תצטרך לפנות ליועץ ההשקעות שלך בנושא, אני לא כאן בשביל לעשות את העבודה שלו... מה גם שאמרתי כבר בעבר - אני מאמין כי כמשקיע אליך לא רק לעשות את עבודת החקירה בעצמך אלא אליך להתמחות בהשקעות ולא לדאוג לפיזור רב ככל הניתן.

אז מה אם האגח של ברזיל נותן 9-12 אחוז בשנה, האם אתה חי בברזיל? האם אתה מכיר את השוק הברזילאי טוב מהשוק בישראל? האם אתה חשוף למה שקורה שם? האם שעות המסחר תואמות? האם יש שם בכלל הצמדה לאינפלציה? מה צפי האינפלציה של המטבע הברזילאי? האם אתה רוצה להחשף לסיכוני מטבע? האם אתה לא יכול למצוא תחליפים זהים בעלי תשואה של 10% בשנה בארץ?

שוב אני לא תוקף, אולי הטון מעט תקיף - אך זו בהחלט לא הכוונה!

אני רק רוצה להפנות את תשומת הלב לכל אותם שאלות (ועוד רבות אחרות) ולשאול שאלה אחת - למה אנשים מחפשים להסתבך ולהוסיף סיכונים מיותרים להשקעה שלהם?

האם יש סיבה רציונלית שאתה רוצה להיות בברזיל? יכול להיו תשכן, אני לא אומר שלא, אבל האם היא קיימת? ולמה דווקא ברזיל? אם אתה מחפש הרפתקאות למה לא ללכת להשקעה בשוק היפני (כן, דווקא בימים אלו).

אני אישית נשאר בארץ. כאן אני מבין את החוקים הרגולטורים, כאן אני חשוף למידע וכאן אני מכיר את השוק הרבה יותר טוב מכול מקום אחר. אין לי יכולת ללמוד את מצב השווקים בכל מקום בעולם, ולכן דווקא במקרה שאני כן ירצה להחשף לשוק זה או אחר - אני הלך למומחים והשקיע דרכם (קרנות יעודיות) - כמובן שאני מאמין שאני יכול לעשות טוב יותר בעצמי בבית, אך זה אולי רק אני...