אני רוצה לקנות את ב.יאיר אגח 3 כרגע במחיר של 116.5
מתכוון להחזיק לפדיון , אני מבצע את החישוב של כמה אני אקבל אם אחזיק אותו
עד תום התקופה (בהתייחסות לכך שהמחיר שלו גבוה מהפארי האם זה הפסד בטוח??)
תודה רבה
אני רוצה לקנות את ב.יאיר אגח 3 כרגע במחיר של 116.5
מתכוון להחזיק לפדיון , אני מבצע את החישוב של כמה אני אקבל אם אחזיק אותו
עד תום התקופה (בהתייחסות לכך שהמחיר שלו גבוה מהפארי האם זה הפסד בטוח??)
תודה רבה
לא,
ההצמדה למדד יכולה ליצור רווח
מעבר לפארי הנוכחי.
הבעיה שמדובר בחברת נדלן ממונפת ומסוכנת לטוח ארוך
שנסחרת בתשואה אפסית וזה סיכון הרבה יותר גדול
מההצמדה למדד.
לתשואה כזאת כבר עדיף חברות יציבות יותר.
היי רונן
כמו שאייזיק אמר שער גבוה מהפארי אינו אומר הפסד הפדיון (לפארי מתווספות כל הזמן הריביות וההצמדה). דוגמאות לחישוב אפשר למצוא פה בפורום ע"י ביצוע "חיפוש", אך הכי פשוט זה להתסתכל על התשואה לפדיון וע"פ המחמ לחשב כמה יהיה שווה האגח הפירעון. (לא לשכוח שהתשואה הרשומה הינה תשואה שנתית)
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
התשואה נטו של הנייר עומדת על חצי אחוז והוא צמוד למדד.
בהנחה כי אתה ממתין לפדיון תוכל לקבל בדיוק את זה, כאשר יש לקחת בחשבון עמלות.
למה שתרצה לעשות את זה אני לא יודע, אבל זה בהחלט לא הפסד מובטח...
הפסד מובטח בפדיון מגיע כאשר משקיע קונה נייר שהתשואה שלו שלילית ומחזיק לפדיון (כאשר ההנחה היא כי יש הגיון [אם כי מועט] בעשייה כזו בשביל ההצמדה למדד).
בכל מקרה מעניין לדעת מה נעל אותך דווקא על נייר זה?
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
מדהים אלון וחברי/ות הפורום איך אנשים בפורום אינם מבינים את היסודות והבסיס לכדאיות השקעה באג"ח, אני לא אומר את זה בכעס אלא דווקא מתוך אכפתיות ודאגה אמיתית. להשקיע באג"ח שנותן חצי אחוז(!)??? כשיש אגחי"ם מצויינים ובטוחים ברמות דירוג A כמו של הבנקים/חברות אחזקה מבוססות ועוד., עם ריבית של 4% ויותר צמודת מדד.
אני מודה לכם כולם על היחס והתשובות הכנות
אני מחזיק באגח הזה כבר זמן מה וקניתי אותו בשער נמוך
אני רק רציתי לדעת האם משתלם להגדיל את האחזקה ועניתם לי
דבר אחד רק האם אפשר לקבל את נוסחת החישוב ז"א אני לוקח את מחיר האגח מוסיף את הצפי של המדד
האם אני גם מוסיף את הריביות למרות שכאשר מתקבלת ריבית שער האגח יורד??
מה עניין ההצמדה למדד ולתשואה ?
כשאנחנו בודקים השקעה אנחנו משווים סיכון מול תשואה ריאלית.
ההשוואה שלנו היא לפי תשואה חסרת סיכון כמו השקעה באג"ח מדינה
אם אתה מחזיק אג"ח של חברה שהתשואה שלה נמוכה מזו של אג"ח מדינה
(כמובן שיש להשוות אג"ח צמוד למול אג"ח צמוד) אזי יש כאן משהוא לא טבעי
החזקה של נכס בעל סיכון גבוה יותר ותשואה נמוכה יותר מהאלטרנטיבה אינה הגיונית.
בברכה
Long
פורסם במקור על ידי ronenamos
אין צורך בחישוב בגלל שזה נעשה עבורך בכל אתר כלכלי... התשואה ברוטו/נטו נתונה לאג"ח בכל רגע נתון ומשתנה ע"פ מחירו בשוק. תוכל למצוא את הנתון בכל אתר כלכלי.
כעקרון נוסחת החישוב היא היוון של לוח הסילוקין לערך נוכחי (מחיר שוק) בהתחשב במח"מ של הנייר. כפי שניתן להבין - ניתן לעשות את זה, אבל למה שנרצה, כאשר הכל נעשה עבורנו?
בנוגע למדד - חישוב המדד אינו נלקח בחשבון בביצוע החישובים, אך מצויין עבור כל נייר עם הוא צמוד מדד, שקלי או בעל ריבית משתנה. בהנחה שאתה משווה צמוד מדד לשקלי אתה צריך להוסיף את צפי המדד בשנים הקרובות לתשואה הנטו של הצמוד לשם השוואה. כלומר, נניח שהצפי הוא 3% אז נייר צמוד בעל 2% יהיה ,שווה" לנייר שקלי בעל 5%.
כן, זהו חישוב שלוקה בחסר, שכן הוא לא לוקח בחשבון ריבית - דה - ריבית של ההצמדה, אך בהנחה כי המדדים יהיו נורמליים והמח"מ של הנייר לא ארוך מדי - ניתן להזניח חלק זה.
הריביות לעומת זה כן נלקחות בחשבון שכן בהנחה שהתשואה הנדרשת מהנייר לא משתנה, השקעה לטווח זמן צוברת ריבית, מה שצריך (תיאורטית) לעלות את ערך השוק של הנייר באופן עקבי, כך שמחיר השוק אומנם עובר תיקון טכני, אך גדל באופן יחסי לאורך זמן.
כלומר עם קניתי נייר ב- 100 שנושא קופון של 3% ותשואתו בשוק לא השתנתה לאורך שנת ההשקעה, נכון שבעת תשלום הריבית/הקופון מחיר השוק עובר תיקון טכני, אך לאורך אותה שנה מחירו היה צריך לצמוח מאותם 100 שהושקעו בהתחלה ל- 103 ורק אז לעבור את התיקון.
כך שבנקודה הסופית, לאחר אותה שנת השקעה, אני עדיין מחזיק בנייר שערכו 100, אך קיבלתי תשלום ריבית - שהם רווח הוני שיש לקחת בחשבון...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.