x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: לאלון, מה דעתך האם אג"ח אפריקה כ"ו עדיין אטרקטיבי?..

לאלון, מה דעתך האם אג"ח אפריקה כ"ו עדיין אטרקטיבי?..

אני מתכוון כמקור השקעה לריבית "הקופונים", (אגב לא מצליח להבין את הריבית כיום אשמח להסבר.. פעם מופיעע בגלובס 6% פעם 10%...),וגם כהשקעה לרווח הון, האג"ח עדיין מתחת לפארי משמעותית, מה דעתך? האם כדאי עדיין לרכוש לטווח בינוני, שנה וכו'?
    ועוד נקודה שקראתי מניתוח של צ'רניאק, הוא ציין שבמהלך השנה תיפתח אפריקה כ"ו לדירוג ולהשקעת המוסדיים, כיצד ישפיע?...
    אודה לדעתך.

Re: לאלון, מה דעתך האם אג"ח אפריקה כ"ו עדיין אטרקטיבי?..

molty ערב טוב ,
    לא אלון אבל בכל זאת..
    לא מכבר כתבתי סקירה על הנייר ועל החברה , אתה יכול להציץ שם ולראות את דעתי על שאלותיך.
    אם אין לך כוח לחפש אז בגדול שום דבר לא השתנה , ישנם גורמים שתיזמנו את הכתבות האחרונות שראינו בעיתונים בדבר דחיית פתיחת הקניון ובעיות החנייה.
    האגח הינו מאוד אטרקטיבי ולטעמי האישית מפצה לחלוטין על רמת הסיכון הכרוכה בו , כאשר האגח יקבל דירוג במידה והוא יהיה טוב אזי האגח ייכנס לראדר של המוסדיים והוא יקבל הכשר לקנייה עבור התיקים שלהם דבר שיגרום לעודף ביקושים משמע המחיר של האגרת יעלה והתשואה אט אט תצטמצם לכדי 4%-5% דבר אשר יגרום למזיקים היום לרווחי הון של כ 15% .
    בקשר לטווחי השקעה אזי שנה זה טווח קצר ולא בינוני ואני חושב שכדאי להישאר בחלוקה מאוזנת ובמשקל נכון גם במניה וגם האגח כאשר את הפרות אתה תקצור בשנתיים-שלוש הקרובות ( הערכה שלי )
    ריבית אתה תקבל במאי 3 נקודות ובנובמבר 3 נקודות ככה עד מאי 2013 ששם תקבל גם קרן ( 7.69% + 3% ריבית ).
    אל תתבלבל באתרים השונים בין הריביות קופונים שמציינים , אתה צריך להסתכל כדי לדעת מה אמיתי בנקודת זמן שאתה נמצא וקונה על תשואה לפידיון של האגח ולפי זה להעריך האם זה שווה עבורך או לא מספיק בכדי להשקיע .כיום התשואה לפידיון ברוטו היא של 8.86% + מדד ( 7.29%+ מדד נטו )
    אין לראות בדברים המלצה לפעולה כלשהיא .
    בברכה וערב טוב , לברון

תודה לברון על תשובתך המפורטת.
    ניראה לי שאגדיל בכמות סבירה את האג"ח הזה, אבדוק גם את המניה למרות שבעיקרון לא מתעסק עם מניות...
    שוב תודה לך, ושבוע טוב ומוצלח לכולנו.

molty האג"ח למעשה יכול לממן את המניה ולכן כדאי לעשות זאת בפרופורציות הנכונות , המניה היא בסגנון קלאסי של שגר ושכח , לא להסתכל על כתבות בעיתון , פרשנויות או ידיעות גם חיוביות וגם שליליות , ( לצבור מידע יותר דרך הדוחות ) להתעורר עוד כ 2-3 שנים ולחייך.
    סגנון זה שהאגח למעשה מממן עבורך את המניה מקנה לך למעשה אופציה על חברה בעלת פוטניצאל גדול ללא התחשבות בתנודתיות ובסיכון וללא צורך בהבאת הוןעצמי גדול כי האגח עושה זאת עבורך ודי מהר אמור לכסות את תזרים המניה שהושקע.
    כמובן אין לראות זאת כהמלצה לפעולה כלשהיא .
    גילוי נאות - לא מחזיק בשום נייר שהוזכר מעלה .
    בברכה , לברון

מה שלא ברור לי לגבי האג"ח הזה זה איפה היו כולם רק לפני 4-5 חודשים כשהוא היה באזור 70 עם תשואה באמת מדהימה והמצב של אפריקה לא היה שונה בתכלית ממה שהוא עכשיו? לא ראיתי אז שום המלצה לגביו.
    מנסיוני הדל אחרי כאלה עליות וכשכולם ממליצים זה הזמן להתרחק, לא בגלל שאני חושב שלא ישלמו אלא בגלל שאני מאמין שנראה עוד תיקון באג"ח הזה אחרי העליה המטאורית שהוא הביא ואפשר יהיה לקבל כניסה נוחה יותר.

אינדיאנה ערב טוב ,
    אשמח באם תדייק יותר כי לפניי 4-5 חודשים ואף יותר אומנם לא הרבה אהבו את הנייר הזה אבל מספר אנשים ( ואני יכול לציין את עצמי בינהם ) חשבנו ועדיין חושבים שהנייר הינו אטרקטיבי , ברור לי שאז לא הרבה הקשיבו כי זה היה אולי משהו חריג וניירות כמו אפריקה נראו :מסוכנים ,אחרי הסדר ,מצורעים , בעלי סיכון גבוה , וכל הסופרלטיבים שאני שמעתי וכמובן שהמשקיעים "השקולים"לא התרבו לניירות מהסוג הזה והלכן לאיפה שכל הגופים משקיעים אבל כמו אז אני עדיין שלם עם הנייר המדובר וחושב שההשקעה בו היא עדיין אטרקטיבית התשואה בו מגלמת את הסיכון בחברה , וכאשר התשואה תרד לסביב 3.5-4.5% אז הנייר כבר באמת לא יהיה כדאי ו/או אטרקטיבי ..
    כמובן שאני מכבד את דעתך וכל אחד אמור להחליט על השקעותיו בסופו של יום לבד , ואכן כפי שכבר אמרתי לא פעם ייתכן ונראה ירידות בניירות הללו אך לטעמי כמו שציינתי כל ירידה מהווה הזדמנות להגדלת וחיזוק הפוזיציה .
    בכל מקרה הדברים שנתבו אינם משמשים כהמלצה לפעולה כלשהיא .
    וגילוי נאות איני מחזיק בנייר שמוזכר מעלה .
    בברכה , לברון

לברון, כבודך הרב במקומו מונח אבל כשאני מתכוון להמלצות אני מתכוון להמלצות רשמיות של בתי השקעות, אתרים כלכליים וכל מיני אנליסטים בעלי קהל רחב הנוהר אחריהם (מיכה צ'רניאק דוגמא טובה עם הכתבה שלו על הנייר לפני שבוע), כמובן שהיו דיעות נוספות בפורומים שונים ושלך ביניהם אבל כמובן שאלה לא המלצות רשמיות וכמות האנשים שנחשפת אליהם קטנה בהרבה מאשר עכשיו כמעט כל משקיע שני מקבל המלצה חיובית על הנייר. בשורה התחתונה הנייר אחרי גל עליות חזק ביותר שלדעתי בהתחשב במח"מ המאוד ארוך שלו כמעט בוודאות נראה אותו בשערים נמוכים יותר. אם אני טועה אהלן וסהלן, לא חסרות הזדמנויות אחרות ולא אכפת לו לפספס פה את גל העליות אבל מבחינתי אחרי עליה כזו מטורפת כמו שנתן האג"ח בחודשים האחרונים אני מעדיף לחכות לתיקון לפני כניסה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות