x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: השקעה במנות קצובות בתעודות סל.

השקעה במנות קצובות בתעודות סל.

שחקן שלום.

החלטתי להשקיע בתעודות סל, לזמן של שנים רבות, במנות קצובות- כלומר כל חודש בסכום קבוע.

יש לי שתי שאלות בעניין זה:
    1.האם תעודת סל של 20 המניות המעניקות את הדיווידנד הגבוהה ביותר בת"א מעניקה את אותו הדיווידנד אותו מעניקות המניות הנמצאות בסל?
    2.מה לדעתך עדיף- לאורך שנים רבות-תעודות סל על ת"א 25, ת"א 100, בנקים או דיווידנד 20 ת"א?

תודה רבה!

Re: השקעה במנות קצובות בתעודות סל.

ציטוט פורסם במקור על ידי 13051972
    שחקן שלום.

החלטתי להשקיע בתעודות סל, לזמן של שנים רבות, במנות קצובות- כלומר כל חודש בסכום קבוע.

יש לי שתי שאלות בעניין זה:
    1.האם תעודת סל של 20 המניות המעניקות את הדיווידנד הגבוהה ביותר בת"א מעניקה את אותו הדיווידנד אותו מעניקות המניות הנמצאות בסל?
    2.מה לדעתך עדיף- לאורך שנים רבות-תעודות סל על ת"א 25, ת"א 100, בנקים או דיווידנד 20 ת"א?

תודה רבה!
    אני לא שחקן אבל שאלה שלך מצא חן בעיני ותשובה לא היתה:

1. ההגדרה של התלדיב השתנתה וכבר לא כוללת את 20 המניות בעלות הדיבידנד הגבוה ביותר, אלא חברות בשווי שוק של 400 מיליון ומעלה (300 אם הן כבר במדד) המחלקות דיבידנד מינימלי של 2% לשנה בשתים מתוך שלוש השנים האחרונת (http://www.tase.co.il/TASE/MarketDat...=1&IndexID=166 ) מה שהופך את המדד הזה לבדיחה לא הכי מצחיקה לדעתי.
    בנוגע לשאלתך, תעודות הסל, כל אחת על פי המדיניות שלה מחלקת את הדיבידנד או צוברת אותו במחיר התעודה. אתה יכל לברר את המדיניות בתשקיף (לא מומלץ) או בדף מוצר שנמצא באתר של המנפיק, או בביזפורטל ראה לדוגמא
    2. כמו שרמזתי תל דיב הוא ממש כבר לא מדד מענין. אתה יכל להרכיב את המקבילה שלו באופן עצמאי אבל אני מניח שזה דורש קצת עבודת חיפוש. מדד תא 25 מוטה מאוד ולאו דווקא מייצג את המשק הישראלי, לטוב ולרע. בנקים מיצגים פן אחד של המשק ולמעשה את שאר המשק מיצג מדד תא 75. אם אתה רוצה להשקיע באמת לאורך שנים, תבחר לך יחס בין המדדים תא 75,25 בנקים ואולי גם יתר ? ותרכוש ממנו כל עוד לא מתחשק לך לשנות את היחס...

א.

תודה רבה על תשובתך א.

13051972

קבלתי תשובה נהדרת. אוסיף מספר נקודות.
    1. דיוידנד הוא עניין המצויין עבור כל תעודה אך יש לזכור כי קיים גם מדד מחיקה - המדד בו התעודה נמחקת ממסחר. מוטב לבחור
    בתעודה עם מדד רחוק ככל שניתן, בכדי שלא להיות חשוף כלל לימים נקודתיים.
    2. תא 25 = בנקים. ת"א 100 קורלציה מאוד דומה. דיוידנד, כפי שצויין, לא רלוונטי. הפיזור הנכון לטווח של שנים הוא לא מקומי
    אלא גלובאלי. אם תחשוב על זה, בבחירת מי מהמדדים שציינת אתה חשוף לאסון נקודתי שישפיע על כלל המדדים (דוגמת ניקיי) ובפיזור
    רחב יותר השחיפה נמוכה. דוגמא טובה: ת"א 25, SP, אוסטרליה, הודו וברזיל.

תודה רבה שחקן!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות