היום בשעה 20:00 אני הערוך צאט בנושא אג"ח, שאלות קהל מקדימות או במהלך הצאט בנושאים כללים בנוגע להשקעות באגח יתקבלו בברכה.
בסיום הצאט יפורסם תמליל הצאט כאן.
היום בשעה 20:00 אני הערוך צאט בנושא אג"ח, שאלות קהל מקדימות או במהלך הצאט בנושאים כללים בנוגע להשקעות באגח יתקבלו בברכה.
בסיום הצאט יפורסם תמליל הצאט כאן.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון ערב טוב
אני שואל שוב מתי להערכתך ייפתח קורס אג"ח?
תודה
מולא
שאלות פתוחות בעיקר דיון בנוגע לאגחים של דלק נדלן, אמפל ומטיס...
הצטרפת לחדר
(18:29) dani28:ובחור טוב רוני
(18:29) רונN:ואכן
(18:29) dani28:ואוהב לעזור
(18:30) רונN:וכמו רבים וטובים כאן
(18:30) dani28:ו�
(20:09) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(20:09) ddg investment:ומתי מתחיל הצ'אט אג"חים?
(20:09) אלון פיאדה:ומצטער על האיחור היה לי בעיה תכנית בחיבור לצאט
(20:09) ddg investment:ו=)
(20:10) אלון פיאדה:ואך עבר אליכם השבוע האחרון?
(20:10) אלון פיאדה:ומקווה שהכל טוב...
(20:11) ddg investment:ושלום אלון, אני מחזיק באג"ח של דלק נדל"ן (סדרה כ"ה) אני מורווח בכמה אחוזים וניצלתי את הירידות האחרונות לרכוש כמות נוספת? מה אתה חושב על האג"ח הזה?
(20:11) אלון פיאדה:וכפי שכתבתי בפורום היום שאלות פתוחות לקהל
(20:12) אלון פיאדה:וכתבתי על כלל הסדרות בפורום
(20:12) אלון פיאדה:וכמו גם על "משמעות" הורדת הדירוג
(20:12) ddg investment:ואוקיי תודה�
(20:12) אלון פיאדה:ואני כידוע מחזיק בסדרות השונות של דלק נדלן
(20:13) אלון פיאדה:ועם עדיפות לסדרות הארוכות בגלל הסיבות שפורטו
(20:13) camil mula:וערב טוב אלון , מה אתה מציע למי שמחזיק אג"ח אמפל ג' , לצאת או להישאר ? כמוכן מתי קורס אג"ח?תודה.
(20:14) אלון פיאדה:ולגבי קורס, אנו בוחנים תאריכים בימים אלו, אך אני מקווה כי הקורס רשת יעלה בקרוב גם כן. בגלל עומס שנוצר אצלי היתה בעיה לקיים קורס לפני כן, אני מקווה כי אני אוכל להתחייב לפתיחת קורס בקרוב
(20:14) dafna101:ומה יהיה עם מטיאסססס
(20:15) אלון פיאדה:ואני לא רוצה לפתוח קורס ושלא יהיה לי זמן לתת את כולי לאנשים הנרשמים
(20:15) אלון פיאדה:וקורס אצלי לא נגמר בשעות המפגש ולכן אני רוצה להבטיח כי יהיה לי את הזמן לתת לכל אחד את המגיע לו ומעבר לכך
(20:16) אלון פיאדה:ועל מטיס כתבתי לאחרונה בפורום, שוב... כפי שאמרתי - תמיד יש סיכון, אך גם את החולשה של השבוע - שבועיים האחרונים ניתן להסביר
(20:17) אלון פיאדה:ולגבי אמפל, מי שזוכר אני כתבתי כי לדעתי עדיפה החשיפה ישירות למניות החברה ולא לאגחים וזאת רק לאחר מרבית הירידות המקוריות שבאו לאחר התממשות האירוע בהפסקת הזרמת הגז
(20:1אלון פיאדה:ובנתיים נראה כי הבעיה היא אכן יותר פוליטית מאשר טכנית
(20:1אלון פיאדה:ואך חשוב להבין כי יש פה סט של לחצים
(20:1אינדיאנה:ואלון, היעד שנתת למטיס לגבי 85-90 עדיין רלבנטי או שאחרי הירידה היעד הזה יורד גם כן?
(20:1אלון פיאדה:וובנקודה הסופית לדעתי מרבית הדרך חזרה תוחזר
(20:19) אלון פיאדה:וכמובן שבתרחיש הרע אי כיום תנאי הסכם יכולים להוביל לתביעה בין לאומית בנושא
(20:19) אלון פיאדה:ושכן לא מדובר רק באמפל עצמה
(20:19) אלון פיאדה:ואלה במעורבות של חברות אמריקאיות, תאילנדיות וכיוצא בזה
(20:20) אלון פיאדה:ואם הגז יחזור לזרום היעד הוא חזרה למחיר הקודם
(20:20) אלון פיאדה:וארי הגז עדיין באגמה באותה הכמות
(20:20) אלון פיאדה:ותרחיש אופטימי יכול להיות גם עליית מחיר הגז של מצריים מול ישראל (לא יהיה מדובר בפעם הראשונה) - כך שיכול להיות אף טוב יותר
(20:21) אינדיאנה:וכרגע האגחים של אמפל לדוגמא ב נסחרים מספר אחוז מתחת לפארי ונותנים תשואה של קרוב לעשר אחוז צמוד מדד, האם לדעתך זו כניסה נוחה או שהאם יש לחכות לשינוי במצב?
(20:21) אלון פיאדה:ואך חשוב להבין כי כרגע הסיכון שבהשקעה גדל ממה שהיה לפני כשבועיים שכן אכן מתברר כי יש פה סיכון אמיתי לטווח הזמן הקצר בכל הנוגע לתנודתיות שוק ואף לטווח הארוך במידה ומצריים הולכת לכיוון האיסלמי וניתוק יחסה
(20:21) אינדיאנה:ומה שכמובן יגרור עליה חדרה באג"ח ואולי כבר יהיה קשה להכנס?
(20:21) אלון פיאדה:ולגבי האגח
(20:22) אלון פיאדה:ובמידה ומתממש התרחיש הרע הפגיעה באגח ובמנייה יהיו כמעט אקויולנטיות
(20:22) אלון פיאדה:ובעוד במידה וחוזרים לסטאטוס הקוו הקודם העלייה באגח מוגבלת בעוד העלייה במניות גדולה באופן יחסי (כ- 40%)
(20:23) אלון פיאדה:וכמו כן במידה של תרחיש טוב (שלדעתי יש בו סבירות טובה) האגח אומנם יחזור לפארי, אך המניות יעשו הרבה יותר מכך
(20:23) אלון פיאדה:ולכן אני אישית מעדיף במקרה זה דווקא את החשיפה המנייתית
(20:23) אינדיאנה:והאגח לפני כל המשבר נסחר הרבה מעל לפארי יש לזכור
(20:23) אלון פיאדה:וגילוי נאות - כפי שכתבתי אני רכשתי מהמניות לאחר הירידות האחרונות
(20:24) dafna101:ובאמפל?
(20:24) אלון פיאדה:וכן
(20:24) אינדיאנה:וכרגע זו עדיין רכישה נוחה של המניה?
(20:24) אלון פיאדה:ואך עדיין חזרה למחיר הקודם מייצג פוטנציאל רווח של כ- 20% באגח בעוד חזרה למחיר הקודם במנייה עומד על מעל ל- 50%
(20:25) אלון פיאדה:וכאשר בחידוש הגז יש לצפות לעלייה של 30-40% לפחות לדעתי
(20:25) אינדיאנה:ואבל השאלה מה יקרה בתסריט הרע, בתסריט הטוב תמיד המניה תתן יותר מהאג"ח כמו שראינו באפריקה
(20:25) אינדיאנה:והשאלה אם לא תחודש אספקת הגז מה יקרה למניה בזמן שהאגח עם קצת סבלנות ורגיעה יחזור?
(20:25) אלון פיאדה:וסך הכל חשוב לזכור כי אמפל כחברה לפני המאורעות האחרונים היתה בעלת אופק יציב של הכנסות חסרות סיכון
(20:25) אינדיאנה:וכי הרי אני לא חושב שיוסי מימן חשוד כשמישהו שילך להסדר
(20:27) אלון פיאדה:והמנייה אם אתה מאמין בתרחיש הרע בסבירות גבוהה - אז עדיף לא להיות בזה ולא בזה, אך למי שמחפש בטחון גדול יותר ועדיין לקבל חשיפה לחברה שימוש באגח יכול להיות פתרון טוב תוך התחשבות בתנאי בסיס...
(20:27) אלון פיאדה:וכלומר - בהתממשות תרחיש רע גם המנייה וגם האגח יפלו ויפלו חזק
(20:27) אלון פיאדה:ואך מעבר לגז לחברה נכסים נוספים
(20:27) אלון פיאדה:וולכן בסופו של דבר צפוייה התאושוות בשניהם כאשר ההתאוששות באגח כנראה תגיע קודם
(20:2אלון פיאדה:ואך עדיין יהיה מדובר בטווח זמן ארוך במידה מה
(20:2אלון פיאדה:וולכן גם המנייה יכולה להתאושש באותה מידה בהנחת המתנה לתשלום
(20:2אינדיאנה:וההבדל הוא שבאגח אפשר להשאר ולחכות ובמניה עם הספד של עשרות אחוזים מעטים המשקיעים שישארו
(20:2אלון פיאדה:וגם האגל ירד בעשרות אחוזים - זה מה שאני מנסה להגיד
(20:29) אינדיאנה:ואבל השוק לא מתמחר כרגע כבר את התסריט הגרוע? החברה אמרה שהיא לא יודעת מתי יתחודש אספקת הגז, האם לא מתומחר כבר רוב הרע?
(20:29) אלון פיאדה:והאגח בקלות יכול לאבד 30-50%
(20:29) אלון פיאדה:ולא ממש שכן תמיד מתומחר סבירות ולא התממשות
(20:29) אלון פיאדה:וכלומר ברור שתרחיש רע "מתומחר במחיר
(20:29) אלון פיאדה:ואך כך גם תרחיש של חזרה וגם תרחיש טוב
(20:29) אלון פיאדה:וזה מה שיוצר את המחיר
(20:30) אלון פיאדה:וולכן בהתממש אחד מהתרחישים - הניירות עדיין צריכים לזוז
(20:30) אינדיאנה:ואתה יכול בבקשה להתייחס אלון לשאלה שלי לגבי היעד החדש במטיס? והאם הירידה היום של יותר מ2 אחוז לא אגרסיבת מדי גם בשביל אגח מסוכן?
(20:30) אינדיאנה:ושיש לזכור שאמור לשלם בעוד שבועיים 20 אחוז מהקרן ואנשים לא מפגרים
(20:30) אלון פיאדה:ואך חשוב להבין כי גם במידה ותרחיש רע אכן מתממש עדיין מדובר בכך שלמי שיהיה סבלנות יוכל לקבל את כספו (גם באגח וגם במנייה להערכתי)
(20:33) אלון פיאדה:ומייד נסיים את העניין לגבי אמפל... שכן גם במידה ויתממש התרחיש הרע החברה המצרית עדיין מחזיקה בצינור ולכן אם ירצו למכור גז לישראל עדיין תיהיה לה עדיפות לקבלה גם במסגרת מכרז. חשוב להבין כי החלק של מוברק והחלק של המשקיע המצרי כנראה יעברו לשלטון החדש - ולכן סביר להניח כי ירצו לנצל החזקה זו, כלומר רק האדון יתחלף ואולי גם אחוזי האחזקה ואחוזי התמלוגים, אך עדיין מדובר בנכס
(20:33) אלון פיאדה:וגם במידה ויוחלט לא להמשיך במכירת הגז לישראל, עדיין הגיוני כי ירצו למכור את הגז גם מחוץ למצריים שכן מדובר בהכנסה שהשלטון בסופו של דבר צריך
(20:34) אלון פיאדה:ולגבי מטיס
(20:34) אינדיאנה:ואם יתממש התרחיש הרע אתה תמשיך להחזיק במניה גם בהפסד של עשרות אחוזים ולחכות שתחזור או שיש איזשהו תסריט שיגרום לך לצאת בהפסד גדול?
(20:34) dafna101:ואלון באיזה מחיר קנתי אמפל?
(20:34) camil mula:ותודה אלון
(20:34) אלון פיאדה:ואז כן - ככל שהמועד מתקרב החששות עולים... אך חשוב לזכור מי האוכלוסיה שעושה תרגילים מסוג
(20:34) אלון פיאדה:ומסוג זה
(20:34) אלון פיאדה:ואני לא זוכר אך לפי דעתי רשום בפורום
(20:35) אלון פיאדה:וכפי שציינתי היום יש שתי אוכלוסיות שמנצלות פרעון חלקי לעשיית רווח
(20:35) אלון פיאדה:וואף אחת מהן היא לא המוסדית
(20:35) אלון פיאדה:והראשונה הם משקיעים כמוני שנכנסים כחודש חודש וחצי לפני ורוצים להנות מעליית מחיר השוק כמו גם מהפדיון
(20:35) אינדיאנה:ולמה שהחברה תודיע שהיא לא משלמת את הקרן אם כבר דיברנו על כך שהכסף נמצא בקופה ואפילו יש לה כסף כדי לשלם ריבית עבור פטרו גרופ?
(20:35) אלון פיאדה:והשנייה הם סוחרי היום שנכנסים עבור הפדיון עצמו
(20:37) אלון פיאדה:ובגל החולשה בשוק והפחד שנוצר יכול להיות, וזה יכול להיות, שאנשים מהקבוצה השנייה פשוט מחזיקים את הקלפים קרוב יותר לחזה, מה גם שמרביתם מקצוענים ולכן סביר יותר כי הם מתמקדים היום בעשיית רווחים מהצד השני של השוק (מהירידות) - שם אחוזי הרווח גדולים יותר
(20:3אלון פיאדה:וכמובן שעדיין יכול להיות כי תצא הודעה שלילית על אי תשלום ו/או יציאה להסדר, הסיכון תמיד קיים!
(20:3אלון פיאדה:ואז בדיוק עולה השאלה שנשאלה למעלה
(20:39) אלון פיאדה:ונכון שמרבית הכסף לתשלום קיים ונכון שיש הבטחה אף לתשלום ריבית של חברת בת (אם זכרוני אינו מטעה אותי המכתב לא דיבר על פטרו גרופ אלא על חברת בת אחרת [קטנה הרבה יותר]
(20:39) אלון פיאדה:ואך זה לא אומר כי התשלום עצמו וודאי
(20:39) אלון פיאדה:ודבר ראשון אם לא ימצא היתרה עדיין לא יוכלו לשלם וזה בפני עצמו בעייתי שכן אז מתעורר חשש להעדפת נושים - מה שעלול לגרור אי תשלום כולל - גם עבור החלק שקיים
(20:41) אלון פיאדה:ולגבי הירידות - הירידות המצטברות אינם משהו חריג, במיוחד בשוק הנוכחי
(20:41) אינדיאנה:והאם היעד השתנה בעקבות הירידות או שאתה עדיין מאמין שנגיע ל85- 90 כמו שציינת בעבר ביום האקס?
(20:41) אלון פיאדה:וחשוב לזכור כי מדובר על נייר עם סחירות נמוכה יחסית ולכן ניתנת למניפולציה - אפילו ללא כוונה תחילה
(20:43) אלון פיאדה:וכמו כן מחיר השוק של הנייר עדיין גבוה מזה של תחילת שנה ולכן ניתן לומר כי בעוד השוק התממש באחוזים ניכרים (אותם ניירות של חברות בטוחות) האגח שנחשב מסוכן נע ונד אך לא ממש התממש
(20:43) אלון פיאדה:וקשה לי להאמין כי נגיע למחיר המדובר כעת
(20:44) אלון פיאדה:ואך כפי שכתבתי פוטנציאל הרווח לפי מחיר נוכחי גדול יותר כעת מזה שחושב
(20:44) אלון פיאדה:וולכן ביצוע של מיצוע בסמיכות למועד התשלום (כאשר לא יוצאת הודעה) עדיין תניב רווח יפה
(20:44) אינדיאנה:ושאלה חשובה נוספת, יום האקס לפי מה שאני רואה הוא ה21.3, האם ביום זה אתה מוכר את הנייר או ביום שמלחרת ה-22?
(20:44) אלון פיאדה:ואפילו השארות על ההשקעה הנוכחית יביא רווח סופי למשקיע בהנחת תשלום
(20:45) אלון פיאדה:וביום האקס נדרש למכור את הנייר בשביל לצמצם סיכונים
(20:45) אינדיאנה:ואז ה21.3 הוא היום לצאת? ה20.3 הוא היום הקובע? כי לא מצאתי נתון זה בשום מקום
(20:45) אלון פיאדה:וכמובן שנקודת המבחן וקבלת ההחלטה צריכה להעשות באותו היום על סמך הנתונים שיהיו זמינים אז, אך אם מדברים על התיאוריה - אז כן יום האקס
(20:46) אלון פיאדה:ואיזור התאריך הקובע לדעתי נופל על החג ולכן אכן נדרש לבחון את המועד הקובע לפני כן
(20:47) אלון פיאדה:ואני השתדל לזכור ולהעלות את זה בפורום (או שתזכירו לי בסמיכות לתאריך הקובע)
(20:47) אינדיאנה:ואני אדאג להזכיר לך אם לא תציין את הנושא�
(20:47) אלון פיאדה:ואך בכל מקרה - ניתן גם לראות את התיקון הטכני בפועל ואז לבצע את הפקודה
(20:47) אלון פיאדה:ואין בעיה �
(20:47) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:47) אינדיאנה:ומתי מבחינתך נהיה סמוכים מספיק ליום הקבוע כדי לבצע מיצוע ? כמה ימים לפני ללא הודעה שלילית הדבר יחשב בטוח ?
(20:4אלון פיאדה:ובהנחה שמחיר לא זז ולא יוצאת הודעה (לחיוב או לשלילה) אני הייתי ממתין ליום הקום עצמו, שכן מה הטעם לעשות זאת מספר ימים קודם לכן
(20:49) אינדיאנה:וטוב, אם ביום הקום המחיר עדיין יהיה באזור ה-70 אז באמת או שזה כסף על הרצפה או שמשהו חשוד לגבי התשלום
(20:49) אלון פיאדה:ובהנחה שמתחיל לעלות בכיוון ברור (מחזור וללא תנודות תוך יומיות) ניתן לעשות את זה עוד לפני שכן אז סביר להניח כי העליות יהיו במצטבר על מספר ימים
(20:50) אינדיאנה:וטוב, אני מרגיש לא נעים שרק אני שואל פה שאלות, פשוט אני לא ישן טוב בימים האחרונים בגלל מטיס, לא ציפיתי לירידה שכזו שבועיים לפני יום האקס�
(20:50) אלון פיאדה:ואך שוב - זהו לא מה שניתן לראות בימים אלו בשוק וייתכן כי מדובר באותם מקרים בודדים שאני טועה ומפספס משהו, שכן כפי שכתבתי במקור - העליות כבר היו צריכיות להגיע לנייר! רק נורת הזהרה...
(20:51) אלון פיאדה:ומדובר בירידה של פחות מ- 10% מהשיא... אומנם לא נעים אך בהתחשב בקפיצה בתחילת שנה לא משהו חריג
(20:51) אלון פיאדה:וגם לא הפסד משמעותי - ניתן למימוש, אם יש חששות
(20:51) אלון פיאדה:ואך אני לא מאמין שאנו עוד שם
(20:51) אינדיאנה:ואך כמובן שלא נכנסנו בתחילת השנה אלא ב75
(20:52) אלון פיאדה:ונו - פחות מ 6% כאשר כל השוק יורד, לא משהו נגד המגמה...
(20:53) אלון פיאדה:ומרבית הניירות שאנו מדברים אליהם פה ירדו באופן דומה בזמן זה
(20:53) אלון פיאדה:וזוהי התנודתיות שיש לצפות לה כאשר עובדים עם הניירו תהמדוברים
(20:53) אלון פיאדה:ואך ליבי אליך, גם אני בנייר מערכים אלו
(20:54) אינדיאנה:ונקווה ששבוע הבא נוכל להיות יותר אופטימיים�
(20:54) אלון פיאדה:וטוב, זמננו קצר, שאלה לסיום אם יש אחת כזו...
(20:55) אלון פיאדה:ואם לא, נראה לי שנסיים כאן
(20:55) אלון פיאדה:וכמובן שניתן (ומומלץ) להעלות שאלות נוספות בפורום
(20:55) אלון פיאדה:וושיהיה לכולם שבוע מסחר מוצללח מהקודם
(20:55) אינדיאנה:ותודה אלון
(20:55) אלון פיאדה:ועד לשבוע הבא
(20:55) אלון פיאדה:ותוכלו למצוא אותי בפורום
(20:55) אלון פיאדה:וביי ביי...
(20:55) אלון פיאדה:וולהתראות
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.