיחת המשק ובתעסוקה, מתפנה עתה הנגיד לדאגה ליציבות המחירים (וההימנעות מאינפלציה). תוך כך, עדכן הבנק את תחזית הצמיחה השנה ל- 4.5% ו-4% ב- 2012.
חוזקו של המשק עולה גם מלקט אינדיקטורים שפירסמה הלמ"ס השבוע. עפ"י נתוני המגמה לחודשים דצמבר 2010 - פברואר 2011 חלה עליה באינדיקטורים הבאים:יצוא הסחורות (6.7%), לינות תיירים (7.3%), רכישות כ. אשראי (6.1%) ויבוא חומרי גלם (8%). גם מדד המחירים לצרכן בתקופה זו עלה ב- 6.9% (בחישוב שנתי), אך גם המדד ללא דיור ירקות ופירות עלה בשיעור גבוה של 6.1%.
שוק העבודה מצביע על יציבות במגמת השיפור כאשר הנתון לינואר הראה ירידה לרמת האבטלה של 6.1% .
ציפיות אינפלציה
הפנמת השוק את השינוי בסדרי העדיפויות, הביאה לירידה מהירה בציפיות האינפלציה השבוע, מרמה של 3.4% לרמה של כ- 3% בטווח הבינוני. תשואת האפיק הצמוד עלתה לכל אורך העקום, כאשר הגלילים ירדו בשיעור שבין 0.5%-1.5% השבוע. השחרים הפגינו עוצמה יחסית כאשר ירדו פחות ממחצית האחוז.
מט"ח
הדולר נחלש השבוע מול רוב המטבעות העיקריים, פרט לין היפני. מול האירו נחלש כ- 1.1% לרמה של 1.424, על רקע ההיתכנות להעלאה קרובה בריבית הגוש. עם זאת, מול הין התחזק בשיעור של מעל 3%, כנראה עקב הימשכות מצב החירום בכורים בפוקושימה. נוסף על כך, גוברות ההערכות כי הפד יבחר לא להאריך את תוכנית ההקלה (QE2) ביוני, כתחילת מגמה לצמצום כמות הכסף. בזירה המקומית, הדולר והאירו נחלשו מול השקל עקב העלאת הריבית השבוע בשיעור של 1.8% (ל- 3.473 ש"ח/$), ו- 1.2% (ל- 4.95 ש"ח/אירו) בהתאמה.
מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב צנח לרמה של של 181 נ"ב. התשואות בארה"ב נותרו השבוע ברמה של 3.45%. תשואת האג"ח בארץ נותרו ברמה של 5.26%. תלילות העקום השקלי ירדה משמעותית כתגובה להעלאת הריבית כאשר הבוקר (א‘) המרווח בין התשואה השקלית לשנתיים מול זו ל-10 שנים עומדת על 151 נ"ב.
ארה"ב
האינדיקטורים השבוע עמדו בסימן השיפור בשוק התעסוקה האמריקאי. בחודש מרץ נוספו 216 אלף מקומות עבודה חדשים, מעל הציפיות, ושיעור האבטלה ירד לרמה של 8.8%, רמה הנמוכה מזה שנתיים. במקביל שיעור דורשי העבודה החדשים ירד מעט לרמה של 388 אלף, אך הציפיות היו לירידה גדולה מעט יותר.
נתון חיובי נוסף היה בשוק הנדל"ן כאשר מספר הבתים שנמצאים בתהליך מכירה עלה בשיעור של 2.1%, כשהצפי היה לירידה של חצי אחוז. אולם מחירי הבתים של קייס-שילר הוסיף לרדת בשיעור של 3.1% כפי שצפו החזאים.
גם אמון הצרכנים שפורסם השבוע אכזב מעט וירד לרמה של 63.4 נק‘ לעומת צפי לירידה מתונה יותר, על רקע עליה במחירי הדלק והמזון. עם זאת, שוקי המניות בחרו להיות אופטימיים, וסיימו במגמה חיובית בעליות של כ- 1.5%-1% במדדים העיקריים.
מדד מעו"ף
מדד ת"א 25 עלה השבוע בכ- 3.2% לרמה של 1,321 נק‘. מדד הבנקים חזר להוביל את העליות, והוסיף מעל 5%, בהמשך לדוחות הטובים (ברובם) שפרסמו הבנקים. בהמשך למגמה החיובית רשם מדד ויקס ת"א ירידה שבועית של כ- 17%.
פרסומי מאקרו הצפויים לשבוע הקרוב
05/04/11
- השקעות תושבי חוץ בישראל ותושבי ישראל בחו"ל (פבר‘ 2011) - ישראל
- מדד מנהלי הרכש מגזר השירותים, פרוטוקול הפד - ארה"ב
06/04/11
- הזמנות מפעלים - גרמניה
07/04/11
- שכר ממוצע למשרת שכיר (ינואר 2011), יתרות מט"ח בבנק ישראל לחודש מרץ - ישראל
- דורשי עבודה חדשים, אשראי צרכני - ארה"ב
- החלטת הריבית - גוש האירו