x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 12 מתוך 12

נושא: לאלון שאלה לגבי אגח דלק נדלן ה

Re: לאלון שאלה לגבי אגח דלק נדלן ה

ציטוט פורסם במקור על ידי אייזק
    היי אלון,
    אם משווים את דלקן לאפריקה טרם בקשת ההסדר
    אצל מי המצב יותר גרוע?
    אני לא חושב שיש צורך בהשוואה, למרות שהסיכוי קיים, אני מעריך את סבירות התרחיש כנמוכה (אך זה היה נכון גם עבור אפריקה).

ההבדל העיקרי בין אפריקה לדלק נדלן זה איכן עיקר החוב!

באפריקה עיקר החוב היה מול הבנקים, ובדלק נדלן עיקר החוב הוא מול מחזיקי האגח - לדבר זה משמעות גדולה!

באפריקה, כל מימוש של נכס וכל פעולה שהחברה רצתה לעשות הבנקים היו בעורפה ולקחו את הנתח העיקרי במזומנים. כך שגם כשהחברה מימשה המזומנים לא באמת נכנסו לקופתה.

לעומת זאת בדלק נדלן עיקר החוב מול מחזיקי האגח. כך שבכל מימוש של נכס היתרה עוברת לקופת החברה ועומדת מול האגחים - יכולה לשרת את התשלומים. הפעולות נקבעות ע"י החברה ולא מוכתבות ע"י הבנקים.

כמו כן אני מאמין כי לבעלים יש גישה להון גדול יותר ממקורות חיצוניים, מה שיאפשר (כפי שראינו גם בעבר) הזרמת מזומן נוסף לחברה. כמו כן יש אינטרסים נוספים לבעל השליטה - מול מימון פרויקטים עתידיים (פיתוח שדות הגז) וכיוון מלחמתו העיקרית (שם).

דלק נדלן עצמה כחברה - אכן לא יכולה לשרת את חובה באופן מלא במצב הנוכחי (ולכן יש בכך סיכון), אך היא חלק קטן מסך הנכסים של הבעלים - ולכן, למרות שאין חובה, קיים סיכוי טוב לאותה הזרמת הון (ראה מקרה סקורפיו).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: לאלון שאלה לגבי אגח דלק נדלן ה

תודה על התשובה המעמיקה,
    אני מבין שיהיה אפשר לתבוע אותם על העדפת נושים גם בדיעבד.

רוב תודות,
    קר.

נ"ב,
    גילוי נאות, מחזיק באג"ח כ"ה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות