x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 17 מתוך 17

נושא: קריאה נרגשת לשחקן!!

Re: קריאה נרגשת לשחקן!!

אני לא אובייקטיבי, זו נקודת המבט שלי.
    את הצמיחה אני רואה בעיתונים (אינטרנט) ואת האינפלציה אני רואה בארנק ...
    אני מודע לזה שדברים מסויימים כמו מכוניות חדשות, טלויזיות פלזמה ענקיות ועוד כל מיני דברים יקרים אבל לא נחוצים זולים יותר.
    מצד שני דברים שאי אפשר בלי, כמו מזון, שכר דירה, ארנונה ומיים, דלק התייקרו מאוד.
    כוח הקניה שלי בדברים הכרחים נשחק מאוד.
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

סובייקטיביות היא בהחלט לגיטימית, אבל כאמור:
    - הדברים ה'הכרחיים' הם רק חלק מסל המדד, שאמור לייצג את כל ההוצאות
    - דווקא במדדים האחרונים פירות וירקות ירדו

זה שהסל הבסיסי שלך התייקר לא אומר כלום על הצמיחה הכללית במדינה ועל רווחיות החברות. הייתי אומר אפילו להיפך - אתה משלם יותר, רווחיות החברות עולה והבורסה קופצת...
    תמיד נזכור את ספטמבר השחור

האיש צודק בכל מה שכתב ואני מאמין לו
    מכיוון שעם רגשות קשה מאוד להתווכח ..
    אני מעריך שהאיש הוא תושב מדינת העשירים ולא מדינת העניים .
    בסקירה הכלכלית השנתית שלי רשמתי כי אני נוטה להעריך שעד סוף שנת 2011 העשירים יהיו יותר עשירים ואנחנו יותר עניים ...

ישראל 2011 : 2 מדינות לשני עמים
    אחת לעשירים ,אחת לעניים .

או כמו שאנחנו אומרים כל בוקר בצ'אט ...
    כולם ג-נ-ב-י-ם !

ציטוט פורסם במקור על ידי נתנאל דים
    האיש צודק בכל מה שכתב ואני מאמין לו
    מכיוון שעם רגשות קשה מאוד להתווכח ..
    אני מעריך שהאיש הוא תושב מדינת העשירים ולא מדינת העניים .
    בסקירה הכלכלית השנתית שלי רשמתי כי אני נוטה להעריך שעד סוף שנת 2011 העשירים יהיו יותר עשירים ואנחנו יותר עניים ...

ישראל 2011 : 2 מדינות לשני עמים
    אחת לעשירים ,אחת לעניים .

או כמו שאנחנו אומרים כל בוקר בצ'אט ...
    כולם ג-נ-ב-י-ם !
    איזה תגובה מעצבנת!
    "האיש צודק" - מותר לך לקרוא לי בכינוי שלי כאן.
    כנראה, בתור נציג הפרולטריון אתה רוצה לבדל את עצמך.

לענייננו, אני לא עשיר. מסודר - כן, עשיר - ממש לא.
    עובד בהיי-טק, מהנדס.
    לא איזה מקורב או בן של מקורב או קרוב לצלחת, ודוד שלי הוא לא מנכ"ל אל-על.
    יחד עם זאת לא ויתרתי לגמרי על חלום ההתעשרות,
    אבל עם גישת ה"אכלו לי שתו לי" בטח לא אצליח.
    גם לך הייתי ממליץ לאמץ גישה יותר קונסטרוקטיבית - יותר בריא לחיים.

בעניין ה"בייבי בומר הישראלי", שלא ברור מאיפה הבאתי את זה,
    מפנה אתכם ל-2 ראיונות מאוד מעניינים עם פר' דוד פסיג:
    http://www.themarker.com/misc/1.573098
    http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=185495

הוא צפה את משבר 2008 וההתאוששות המהירה אח"כ.
    הוא צופה משבר מאוד רציני ב-2012, שאולי אף יהיה יותר חמור מ-2008
    ויימשך עד 2020.
    ויש לו כמה דברים מאוד מעניינים לגבי ישראל בתוך כל זה. אצטט כמה:

בתחזיות שלך אתה מדבר על העשור השני של המאה ה-21 כעשור הזהב הכלכלי של ישראל. על מה זה מתבסס?

יש הרבה מאוד מודלים בעזרתם אנו מנסים לחזות את העתיד. הרי זו החוכמה, לא להגיד "אני חושב", אלא לנסות לתקף את זה באמצעות מודלים מסודרים. אני אתן דוגמא אחת למודל שמרבית הכלכלנים התעלמו ממנו ב-20-30 שנה האחרונות בספרות: קוראים לזה "הדיבידנד הדמוגראפי". מדינת ישראל כמדינה מערבית ומתועשת בנויה בצורה יוצאת דופן יחסית לשאר המדינות המערביות המתועשות. מה שמאפיין אותה הוא ש-45% מהאוכלוסייה שלה נמצאת בגילאים 0-25. מדובר בפלח אוכלוסייה שיעשה את הצריכה המאסיבית ביותר בחייו בגילאים 36-45. בסוף העשור הראשון של המאה ה-21 הקבוצה הזו תיכנס לגיל הצריכה שלה - מה שיימשך למעלה מעשר שנים - ואז, הביקושים והצריכה יהיו כל כך מאסיביים, עד שהם יהפכו את העשור השני ככל הנראה לאחד העשורים המכוננים בכלכלה הישראלית.
    לפני שנים חזית את המשבר הכלכלי של ארה"ב ב-2008, ואכן זה התרחש. בינתיים אנחנו כבר ב-2010 ועדיין לא ברור היכן היא עומדת. אולי תוכל אתה לומר, לאן פניה של הכלכלה הגדולה בעולם?

ההערכה שלנו היא שארה"ב תהיה במשבר במשך עשור שלם. בסביבות השנים 2011-2012 ארה"ב תתחזק, אפילו תחזור לעצמה, אבל אחר כך המודלים מצביעים על קריסה גדולה - אפילו גדולה מזו של 2008 - שתימשך ככל הנראה עד לקראת שנת 2020.

עד כדי כך? קריסה גדולה מזו של 2008 - זה נשמע מפחיד. להתייחס לזה כאל אזהרה?

בהחלט. צריך להיזהר. מאוד להיזהר.

אבל למה זה קורה?

זה קורה בגלל הרבה מאוד סיבות. אחת הסיבות היא שאנחנו עדיין מתנהלים בעזרת פרדיגמות כלכליות שהתפתחו לאחר המשבר הגדול של שנות העשרים של המאה הקודמת, והן כבר לא נכונות לכלכלה המודרנית הגלובלית. הן מודדות דברים לא נכון ומפרשות באופן שגוי את המסחר ואת האופן שבו העולם עובד.

אם היית צריך לבחור בורסה להשקיע בה, איפה בעולם היית משקיע?

בישראל. ללא ספק. המגמות בישראל לאורך עשר השנים הקרובות הן מאוד ברורות - ומצביעות על צמיחה חזקה.

בתחזיות שלך בשנים האחרונות דיברת על כך שמחירי הנדל"ן בארץ יעלו משמעותית בתחילת העשור השני של המאה ה-21. בשנתיים-שלוש האחרונות כבר נרשמה עליית מחירים חדה. האם זו העלייה שהתכוונת אליה או שעוד לא ראינו כלום?

עוד לא ראינו כלום. אנשים לא מבינים ש-45% מהאוכלוסייה הישראלית מתחת לגיל 25 - זה נתון שאין כמוהו בעולם המערבי והמתועש. זה אומר שקרוב לחצי מהאוכלוסייה יתחתנו בקרוב, יביאו ילדים - כלומר, הם יצטרכו דיור. ואין מספיק התחלות הבנייה. מה שיש כיום הוא חלק מזערי ממה שהחברה הישראלית דורשת. לכן בהכרח המחירים ילכו ויגדלו, עד לרמה שהיום קשה לנו לדמיין אותה.

יופי של שירשור, כיף לקרוא את מילותיך ג'וני קיי, יש בהן טעם.
    לדעתי האישית, השחקן והפמליה לא ממש מדברים על מפולת שדופקת בדלת, הוא גם יודע שהסטיית תקן נמוכה והשוק חיובי, ואפילו השחקנים לא מתווכחים עם השוק.

אבל הוא אומר, ובצדק, צריך להזהר ואף אחד לא יודע מתי יבוא המשבר, והוא יגיע מתי שהוא. הוא יגיע ובגדול, יותר מדי מטאטאים מתחת לשטיח, הבעייה היא שאף אחד לא יודע מה הגודל של השטיח... אם מספיק גדול יכול להמשך ככה גם שנתיים. בסוף - יתפוצץ.

ציטוט פורסם במקור על ידי Ziggy Stardust
    יופי של שירשור, כיף לקרוא את מילותיך ג'וני קיי, יש בהן טעם.
    לדעתי האישית, השחקן והפמליה לא ממש מדברים על מפולת שדופקת בדלת, הוא גם יודע שהסטיית תקן נמוכה והשוק חיובי, ואפילו השחקנים לא מתווכחים עם השוק.

אבל הוא אומר, ובצדק, צריך להזהר ואף אחד לא יודע מתי יבוא המשבר, והוא יגיע מתי שהוא. הוא יגיע ובגדול, יותר מדי מטאטאים מתחת לשטיח, הבעייה היא שאף אחד לא יודע מה הגודל של השטיח... אם מספיק גדול יכול להמשך ככה גם שנתיים. בסוף - יתפוצץ.
    תודה תודה.
    מסכים בהחלט, שנתרסק מתישהו, וצריך להיזהר מאוד.
    רק נראה לי שהבועה היא של העולם - לא שלנו (לא שזה משנה יותר מדי :shock: )

ראיון עם דויד פסיג בגלובס:
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... d2friend=1

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות