x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: אלדן טק

אורח

אלדן טק

הי אלון

האם כים הסדר?
    לא ברור לי מה המצב לפי מאיה

תודה

אלון

Re: אלדן טק

הנייר בהפסקת מסחר, אני מאמין כי יגבשו הסדר (היו הצעות) אך לדעתי הדברים עדיין לא אושרו סופית.

בכל מקרה בין אם אתה בפנים ובין אם אתה בחוץ - אין הרבה מה לעשות כעת (אלא אם אתה סוחר מחוץ לבורסה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הלו aloni,

איני אלון, אך אוסיף מספר מילים ...
    למיטב ידיעתי, בעלי האגח דרשו "פדיון מיידי" ופנו אל בית המשפט. משמע, דה פקטו, החברה בדרך להכרה כפושטת רגל. עם זאת, הסיפור אינו כל-כך פשטני. בעל הבית שיעבד את המניות של אלדן-טק לבנק הבינלאומי כערובה לחוב פרטי. כאשר לא החזיר את החוב, פנה הבנק להוצאה לפועל במטרה לחלט את העירבון. מאחר וגישושים ראשוניים עם הבנק לא צלחו, החליטה נציגות האגח על פעולה טקטית אגרסיבית של "פירעון מיידי" במטרה לשמוט את השטיח מתחת לרגלי הבנק. איני יודע על התפתחויות נוספות באגח (מאז). אני לא מאמין שתראה התפתחויות מהירות באגח זה, אך אני מעריך כי הבנק ובעלי האגח יגיעו לאיזה שהוא הסדר.

מקווה שזה עוזר.
    pirate

אורח

תודה PIRATE
    כבר זמן רב שאין חדש במאיה ולא ברור מה קודם למה אגחים אן שעבוד על המניות לבנק שגם האינטרס של רילון לא ברור.
    ממתין בסבלנות לעדכונים

אלון

הלו אלוני,

העלית מספר נקודות - אנסה לענות על כולן:

1. לגבי תהייתך - בעלי האגח קודמים (ללא כל ספק בעניין) לבנק. מצב שאינו רגיל במחוזותינו.
    2. לאלדן-טק אין חובות לאף גורם, פרט לבעלי האגח ולכן, דה פקטו, בעלי האגח השתלטו על אלדן-טק.
    3. אלדן-טק מחזיקה כ-65% מרילון (ותו-לא) ולכן בעלי האגח מחזיקים למעשה ב-65% מרילון.
    4. לגבי רילון - רילון היא חברה בעלת הון עצמי גבוה מאוד אך רובו אינו מניב (אדמות) וכולן באירופה המזרחית. עם זאת, יש לה פרויקט אחד מעניין מאוד בגרוזייה שאם יתנו לו להבשיל, יכול להחזיר את כל חובות החברה (++).
    5. הפחד מרילון הוא שהיא צריכה לפרוע לבעלי האגח שלה סכום של כ-15 מליון שקל באפריל אך בדוח האחדון, היו ברשותה רק כ-10 מליון שח נזילים. עם זאת, עובדה שפסחה על הרבה משקיעים - רילון השקיעה 9 מליון שח באפריקה ישראל (בשער 2400) ולכן, אם לא ביצעו שינויים מהדיווח האחרון, מחזיקה רילון בכ-12 מליון שח נזיל ולכן כנראה לא תגיע לפשיטת רגל (שמשמעו כי 65% מרילון שווים לא מעט) ולכן יש לבנק אינטרס להגיע להסכם עם בעלי האגח.

נקודה אחרונה שעשויה לעניין אותך - מהו השווי האמיתי של האגח? שווי החוב הסחיר של אלדן טק הוא כ-11 מליון שח (לפי שער 54). השלד הבורסאי שווה לערך 6 מליון שח ועכשיו נותרה השאלה כמה שווה 65% מרילון? לדעתי, לפחות 8 מליון שח (30% משווי שוק) שמשמעו כי האגח שווה בצורה שמרנית מאוד, כ-14 מליון ששקול לשער 68. לכן, אם צוידת בסבלנות, אני מעריך כי תראה רווח נאה (ביחס למחיר הנוכחי כמובן).

בברכה,
    Pirate

אורח

תודה על הניתוח
    לצערי חלק מן האגח שרכשתי היה בשערים גבוהים חלק מהמשחק

ממתין בסבלנות

אלון

הלו אלון,

יש סיכוי יותר מסביר לקבל את כל החוב (השיערוך שלי - לדעתי - שמרני מאוד). אכן, חלק מהמשחק, אך באגח זה לא הייתי אומר נואש. אולי תעניין אותך הודעה מה-maya היום: http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=617238. נראה כי לא הייתי רחוק מהאמת - רילון מחזיקה כיום באזור 13.5 מליון שח במזומן.

בברכה,
    Pirate

לפיראט,
    נראה לי שיש לה רק 12.5 בקירוב
    והיא צריכה 15 לתשלום הקרוב

היא הרויחה 2.7 לפני מס והשקיעה 10.3

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך