x




מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: הכלכלה האמריקאית נעה בכיוון הנכון. מיטב.

  1. #1

    הכלכלה האמריקאית נעה בכיוון הנכון. מיטב.

    מאקרו, אגרות חוב וריביות
    > דוח התעסוקה לחודש ינואר. שיעור האבטלה ירד חדות. עם זאת, נפגעה יצירת מקומות התעסוקה עקב מזג האוויר הקשה.
    > נמשכת הירידה בפרמיות הסיכון שמדינות ה-PIIGS. פורטוגל מנפיקה חוב בהצלחה, בעלויות הנמוכות מההנפקה הקודמת, לפני חודש.
    > איגרות החוב של ממשלת ארה"ב, מושפעות מהצמיחה הריאלית, הרכישות האג"ח ומהאינפלציה. נראה כי ביחס לגורם האחרון, עדיין לא נאמרה המילה האחרונה.




    דוח תעסוקה מפתיע לחודש ינואר 2011
    במנוגד להערכות השוק, לכדי עלייה בשיעור האבטלה מ-9.4% לכדי 9.5% בחודש ינואר, נרשמה בחודש האחרון ירידה מפתיעה של 0.4% בשיעור האבטלה לרמה של 9.0%. הפעם האחרונה שבה שיעור האבטלה עמד על רמה הנמוכה מכך הייתה באפריל 2009. כמו כן, שיעור האבטלה הנוכחי רחוק ב-1.1% מאשר רמת השיא שנרשמה באוקטובר 2009 שבה היא הגיעה לכדי 10.1%.

    מעבר לכך, להלן עיקרי הדברים אשר עלו בדוח:
    (1) הכלכלה האמריקאית ייצרה בחודש ינואר רק 36 אלף מקומות תעסוקה. זאת, לאחר תוספת של 121 אלף מקומות תעסוקה בחודש שעבר ולעומת הערכת השוק אשר עמדה על יצירה של 146 אלף משרות. ככל הנראה, החולשה ביצירת המשרות במשק נבעה ממזג האוויר הקשה השורר בחלקים נרחבים של ארה"ב.

    (2) הענפים העסקיים (הפרטיים) ייצור 50 אלף מקומות תעסוקה. מנגד, הסקטור הציבורי גרע 14 אלף מקומות תעסוקה.

    הסקטורים היצרניים הוסיפו 18 אלף משרות, כאשר ענף התעשייה ייצר 49 אלף משרות וענף הבניה גרע 32 אלף מקומות תעסוקה (ייתן בהשפעת מזג האוויר). ענפי השירותים ייצרו 32 אלף משרות, כאשר ענף הפיננסים גרע 10 אלף משרות.

    (3) כאמור, שיעור האבטלה ירד ב-0.4% והגיע לכדי 9.0%. מספר המובטלים פחת מ-14.5 מיליון ל-13.9 מיליון אזרחים, מתוך שוק העבודה האזרחי המונה 153.2 מיליון איש.

    (4) שעות העבודה השבועיות פחתו מרמה של 34.3 לכדי 34.2 שעות.

    (5) השכר לשעה עלה ב-0.4%, לעומת צפי לעלייה של 0.2% בלבד, בהמשך להתרחבות של 0.1% בחודש שעבר.

    למרות העובדה כי מספר המשרות לא עלה חדות בחודש האחרון, בהחלט דוח זה (ובמיוחד, שיעור האבטלה והשכר) הם בהחלט אופטימיים למשק האמריקאי וגם לקובעי המדיניות, הרואים פרי לעמלם.

    יחד עם זאת, עדיין שיעור האבטלה הוא גבוה מאוד ולכן אי אפשר לראות בדוח ככזה אשר ישנה את מדינות ההרחבה הכמותית (2QE) של הבנק המרכזי האמריקאי. נזכיר, כי מהלכי ההרחבה צפויים להימשך עד לאמצע השנה.

    כתוצאה מפרסום דוח התעסוקה, נרשמו הפסדי הון בשוק האג"ח הממשלתי, כאשר התשואה לפדיון על איגרת החוב של ממשלת ארה"ב המיועדת להגיע לפדיון בעוד 10 שנים, רשמה עלייה של 6 נ"ב והיא הגיעה לכדי 3.62%.

    גם בשוק המט"ח נרשמו התפתחויות כאשר הדולר האמריקאי מתחזק בשיעור של 0.5% כנגד האירו ונסחר בשער של 1.356 דולרים לאירו.

    אין ספק כי הכלכלה האמריקאית ממשיכה לנוע בכיוון הנכון.

    דיווחים אלו ואחרים הביאו בתקופה האחרונה לעלייה בכל האמור לאופטימיות של המשקיעים ביחס למשק האמריקאי, ובהתאם גם בכל האמור להערכה לגבי התפתחות ריבית ה-Fed בעתיד.

    לדוגמא, הדבר בא לידי ביטוי בהערכת השוק לגבי המועד שבו תועלה ריבית ה-Fed לרמה של 0.5%. לפני 3 חודשים, העריך השוק כי ריבית הבנק המרכזי האמריקאי תגיע לרמה של מחצית האחוז רק בשלהי 2012. בסוף השבוע העריך השוק כי הריבית תגיע לרמה של 0.5% בפברואר 2012, כלומר בעוד שנה.

    ירידה בפרמיות הסיכון בקרב מדינות ה-PIIGS, עלויות המימון פוחתות
    ביום רביעי ביצעה הממשלה הפורטוגזית מכירה של חוב. המכירה נחשבה כמוצלחת. ממשלת פורטוגל מכרה סך של 1.26 מיליארד אירו, לתקופות של 6 ו-12 חודשים. איגרות החוב נמכרו בתשואה לפדיון הנמוכה מזו שנרשמה בהנפקה הקודמת, לפני חודש. ההנפקה ל-12 חודשים נחתמה בתשואה לפדיון של 3.71%, לעומת 4.03% לפני חודש. הביקוש עמד על פי 2.6 מהסחורה שהוצעה למכירה. האג"ח ל-6 חודשים נמכרה בתשואה לפדיון של 2.98%, מרמה של 3.69% לפני חודש ויחס הכיסוי עמד על פי 4.8.

    הנפקה זו תרמה לביטחון שפורטוגל לא תחפש בתקופה הקרובה מקורות נוספים (מהאיחוד האירופי או מקרן המטבע הבינלאומי) בכדי לממן את הגירעון שלה.

    באופן כללי, אנו עדים בחודש האחרון לירידה משמעותית בפרמיות הסיכון (ה-CDS) של המדינות האירופיות הבעייתיות. עוצמת השיפור היא המשמעותית ביותר מאז חודש אוקטובר.

    קשה לנו להבין את פשרה של מגמה זו, כאילו שמצבן של המדינות הבעייתיות השתפר משמעותית בשבועות האחרונים. ייתכן כי המהלכים להקמת קרן כלל אירופית להצלת מדינות הרגיעה את המשקיעים. עם זאת, חרף השיפור הפיסקלי במדינות ה-PIIGS במהלך השנה, עדיין המרחק בין המצוי לרצוי הוא גדול מאוד ולא צפוי להשתנות באופן משמעותי בשנת 2012.

    הפסדי הון בשוק האג"ח הממשלתי. מה הלאה?
    כבר מחודש אוקטובר, רושמת ה-UST ל-10 שנים הפסדי הון. איגרת החוב לשנתיים החלה במסע השלילי, חודש מאוחר יותר.

    בסוף השבוע, נסחרה האיגרת ל-10 שנים בתשואה לפדיון של 3.636%. האיגרת לשנתיים נסחרה בתשואה לפדיון של 0.748%, לעומת 0.332% בחודש נובמבר 2010.

    הפסדי ההון בשוק האג"ח הם תוצאה של מספר גורמים. הראשון, הוא Front Running על ה-Fed - כולם רכשו אג"ח לפני תחילת ההרחבה הכמותית (2QE) וכולם מוכרים את האג"ח הממשלתית לאחר תחילת ההתערבות.

    הגורם השני, הוא האינדיקטורים הכלכליים הטובים המתפרסמים, ובמיוחד אלו שהיו טובים מהערכת השוק.

    הגורם השלישי, ואולי החשוב מכל, הוא הערכת המשקיעים לגבי האינפלציה. כזכור, אחת הסיבות המרכזיות ל-2QE הייתה היעדרה של האינפלציה. בבנק המרכזי האמריקאי חששו מפני דפלציה.

    בתקופה האחרונה, עם האמרת מחירי הסחורות, ואולי גם בתמיכת הפעילות העולמית נרשמה התגברות משמעותית בסביבה האינפלציונית בגושים המרכזיים. האינפלציה בגוש האירו התרחבה ב-2.2% ב-12 החודשים האחרונים.

    לאחר תקופת דפלציה ארוכה, שנמשכה כשנתיים, מדד המחירים לצרכן ביפן נותר ללא שינוי בשנה שחלפה.

    מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בשנת 2010 ב-1.5%, אך לפי מדידה של אוניברסיטת מישיגן (זהו הגוף שעורך את סקר אמון הצרכנים) השוק צופה לעליה של 3.4% במדד בשנה הקרובה.

    להערכתנו, שני הגורמים הראשונים יתמכו בהמשך עליית התשואות בשנה הקרובה. עם זאת, נראה כי לא תהינה התפתחויות מפתיעות בכל האמור לשניהם, ובמיוחד בכל האמור להרחבה הכמותית.

    עם זאת, התפתחויות בתחום האינפלציוני, ובמיוחד הפתעות, בהחלט עלולות להביא לכדי תגובה של השוק. בהמשך לכך, אנו צופים כי בראייה לשנה הקרובה יימשכו הפסדי ההון בשוק האג"ח של ממשלת ארה"ב.
    ניתן לעקוב אחרינו גם בדף הפייסבוק.

  2. #2

    Re: הכלכלה האמריקאית נעה בכיוון הנכון. מיטב.

    [quote=ולרי.ס.]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "מיטב":3o34bgvy
    הכלכלה האמריקאית נעה בכיוון הנכון.
    [/quote:3o34bgvy]

    ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    התמיכה לוול סטריט הגיעה דווקא מאחוז האבטלה שירד חדות ל 9%, בעוד הצפי היה לעליה של עשירית לרמה של 9.5%. ציינתי זה מכבר שאחוז האבטלה בגלל כל מיני משחקים חשבונאיים הפך להיות ללא רלוונטי,
    ולכן אינני מבין לשמחה מה זו עושה
    באותה מידה (עם משחקים חשבונאיים) היו יכולים להציג קריאה של 7% רק מה הבעיה, ולמה לא עושים את זה, כי אובאמה (+ בן ברננקי) וחבורתו יודעים את האמת לאמיתה שאם יציגו 7% הם הרי לא יוכלו בתיאוריה להמשיך עם המדיניות המוניטרית (שאת זה הם להוטים להמשיך בתקווה שבסוף באמת משהו יזוז עם נושא האבטלה) וישמש כבומרנג נגדם ולכן חייבים להציג קריאה של 9%
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

    הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות