בוקר טוב
לכל משתתפי הפורום הנכבד שלו ם וברכה והרבה הצלחה. אני שמח שמצאתי את שאהבה נפשי, פורום המתעסק באסטרטגיות מעוף, וברמה שיח ומקצוענות גבוהה. תודה רבה.
אני מתעסק בעיקר באסטרטגיות הפרפר למיניהם, [קונה אופציה בתוך/קרוב לכסף ומוכר מחוץ/רחוק כפולות בהתאם, לפעמים מגן ולפעמים לא, לפעמים עושה גם בקולים וגם בפוטים ולפעמים רק צד אחד].
השאלות שאני מתלבט בהם רבות, (הועלו כאן בפורום) הם בעיקרם: 1. עניין התוחלת, ומה שנראה לי לע"ע שאין תוחלת ממקום סטטיסטי, אלא בצירוף שיקול דעת/מזל. ואני כל הזמן מנסה להגדיר את התוחלת ולמקד אותה נכון. 2. איך מתאימים את האסטרטגיה הנ"ל למצב השוק, יש את האפשרות לפתוח את האסטרטגיה על עיוור מבלי להתייחס למצב השוק ואו לנהל את הפוזיציה בהתאם ואו להשאיר ולשקלל רווח מול הפסד, אבל תמיד מציק לי איך אני מתאים את האסטרטגיה לשוק – אחרי שנים בשוק יש לי את המבט שלי על השוק שדי נותן לי את הכיוון וחשוב לי יותר נכון בוער לנצל את היתרון הזה, והשאלה איך אני משלב את זה באסטרטגיה, (אולי לזה התכוון המשורר "חמדנות"), אני יעלה את הדילמה בנוסח שונה: יש לי כללי מסחר ברורים בשוק בשיטת האסטרטגיה, מהם אני לא זז מילימטר, ומה שלא בשיטה ובתיכנון, לא מתבצע!!! ולפעמים אני רואה בבירור כיוון בשוק ואני נקרע, מה עושים עם זה?. [אז יש את התשובה, "אתה יודע כיוון של שוק - קנה קולים או מכור פוטים", בוודאי תסכימו איתי שזו לא תשובה נכונה].
כל טוב, הרבה הצלחות, ושוב תודה רבה