x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: מחפש "בונקר"

מחפש "בונקר"

שלום לכולם.
    אני מחפש את ההשקעה לחלק הכי סולידי בתיק שלי, ממש "בונקר".
    החלק הזה של התיק משתחרר עוד מעט עקב פדיון של הגילון שאני מחזיק (בסוף החודש).
    לא יכול לשים את הכסף במח"מ יותר מדי ארוך (ייתכן שאצטרך למשוך את הכסף בעוד כמה שנים).
    יש למישהו המלצות?
    גלילים במח"מים קצרים ובינוניים הינם בעלי תשואה שלילית (לא רוצה להמר על ההצמדה, כלומר על זה שאינפלציה תהיה גבהה יחסית). תשואות של שחרים לטעמי לא שוות את הסיכון של התגברות האינפלציה ועליות ריבית פוטנציאליות.
    גילונים? לא ברור עד כמה הריבית תוכל לעלות וגם אין מח"מים שמתאימים לי.

בתודה מראש על התשובות.

Re: מחפש "בונקר"

איגרת של טאו א'.

האיגרת היא למחמ של 1.6 שנים. תשואה של 1.75%

למה היא בונקר?

כי האיגרת מבוטחת ע"י בנק לאומי.

כלומר האיגרת למעשה זהה במהותה לרמת הביטחון שנותנת איגרת חוב של הבנק הלאומי.

כדי לאמת את דברי, ממליץ להיכנס ולאתר את המידע המאיה.

Re: מחפש "בונקר"

chizhkערב טוב ,
    בנוסף לדעתו המכובדת והנכונה של shahar86 אני סבור כי קיימות אלטרניטבות מקבילות אשר לטעמי האישית ברמות סיכון נמוכות .
    shahar86 העלה טענה נכונה בדבר הבטחון שבנק לאומי נותן כי הוא למעשה ערב לאגרת הנ"ל יכול להיות שכדאי לך לשקול לקחת אגחים ישירים של בנקים כדוגמת דקסיה ה' ,ירושלים הנפקות או לשנות כיוון וללכת לאגחים עם בטחונות כדוגמת סקיילקס ,אלבר , חנן מור , אורתם סהר , ביג .
    אני יודע שבחלק מהמקרים המחמ הוא לא קצר כמו בדוגמא הראשונה אבל אמרת שיכול להיות שתצטרך את הכסף עוד מספר שנים ולא ציינת כמה.
    נקודה נוספת שעלייך לשקול בכל האגחים " הסולידיים " והלא מעניינים הללו לטעמי מבחינת סיכוי/סיכון הוא העמלות אותן אתה משלם שכן בתשואות הנמוכות היום של האגחים הקצרים והבטוחים שכולם מחפשים אזי כל פיפס יכול להיות משמעותי.
    דרך נוספת שכדאי לך או לכל מי שקורא לנצל היא לעקוב אחר הנפקות קיימות בשוק ולראות מה קורה לא עם ההנפקות אלא עם הסדרות האחרות של אותה חברה שמנפיקה שכן לפעמים ולאחרונה זה קרה עם מספר חברות שלמעשה מגלגלות את חובותיהן ומגייסות כספים על מנת לעמוד בהתחייביות שלהם כלפיי נושים ובעיקר כלפיי בעלי האגחים , ולכן כדאי לשים לב לחברות שכביכול נראות מסוכנות אזי כאשר הם מגייסות כסף אז דווקא האגחים שכבר נסחרים רמת הסיכון יורדת פלאים כי למעשה נכנס כסף לקופה שישמש את הבאים בתור וזה לרוב הסדרות הקיימות.
    בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה וכמובן שאין לראות בדברים הנ"ל כהמלצה לפעולה כלשהיא וכי כל דבר עלייך לבחון עצמאית ולפעול לפי רגש ליבך.
    בברכה והמשך ערב טוב ,
    לברון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות