x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: סחורות חקלאיות

סחורות חקלאיות

שלום לכולם:

בהמשך לדעתו של שחקן בנושא: "סבירות גבוהה שהסחורות החקלאיות יוסיפו לעלות", אני פותח שירשור בנושא זה שבאמצעותו נעקוב אחרי תעודת סל אחת.

מבחינה פונדמנטלית נראה היום די ברור שהביקוש להן ימשיך לגדול עקב הריבוי הטבעי של אוכלוסיית העולם והעלייה המתמשכת ברמת החיים של המדינות המתפתחות. ההיצע בטווח הקצר מוגבל עקב מגבלות פיזיות, כגון זמינות מים, קרקעות חקלאיות ואסונות טבע.
    אין לי את המומחיות הדרושה לדעת איזו מבין הסחורות צפויה לעלות ואיזו לרדת, ולכן בחרתי ללכת על תעודת סל המשלבת את הסחורות החקלאיות המרכזיות הנסחרות

בחרתי להתמקד בתעודת סל הנסחרת בארה"ב, למרות שישנם חברים הסוחרים רק בישראל וזאת משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא ששער השקל/דולר משפיע על ביצועי התעודות הישראליות. הסיבה השנייה היא היכולת לסחור בחוזים סינטטיים בחו"ל, מה שלא קיים בארץ.

התעודה שנעקוב אחריה היא DBA.

מצורפים ההרכב של התעודה וגרף שלה[attachment=1:1k2iyawn]dba_weights.gif[/attachment:1k2iyawn]

התעודה עלתה בשמונת החודשים האחרונים כ-45%.
    מבחינה טכנית, היא כרגע במצב של יתד דובית. היא לא מצליחה לפרוץ התנגדות ב-35. ישנו סיכוי לא רע שהתעודה תצא להפסקת התרעננות לאיזור ה-32.53 - 6% מתחת לשער כרגע (תיקון פיבונצ'י של שליש). רוב המתנדים תומכים בזה למרות שכניסת הכסף טובה.

הטרייד המוצע:
    כניסה בפריצה מוכחת של רמת ה-35 דולר או במקרה של ירידה ותמיכה מוכחת בשער של 32.50.

אשמח לקבל הערות ובהצלחה.

Re: סחורות חקלאיות

התעודה עלתה אתמול ב-1.8% במחזור גבוה מהממוצע (והממוצע בעצמו במגמת עליה) וסגרה לראשונה מאז אוגוסט 2008 (זוכרים את ליהמן?) מעל ההתנגדות שב-35 דולר.
    המתנדים נראים מצויין וכסף ממשיך לזרום.
    זאת אמנם לא פריצה מוכחת, אבל פתיחה היום מעל ההתנגדות תהיה סימן שורי ונקודת כניסה גם לשמרנים שבינינו.

אם הפריצה לא תצליח והתעודה תרד מתחת ל-34 דולר - יעד הירידה יהיה 32.50 (38.2 פיבונצ'י).

בהצלחה (ובתיאבון)

שימו לב שהתעודה ממשיכה לעלות, במחזור גבוה (שהולך ומתרחב) ובניגוד בולט לשוק.
    הכסף ממשיך לזרום והתעודה נתמכת יפה ברמת ה-34 דולר שם שוכנת גם הממוצע הנע 26.

כמו כן אני ממליץ לקרוא את הכתבה הזאת שרק אתמול יצאה:

http://www.themarker.com/tmc/article...0110222_01.xml

המשך הצלחות.

Re: DBA - תעודת סל על סחורות חקלאיות

עידכון:

העידכון הכי טוב הוא שאין עידכון.
    התעודה ממשיכה להסחר בטווח צר בין 34 ל-35 דולר למרות הטלטלות האחרונות בשוק. זה טווח צר למדי והתעודה צפויה מתישהו לפרוץ אותו (מקווים שכלפי מעלה), אבל צריך גם להביא בחשבון שהתעודה במגמת עלייה חזקה כבר שלושה חודשים ללא מימוש משמעותי. במקרה זה, היעד יהיה 32.50 דולר (שליש פיבו').

שבת שלום.

תודה על העדכונים השוטפים.
    אני עוקב

שבת שלום,
    אין לראות בנאמר המלצה לרכישה או למכירה של נייר ערך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות