x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 17 מתוך 17

נושא: בעקבות העלאת הריבית של פישר...האם יש אג"ח ממשלתי מומלץ

Re: בעקבות העלאת הריבית של פישר...האם יש אג"ח ממשלתי מומלץ

לא הצלחת לשכנע אותה לכתוב שוקת? :mrgreen:

שלום דמי כיס
    אם אלו האפשרויות היחידות הייתי הולך על מקמ/פקמ או ממשלתי צמוד בעל מחמ קצר שינטרל את האפשרות של הפסד הון עקב עליית ריבית. סביר להניח שבשתי ההשקעות הללו לא תראה רווח אך כך תוכל לשמור על ערכו של הכסף עד שהאגח הממשלתי יחזור להציג תשואות ראויות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי ofiry
    לא הצלחת לשכנע אותה לכתוב שוקת? :mrgreen:

גם אג"ח ממשלתי זה לא מובן מאליו. אני מקווה שעם הזמן, היא תראה שזה בסדר. ונצליח אפילו להשקיע בחברות רעועות מאד כמו בזק/בנק הפועלים או חברת חשמל...

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani
    שלום דמי כיס
    אם אלו האפשרויות היחידות הייתי הולך על מקמ/פקמ או ממשלתי צמוד בעל מחמ קצר שינטרל את האפשרות של הפסד הון עקב עליית ריבית. סביר להניח שבשתי ההשקעות הללו לא תראה רווח אך כך תוכל לשמור על ערכו של הכסף עד שהאגח הממשלתי יחזור להציג תשואות ראויות.
    זו המטרה. לא מחפשים רווחים. מחפשים לשמור על ערך הכסף. זה הכל.
    פק"מ בנקים נותן היום 2%. מק"מ נותן 3.5%. נראה לי שכל עוד הריבית במגמת עליה, אין תחליף למק"מ בתנאים האלו.

ראשית חשוב לי להבהיר אופירי שאני לא מתכוון להמליץ לך על השקעה ספציפית בנייר מסוים כי לא זו הכוונה והמנדט שלי.
    אני רואה בדיון כאן בשיתוף חברים נוספים ואלון כמובן, במה לימודית שכמובן ניתן ליישם כל אחד על פי שיקולו ברכישת נייר מסויים.
    אני מתייחס למה שאמרת בפתיח :
    "אני מעוניין באג"ח ממשלתי, בסביבת בריבית הנמוכה הבעת את חוסר הכדאיות באג"חים הנ"ל
    האם משהו השתנה? אינני צריך את הכסף ל 4 שנים הבאות, אשמח לשמוע המלצות אם יש על מח"מ וסוג האג"ח"..
    ובהמשך החלטתך (השגויה לדעתי), להעדיף מקמים ופקמים.
    א.אם כבר החלטה על השקעה "סולידית" מינוס (השקעה ללא הצמדה שבסבירות גבוהה תגרום לך הפסד ריאלי היא ספקולטיבית לדעתי), לך על מק"מ, כמעט תמיד באופן ברור עדיף על תשואת פק"מ, גם בקיזוז עמלות רכישה ומכירה.נכון בבנק לא יאהבו את העדפתך למק"מ.. למה?.. נו באמת ,מפק"מ הם מרוויחים עליך יפה, ממק"מ? לא, כי זה מוצר של בנק ישראל.
    ב.לגיטימי להגדיר את אופק ההשקעה והציפיות שלך אבל מה אתה עושה? קודם מגדיר את הנייר בו אתה רוצה להשקיע(אג"ח ממשלתי), ורק אחר כך אתה כביכול "פותח" את הדיון לאפשרויות שכבר הגבלת מראש.. מי קבע שאג"ח ממשלתי כדאי?..
    ג. גם אני לא הייתי חכם כזה גדול וגם כיום אינני כזה בנושאי השקעות ואג"ח. אבל ופה האבל המבדיל אותי ממך בנושא.
    במשך כשנה למדתי את היסודות והמושגים בשוק האג"ח, התנסיתי וראיתי ברוב המקרים "כי טוב", לא מעט גם בזכות אנשים כמו אלון פיאדה והפורום הנכבד.לימוד זה הבסיס לכל דבר בוודאי בשוק ההון.
    אתה חייב לדעתי אופירי ללמוד מושגי יסוד באג"ח לפני שתמשיך הלאה:
    1. מה זה פארי? מה המשמעות של רכישה בדיסקאונט מתחת לפארי?
    2. משמעות של אג"ח צמוד לעומת אג"ח שיקלי לא צמוד.
    3. רווחי הון באג"ח (רכישה מתחת לפארי וכו').
    חלוקת אג"ח למחמי"ם בתיק השקעות אג"ח.
    4. לאחר מכן בדיקת אפשריות השקעה באגח"ים בטוחים יחסית (הכל יחסי בחיים..) צמודי מדד ומדורגים גבוה ,לא שהדירוג הוא תעודת ביטוח אבל בכל זאת אינדיקציה לחברה. כתרגיל לימודי ממליץ לך לבדוק אגחי"ם כדוגמת: דלק י"ט, אלביט ד' אלביט ז',אפריקה כ"ו (לא מדורגת אבל מאוד מענינת אלון גם התייחס אליה), פטרוכימים ב' ועוד אגח"ים לפי הפרמטרים שדיברנו.
    5. תעשה תרגילי לימוד להבנת עקרונות האג"ח ע"פ בדיקת רשימות האג"ח באתר "גלובס" או אתרים אחרים, ואז אני משוכנע שלפחות תבין מה עדיף על מה, מה הסיכוי והסיכון, כמו בכל דבר בחיים. ואז יהיה יותר הגיוני להגיע למסקנות לדעתי.
    אין בכך המלצה על קניית נ"ע מסויים וכו וכו ... אבל יש בכך המלצה חמה ללמוד את הנושא.
    המון בהצלחה לך ולאחרים.

ציטוט פורסם במקור על ידי molty
    אני מתייחס למה שאמרת בפתיח :
    "אני מעוניין באג"ח ממשלתי, בסביבת בריבית הנמוכה הבעת את חוסר הכדאיות באג"חים הנ"ל
    האם משהו השתנה? אינני צריך את הכסף ל 4 שנים הבאות, אשמח לשמוע המלצות אם יש על מח"מ וסוג האג"ח"..
    ובהמשך החלטתך (השגויה לדעתי), להעדיף מקמים ופקמים.
    א.אם כבר החלטה על השקעה "סולידית" מינוס (השקעה ללא הצמדה שבסבירות גבוהה תגרום לך הפסד ריאלי היא ספקולטיבית לדעתי), לך על מק"מ, כמעט תמיד באופן ברור עדיף על תשואת פק"מ, גם בקיזוז עמלות רכישה ומכירה.נכון בבנק לא יאהבו את העדפתך למק"מ.. למה?.. נו באמת ,מפק"מ הם מרוויחים עליך יפה, ממק"מ? לא, כי זה מוצר של בנק ישראל.
    ב.לגיטימי להגדיר את אופק ההשקעה והציפיות שלך אבל מה אתה עושה? קודם מגדיר את הנייר בו אתה רוצה להשקיע(אג"ח ממשלתי), ורק אחר כך אתה כביכול "פותח" את הדיון לאפשרויות שכבר הגבלת מראש.. מי קבע שאג"ח ממשלתי כדאי?..
    מולטי, קצת צורם לי שאתה הדבקת עלי סטיגמה וממשיך לדבוק בה. לעולם לא הזכרתי פק"מ בדברי. את אלון שאלתי לגבי אג"ח ממשלתי כי זהו הנייר הבטוח ביותר בנמצא, לא פסלתי ניירות
    קונצרניים, מותר לי לפתוח את הדיון למה שאני רוצה, בשביל זה פתחתי אותו.

ציטוט פורסם במקור על ידי molty
    אבל ופה האבל המבדיל אותי ממך בנושא.
    יכול להיות שאתה לא מתכוון אבל זה נשמע מתנשא, אתה לא מכיר אותי ולא את הידע שלי, את כל מושגי היסוד שציינת אני מכיר ויודע.

כמובן שישי לי עוד הרבה מה ללמוד(ניתוח דוחות וכו'), ובשביל זה אני נמצא בפורום.

מק"מ זה מה שעשיתי, משתחרר לי בעוד חודשיים סכום שהפקדתי בתקווה שכשיפדה יהיו יותר הזדמנויות מסביב.
    עשיתי בדיקה ולצערי חברות A ומעלה במח"מ 3-5 שנים לא נותנות יותר מ2% צמוד מדד.
    אולי באמת אני אשוב ואפקיד אותו בפק"מ עד שפישר שוב יחטוף ג'ננה על האינפלציה
    לאופירי, אתה כתבת את זה לא אני.. כ"כ ביקשת התייחסות "ולהאיר את עיניך" אז הערנו או לפחות ניסינו... אז מה בדיוק תלונתך ממש לא ברור לי...? ואגב, החלפת הדיעות ואתה שימשת כטריגר ממש לא מיועדת רק עבורך עם כל הכבוד, אלא החלפת דיעות בין חברות/י הפורום עבור כולם.
    עלה והצלח כפי שאתה חושב...

צודק טעות שלי, יצא לי פק"מ במקום מק"מ.
    הבדיקה שעשיתי באחד האתרים לפי פילטר לא העלתה את האג"חים שציינת בתגובתך הקודמת ועל כך אני מודה לך.
    מצטער על אי ההבנה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות