x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: מפת הפוזיציות המפורסמת באתר אינה מעודכנת בצורה נכונה

מפת הפוזיציות המפורסמת באתר אינה מעודכנת בצורה נכונה

אתמול נתקלתי בדיון לגבי מפת הפוזיציות המפורסמת באתר מול נתונים המפורסמים באתר ביזפורטל. היו שטענו שנתוני ביזפורטל אינם מדוייקים ואילו אלו המפורסמים פה באתר הם המדוייקים ביותר. לאחר בדיקה קצרה אני מסיק שההיפך הוא הנכון: מפת הפוזיציות המפורסמת פה באתר אינה מדוייקת ואילו זו שמפורסמת בביזפורטל מוצגת בצורה מדוייקת יותר ומעודכנת הרבה יותר.

הנתונים המוצגים באתר מתייחסים לנתוני מחזור העסקאות על כל סטרייק, לנתוני מספר הפוזיציות הפתוחות על כל סטרייק ולשינוי היומי בגודל הפוזיציה. על-פי המספרים המוצגים פה באתר נראה שהמידע נשאב מנתוני המסחר שמפרסמת הבורסה בסוף היום. הבעיה היא שהנתונים מוצגים באתר כאילו הם מתייחסים לאותו היום, אך פה יש טעות משום שנתוני מחזור המסחר מתייחסים לסוף יום המסחר ונתוני מספר הפוזיציות הפתוחות מתייחסים לתחילת יום המסחר. כך, לדוגמא היום מוצגים נתונים עבור ה- 22.3 אך רק נתוני המחזור אכן מייצגים את הפעילות של ה- 22.3. נתוני מפת הפוזיציה לעומת זאת הם נתונים הנכונים לסוף יום המסחר של ה- 21.3 והשינוי היומי הוא השינוי בין ה- 21.3 ליום המסחר שקדם לו (במקרה זה ה- 17.3).

לעומת זאת הנתונים המפורסמים בביזפורטל הם מדוייקים וגודל הפוזיציות הפתוחות והשינוי היומי הם אכן נתונים הנכונים ליום 22.3.

מכיוון שהנתונים מתפרסמים באתר הבורסה רק בסוף היום, עניין אותי לדעת כיצד אתר ביזפורטל מסוגל לתת את הנתונים הללו בתחילת היום. משיחה עם מחלקת הדוברות של הבורסה הבנתי שמפיצי מידע רשמיים של הבורסה (וביזפורטל הוא אחד מהם) מקבלים את נתון הפוזיציות הפתוחות לתחילת היום במהלך הלילה הקודם (או מוקדם בבוקר לפני פתיחת המסחר). מידע זה אינו זמין למי שאינם מפיצי מידע רשמיים של הבורסה. יש כוונה לשדרג את המידע המפורסם באתר הבורסה כך שנתוני גודל הפוזיציות הפתוחות על כל סטרייק נכון לתחילת יום המסחר יתפרסמו באתר הבורסה לפני תחילת המסחר. זה חלק מתכנית העבודה של מחלקת הדוברות אבל אין צפי מתי המידע יהיה זמין.

כך או אחרת המסקנה שלי היא שהנתונים לגבי מפת הפוזיציות באתר ביזפורטל מדוייקים ומעודכנים מאלה המפורסמים פה באתר.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גבעתיים, ישראל

Re: מפת הפוזיציות המפורסמת באתר אינה מעודכנת בצורה נכונה

נשמע שעשית עבודת מחקר רצינית
    תודה על השיתוף

אשמח לשמוע את תגובת האתר בנושא
    סביר להניח שאני צודק,
    אבל מאוד יכול להיות שלא...

eaea,

תודה על המאמץ ועל העדכון.

הנה לכם ידע ומחקר של אדם אחד המועילים לציבור שלם.
    איני אומר שכל מה שאמר נכון,
    אך בהחלט ממתין לשמוע את דוברות האתר,
    ואם צריך לתיקונים הנדרשים.

בכל מקרה
    תודה.

אני לא רוצה להיכנס לדיון של איזה אתר צודק ואיזה לא. הפתרון הוא פשוט - כנס לאתר הבורסה, בחר לך איזושהיא
    אופציה שאתה רוצה ותראה את העדכון של הבורסה עצמה. אלו הנתונים המדוייקים ומי שטוען אחרת שוגה.
    ההסבר שלך לא נכון בגלל סיבה פשוטה- כל נתוני הבורסה מופיעים בעמוד אקסל אחד של תאריך אחד ולכן אין
    הפרדה.
    מציע שוב פשוט תיכנסו לאתר הבורסה ובחרו אופציה לדוגמה וזה יהיה הכי פשוט.

ציטוט פורסם במקור על ידי admin
    אני לא רוצה להיכנס לדיון של איזה אתר צודק ואיזה לא. הפתרון הוא פשוט - כנס לאתר הבורסה, בחר לך איזושהיא
    אופציה שאתה רוצה ותראה את העדכון של הבורסה עצמה. אלו הנתונים המדוייקים ומי שטוען אחרת שוגה.
    ההסבר שלך לא נכון בגלל סיבה פשוטה- כל נתוני הבורסה מופיעים בעמוד אקסל אחד של תאריך אחד ולכן אין
    הפרדה.
    מציע שוב פשוט תיכנסו לאתר הבורסה ובחרו אופציה לדוגמה וזה יהיה הכי פשוט.
    הדיון הוא לא איזה אתר צודק ואיזה לא. הדיון הוא מהם הנתונים הנכונים, ולמרות התגובה שלך אני דבק בעמדה שהצגתי קודם לכן. אם תסתכל בנתונים שמפרסמת הבורסה תוכל לראות שלנתוני גודל הפוזיציה מצורפת הערת שוליים. אם תסתכל על הערת השוליים עצמה תיווכח לראות שהיא מציינת כי נתונים אלה מתייחסים לתחילת יום המסחר, כלומר נתוני גודל הפוזיציה הם נתונים הנכונים לסוף יום המסחר הקודם. לעומת זאת נתוני המחזור מתייחסים לסוף יום המסחר הנוכחי. מציע שתבדוק שוב את הנתונים. פירסמתי את הדברים לאחר שבדקתי את העניין עם מחלקת הדוברות של הבורסה.

מסכים עם eaea, גם אני בדקתי את הנושא באתר הבורסה והגעתי לאותה מסקנה.
    הצגתי שאלה בנושא לאנשי האתר בדיון קודם שהיה בנושא לפני מספר שבועות אבל לא היתה תגובה...

לבדוק אני אבדוק שוב כי המטרה היא להשתפר אבל קיבלנו תגובה אחרת מהדוברות.
    מה שלא מסתדר גם לפני הבדיקה הנוספת זה שאם מה שכתבת נכון אז אנחנו מציגים את המפה ורק את המפה
    באיחור של יום וזה אומר שהיינו אמורים לראות בביזפורטל אתמול מפה דומה להיום וזה לא המצב בכלל.
    תשימו לב שגם יתר הנתונים כמו מחזור שונים ממה שמוצג שם אבל לבדוק כמובן שנבדוק שוב.

שלום רב, הייתי גם מציע לך לבדוק מה קורה בגלובס

http://www.globes.co.il/GlobesSites/Glo ... 15&TabID=3

שם אגב רואים את השינוי על פני 5 ימי מסחר אחרונים- הדבר הכי חשוב במפה לטעמי הוא השינוי היומי.

וכן באתר - optionline

http://www.optionline.co.il/Main/He/Positions.html

בכל מקרה מה שמעניין אותנו זה נתוני האמת.

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי admin
    לבדוק אני אבדוק שוב כי המטרה היא להשתפר אבל קיבלנו תגובה אחרת מהדוברות.
    מה שלא מסתדר גם לפני הבדיקה הנוספת זה שאם מה שכתבת נכון אז אנחנו מציגים את המפה ורק את המפה
    באיחור של יום וזה אומר שהיינו אמורים לראות בביזפורטל אתמול מפה דומה להיום וזה לא המצב בכלל.
    תשימו לב שגם יתר הנתונים כמו מחזור שונים ממה שמוצג שם אבל לבדוק כמובן שנבדוק שוב.
    אכן המטרה בדברים שכתבתי היא קונסטרוקטיבית. לעצם הענייו, הנתונים שאתם מציגים באיחור הם מפת הפוזיציות והשינוי בגודל הפוזיציה בכל סטרייק. אתה כותב נכון שאם אכן הנתונים מתפרסמים אצלכם באיחור היינו אמורים לראות אתמול את אותם הנתונים בביזפורטל. וזה אכן המצב, בניגוד למה שאתה מציין. הנתונים שפרסמתם היום לגבי מפת הפוזיציות והשינוי היומי הופיעו כבר אתמול בבוקר בביזפורטל. אתה יכול גם לבדוק את הפוסט של איציק מאתמול ותראה את המספרים שפרסמתם היום מופיעים שם (באחת התגובות שלי שם יש פירוט מדוייק של גודל הפוזיציה והשינוי היומי)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות