x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: גילונים - מה עדיף?

גילונים - מה עדיף?

אני מחזיק כרגע את גילון 2305 (נפדה בסוף השנה) שתשואה לפדיון שלו (נטו) היא כ-1.9%.
    מצד שני גילונים יותר ארוכים (0520 ו-0817) נותנים בערך 0.5% יותר (2.4%-2.5%).
    מה יותר כדאי (בהתחשב שנקודת ההנחה שלי לא תשתנה וריבית תמשיך לעלות גם בהמשך) - למכור את 2305 כבר עכשיו ולהחליפו באחד מהאג"חים הארוכים שנותנים כרגע תשואה יותר גבוהה או להחזיק את 2305 עד הפדיון ואז לקנות את הגילון עם מח"מ ארוך?
    עוד נקודה חשובה - אני פחות מעוניין להרוויח כמה שיותר תשואה אלא יותר חשוב לי לשמור על ערך הכסף. גלילים (שהם על פניו פתרון אידאלי להגנה מאינפלציה) לא באים בחשבון כי כל המח"מים הקצרים והבינוניים נותנים תשואה שלילית ולא בא לי לקנות גליל עם מח"ם 10 שנים (רק החל ממח"מ זה יש "תמורה סבירה" בגלילים) כי אני לא בטוח שאוכל להחזיק את הגליל עד הפדיון ובאמצע ייתכנו הפסדי הון משמעותיים. מבחינה זו, גילון למעשה "מנטרל" סיכון המח"מ במובן שאם אינפלציה תעלה אז תשואת המק"מים (שתשואת הגילון נגזרת מהם) תעלה גם כן ותשמור עליי מפני עליית המדד.

Re: גילונים - מה עדיף?

אם ההחלטה שלך היא להשקיע בגילון אז בהחלט כדאי להחליף לגילון ארוך יותר. בהנחה שהריבית לא תרד ממצבה הנוכחי לא יתקבל הפסד הון בנייר (הפסד נומינלי לא ריאלי) ועליית ריבית תביא לעליה גדולה יותר בגילונים הארוכים מאשר בקצרים.
    ציטוט פורסם במקור על ידי chizhk
    עוד נקודה חשובה - אני פחות מעוניין להרוויח כמה שיותר תשואה אלא יותר חשוב לי לשמור על ערך הכסף. גלילים (שהם על פניו פתרון אידאלי להגנה מאינפלציה) לא באים בחשבון כי כל המח"מים הקצרים והבינוניים נותנים תשואה שלילית ולא בא לי לקנות גליל עם מח"ם 10 שנים (רק החל ממח"מ זה יש "תמורה סבירה" בגלילים) כי אני לא בטוח שאוכל להחזיק את הגליל עד הפדיון ובאמצע ייתכנו הפסדי הון משמעותיים. מבחינה זו, גילון למעשה "מנטרל" סיכון המח"מ במובן שאם אינפלציה תעלה אז תשואת המק"מים (שתשואת הגילון נגזרת מהם) תעלה גם כן ותשמור עליי מפני עליית המדד.
    הייתי לוקח את ההנחה הזו העירבון מוגבל. ישנם כבר קולות בארה"ב שאומרים שלא תהיה עליית ריבית השנה ובמצב הזה הנגיד יתקשה לעלות את הריבית בארץ בלי לפגוע בשער החליפין. מצב כזה יכול לגרור אינפלציה גבוהה שתביא להפסד בתשואה הריאלית.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

נכון, אך בעקבות העליות האחרונות, דווקא בתקופה הקצרה כן יכולה להיות עליית ריבית בודדת... גם אם בסבירות נמוכה!

מעבר לכך מסכים עם הערכה הנ"ל, כמו כן חושב כי בטווח הארוך אכן תרשום הפסד ראלי בגלל עליות המדד.

שימו לב כי עליית הריבית בארץ תיהיה הרבה יותר איטית ממה שציפו (כפי שאמרתי כבר לפני שנה וחצי), שכן פער הריביות לא יוכל להמשיך להתרחב, בעוד קצת האינפלציה בארץ (ובכלל בעולם) תגבר לדעתי בגלל הזרמת הכספים המסיבית.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה על התשובות, ושאלה אחת בעקבות הדברים שאלון ו-gimani העלו.
    גם אותי מטרידה שאלת ההפסד הריאלי בגילונים (כמו כל השקעה שהיא לא צמודה), אך האם נכונה ההנהחה שגילונים בממוצע אמורים לכסות את האינפלציה בגלל שריבית שהם משלמים למעשה נגזרת מריבית המק"מים שכמובן בינה (ריבית על מק"מ) ואינפלציה יש התאמה לא רעה?
    אם הנחה הזאת "בגדול" נכונה ובהתחשב שריבית על הגילונים נקבעת מחדש כל שלושה חודשים, אז זה אמור לתת הגנה סבירה. אז האם ההנחה הזאת אכן נכונה?

ההנחה הזו נכונה בעולם "אידיאלי" שבו כמובן מתקיים שיווי משקל בין גובה הריבית לגובה האינפלציה. כיוון שהמציאות אינה אידיאלית, יכול להיות מצב שבו שיווי משקל זה לא מתקיים. לדעתי כבר היום ישנו חוסר איזון וסביר להניח שאם ארה"ב לא הייתה "עוצרת" אותנו, הריבית בארץ היתה היום גבוהה יותר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

נכון שככל שהמדדים יהיו גבוהים יותר כך יהיה לנגיד סיבה להעלות את הריבית, כמובן שהתלות בריביות בעולם כרגע עוד מושכות את הריבית בארץ למטה (כלומר הפער לא יכול לגדול) אך גם זה זמני (גם אם יקח שנתיים - שלוש).

בכל מקרה גם אם נניח שהמצב לא היה כזה, הריבית יכולה לעלות עד ערך מסויים והיא משפיע על גובה הריבית בלבד - כך שערך הקרן עצמה אינה משתנה!

במקרה של אינפלציה ההשפעה על התשלום היא גם על ערך הקרן וגם על ערך הריבית (הגובה אומנם לא משתנה - אך היא משולמת על בסיס ערך שגדל!). בנוסף לכך בגלל שההצמדה נצברת בגובה הקרן ולא משולמת אחת לתקופה, המשקיע גם נהנה מריבית-דה-ריבית - ולכן אני שם עדיפות לצמודי המדד, או לחלופין להשקעה במחמים הקצרים דווקא בשיקליים!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות