אתמול נתקלתי בדיון לגבי מפת הפוזיציות המפורסמת באתר מול נתונים המפורסמים באתר ביזפורטל. היו שטענו שנתוני ביזפורטל אינם מדוייקים ואילו אלו המפורסמים פה באתר הם המדוייקים ביותר. לאחר בדיקה קצרה אני מסיק שההיפך הוא הנכון: מפת הפוזיציות המפורסמת פה באתר אינה מדוייקת ואילו זו שמפורסמת בביזפורטל מוצגת בצורה מדוייקת יותר ומעודכנת הרבה יותר.

הנתונים המוצגים באתר מתייחסים לנתוני מחזור העסקאות על כל סטרייק, לנתוני מספר הפוזיציות הפתוחות על כל סטרייק ולשינוי היומי בגודל הפוזיציה. על-פי המספרים המוצגים פה באתר נראה שהמידע נשאב מנתוני המסחר שמפרסמת הבורסה בסוף היום. הבעיה היא שהנתונים מוצגים באתר כאילו הם מתייחסים לאותו היום, אך פה יש טעות משום שנתוני מחזור המסחר מתייחסים לסוף יום המסחר ונתוני מספר הפוזיציות הפתוחות מתייחסים לתחילת יום המסחר. כך, לדוגמא היום מוצגים נתונים עבור ה- 22.3 אך רק נתוני המחזור אכן מייצגים את הפעילות של ה- 22.3. נתוני מפת הפוזיציה לעומת זאת הם נתונים הנכונים לסוף יום המסחר של ה- 21.3 והשינוי היומי הוא השינוי בין ה- 21.3 ליום המסחר שקדם לו (במקרה זה ה- 17.3).

לעומת זאת הנתונים המפורסמים בביזפורטל הם מדוייקים וגודל הפוזיציות הפתוחות והשינוי היומי הם אכן נתונים הנכונים ליום 22.3.

מכיוון שהנתונים מתפרסמים באתר הבורסה רק בסוף היום, עניין אותי לדעת כיצד אתר ביזפורטל מסוגל לתת את הנתונים הללו בתחילת היום. משיחה עם מחלקת הדוברות של הבורסה הבנתי שמפיצי מידע רשמיים של הבורסה (וביזפורטל הוא אחד מהם) מקבלים את נתון הפוזיציות הפתוחות לתחילת היום במהלך הלילה הקודם (או מוקדם בבוקר לפני פתיחת המסחר). מידע זה אינו זמין למי שאינם מפיצי מידע רשמיים של הבורסה. יש כוונה לשדרג את המידע המפורסם באתר הבורסה כך שנתוני גודל הפוזיציות הפתוחות על כל סטרייק נכון לתחילת יום המסחר יתפרסמו באתר הבורסה לפני תחילת המסחר. זה חלק מתכנית העבודה של מחלקת הדוברות אבל אין צפי מתי המידע יהיה זמין.

כך או אחרת המסקנה שלי היא שהנתונים לגבי מפת הפוזיציות באתר ביזפורטל מדוייקים ומעודכנים מאלה המפורסמים פה באתר.