הי
נתקעתי עם החצי הקנוי של פרפר(פ1230=1800 ו פ1250=2900) במחירי שיא הירידות ומאז המדד קפץ למעלה כך שמכירת ה פ1240 כבר לא מכסה את העלות.
לאור פרץ האופטימיות בשוק, אשמח לשמוע עצות בעלי נסיון כיצד למזער את הנזק... :?
הי
נתקעתי עם החצי הקנוי של פרפר(פ1230=1800 ו פ1250=2900) במחירי שיא הירידות ומאז המדד קפץ למעלה כך שמכירת ה פ1240 כבר לא מכסה את העלות.
לאור פרץ האופטימיות בשוק, אשמח לשמוע עצות בעלי נסיון כיצד למזער את הנזק... :?
אין הרבה קסמים שאפשר לעשות. השקעת בשני פוטים חשופים, והשוק הלך נגדך. אבוד.פורסם במקור על ידי ani999
כל מה שאפשר לעשות זה לקוות שיהיו ירידות. העלות לתקווה הזו היא שאתה נשאר חשוף ועלולות להיות עליות נוספות, שיחריפו את ההפסד.
היי,
לדעתי קיבלת הסבר מצויין,
אחדד שאם היה בכוונתך למכור, היית צריך לעשות זאת היום, כיוון שהשחיקה היום גדולה מהרגיל.
מה שכן, אוכל לעודד אותך שלהערכתי אנחנו נראה פקיעה הרבה יותר מהנמוך
כבר הלך לך לא מעט כסף, תמתין, אבל שוב זו רק דעתי.
בהצלחה.
אני לא הייתי ממתין לאלילת המזל,
הנזק יכול להיות גדול משמעותית באם תימשכנה העליות.
התיקון שאני הייתי עושה.
מוכר 2* P1270
מוכר 2*C1240
קונה 2*1290
משאיר את השיא ב-1238 שזה מקום סביר גם לשחקנים (דמי כיס- לא נסמך רק על זה)
יש סבירו לירידות לכן מוגן לכל ירידה אפשרית
בעליות סגור רק עד 1270 אם תימשכנה עליות נצטרך להמשיך לתקן.(נקדם פרפר או אני מעדיף קונדור ל1270)
לא פוחד מירידות חדות אפשר להוסיף תקבול סביר במכירת 2*P1200
עם הגנות ב-P1170
לא נותן הרבה (אני חושש ממפולת אם יתרחש אסון גרעיני , לכן לא הייתי נחשף למטה יותר מידי)
אני מתקשה להבין את ההמלצה הזו. לדעתי היא לא טובה.פורסם במקור על ידי david15
קודם כל, מבחינה מתמטית, אין שום סיבה לעבוד עם אופציות בכסף ולמכור C1240 ו P1270.
זה שקול בדיוק למכירה של C1270 ו P1240.
אחרי שראינו את זה, המכירה של שתי P1240 משלימה למעשה את הפרפר. ויחד עם האופציות שנקנו, מקבעת את ההפסד, עם צ'ופר קטן של 1000 ש"ח למקרה שהפקיעה תהיה בדיוק ב 1240.
אחרי זה אתה חוזר להמר על ירידות, על ידי מכירה של מרווח קרוב מאד ומסוכן מאד C1270 מוגן C1290. מרווח שיכול להביא נזק נוסף של 2000 ש"ח.
דעתי (כבר הרבה זמן), שעניין התיקונים זו פיקציה מסויימת. נזק שנעשה, נעשה. החזרת הנזק כרוכה בסיכון. אין קסמים ואין אפשרות להחזיר נזק בלי להסתכן. וסיכון משמעו למעשה אסטרטגיה חדשה.
אין שום יתרון בשימוש דווקא באופציות שיש לך, לעומת סגירה מוחלטת של הפוזציה, ופתיחה של חדשה, ללא לחץ ועם שיקולים אובייקטיביים. שום יתרון!!!!. ואם לא תחזיר את כל ההפסד עכשיו, אז לא נורא. שום דבר לא בוער והשוק לא נגמר. תמשיך להחזיר בחודש הבא, ובזה שאחריו. מי שמנסה "להתנקם בשוק", "להראות לשוק מי הגבר", או להחזיר את ההפסד בכל מחיר, יגמור עם שיברון לב/בנק. עדיף שתפנים את מה שקרה.
ואם פעם הבאה תנסה לשחק עם פרפרים, עדיף לשלם עבור פרפר ולהרים את כולו בבת אחת, מאשר לנסות להשיג פרפר בחינם. כי אין מתנות חינם. פרפר חינם מגיע עם סיכון.
כמו שכתבתי בשרשור של השוקת הרחבה, גם אני שיחקתי עם פרפר החודש. שמתי כמה עשרות שקלים, תמורת כרטיס הגרלה (פרפר) על 1250. עשיתי את הפרפר בבת אחת (ככל האפשר). זה לגיטימי. זה השקול של הבורסה לכרטיס חיש גד.
מסכים עם דמי כיס.
הפסדים זו הדרך הכי יעילה (ולא נעימה) להבין שטעית...
תיקונים - רק כאלה שאינם כרוכים בסיכון שלא היית מוכן לקחת בפתיחת פוזיציה ברגע התיקון.
הצלחות.
סתם לסבר את האוזן לפעם הבאהפורסם במקור על ידי ani999
לא נתקעת עם חצי פרפר הקנוי
נתקעת לצערי עם כל הקנויים
גם אם אתה מנסה לבנות פרפר
לעולם לא עם 2 הצדדים הקנויים
פרפר מתחיל (לאלו שרוצים אותו בעלות נמוכה)או בקנית המרווח ,או בכתיבת המרווח וא"כ להשלים
לדוגמא במיקרה שלך
קנית ה 1250 וכתיבת ה 1240 כך אתה פחות חשוף
וגם במיקרה של עליות ,מוכר את ה1250 ושם גג ==הגנות ב 1230
והכי חשוב:לא מבצעים פרפר על סטרייק של 10 נקודות גם ללא עלות
מינימום 20-30 נקודות ,או במיקרה שלך לונג ב 1250 2 שורטים ב 1220 והגנה ב 1190
תודה לכולם...
[/quote]
והכי חשוב:לא מבצעים פרפר על סטרייק של 10 נקודות גם ללא עלות
מינימום 20-30 נקודות ,או במיקרה שלך לונג ב 1250 2 שורטים ב 1220 והגנה ב 1190[/quote]
קאריה, תוכל להסביר למה לא לבצע פרפר במרווח 10 נק'?
והכי חשוב:לא מבצעים פרפר על סטרייק של 10 נקודות גם ללא עלותפורסם במקור על ידי ani999
מינימום 20-30 נקודות ,או במיקרה שלך לונג ב 1250 2 שורטים ב 1220 והגנה ב 1190[/quote]
קאריה, תוכל להסביר למה לא לבצע פרפר במרווח 10 נק'?[/quote]
שבוע טוב ,ופורים שמח
פרפר על סטרייק של 10 נקודות ,בשוק כל כך תנודתי
שנע בחודש בטווח של 100 נקודות לנסות להמר על מדד פקיעה ,שזה משמעות הפרפר על סטרייק של 10 נקודות
זה יותר מסתם הימור
גם פרפרים על סטרייק של 40 נקודות ,קשה להרוויח ללא שיפוץ
האידיאלי זה סטרייק של 50 נקודות,ואז יש סכוי טוב להרוויח גם אם פספסת 20-30 או 40 נקודות
אתה עדיין ברווח
מה שאין כן בפרפר על סטרייק של 10
לדוגמא פרפר בסטרייק של 40 נקודות
קנית פוט 1300 כתיבה 2 פוט 1260 וקניה ב 1220
יתן רווח גם בערב יום הפקיעה כשהמדד יעמוד על 1295
ואז ניתן גם לסגור את הפרפר ברווח
ובוודאי שיתן רווח בין 1230 ל 1290 פקיעה
היווניות בפרפר של 40 נקודות ומעלה עובדות לטובת הפרפר מב שאין כן בפרפר של 10 נקודות
שאם ברח המדד ממרכז הפרפר ,הפרפר אבוד
לעומת פרפר של 40 נקודות שנותן חיים גם אם ברח המדד 30 נקודות
אני לא אומר שפרפר 40 תמיד יתן רווח אבל ניתן לשפץ
פרפר בסטרייק של 50 מצבו אידיאלי
לדוגמא לאפריל
קנית של פוט 1340 כתיבה של 2 פוטים ב 1290 יאפשר בשלב ראשון לקנות הגנות זולות
בסטרייק של 70 80 נקודות ובהמשך לקרב אותו לפרפר סגור וללא ביטחונות
ראה פרפר שלי מחודש מרץ ,שדרש שיפוץ רציני,אגרסיבי ובעלות גבוהה
רק משום שעמד במרחק של 40 נקודות ולא 50
http://www.zerosum.co.il/Users/454/Positions/Show/11116