איתי הי,
נושא זה (VXX) הועלה כאן בפורומים אחרים ונדון לא פעם אחת. עם זאת בשורה התחתונה לא היה הסבר כיצד מחשבים את התעודה.
אפקט קונטנגו אשר מאפיין את תעודת סל VXX על מדד ה-VIX שנקרא "מדד הפחד" פשוט אוכל אתה בצורה אגרסיבית ביותר. VXX יכולה לרדת הרבה מאוד אפילו מהרמות הנמוכות שבהן היא נמצאת כרגע. כמובן שגם יכול להתרחש תהליך קצר הפוך אך עד כמה זה יתקן את הנזק?
למרות שהתעודה אינה ממונפת בנקודות והיחס צריך להיות זהה לחלוטין, אכן קיימת שחיקה רצינית בערך של התעודה. אפקט הקונטנגו ניתן לראות בעין לא מזויינת במבחן התוצאה.
VXX כמעט תמיד ב- contango ולכן תעודת VXX כמעט מבטיחה כשלון לאורך זמן. רק אלו שיש להם מזל מיוחד לרכוש VXX בדיוק לפני עליית התנודתיות בשוק יכולים להרוויח מזה (לקנות ממש לקראת הארוע, אחרת הלך הכסף - קונטנגו אכל אותו!).
אכן אנחנו מתקרבים לנקודה ממנה VIX כנראה יוכל לחזור מעלה אבל עד כמה? (אם תתרחש קטסטרופה - ברור שהיא תטוס).
לי נראה שהשקעה בVXX היא השקעה לא נבונה. הדבר מצריך תזמון מדויק על מנת לא להחזיק VXX לטווח ארוך עקב השחיקה - כל עוד אין ירידות רציפות בשוק.
עם זאת, התעודה הנ"ל הומלצה ע"י שחקן. אני מאוד מעריך דעותיו של שחקן ולכן מעוניין לדעת עוד פרטים והמלצות לגבי התעודה. נראה לי שהרבה חברים אחרים ישמחו לקבל הבהרות בעניין זה.
גם שחקן בעצמו המליץ לשאול לגבי התעודה בפורום תעודות סל.
תודה,
יגאל.