x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: רווחי הון באגח

רווחי הון באגח

שלום אלון!
    אלוני חץ
    אגח ו ריבית 4.25 תשואה ברוטו 2.68 צמוד מדד
    האגח הנל נותנת תשואה יחסית בסדר של חברה טובה
    אם היא נקנתה בשער 98 ויש רווח של כמעט 30%
    האם נכון לומר שבכל מקרה עדיף למכור ולממש את הרווח?

Re: רווחי הון באגח

הפוך,
    לא הבנתי את שאלתך. אך אענה ואקווה לקלוע:

אם אתה ברווח של 30%, אזי הרווח נטו שלך בגין רווח הון לאחר המכירה הוא 80%*30%= 24% נטו (לאחר ניכוי מס).

ולשאלתך אם בכל זאת כדי למכור:
    אם תשואה של 2.68 ברוטו (2% נטו) + מדד ומחמ של 3.7 שנים, אני הייתי מוכר מהסיבה שיש אלטרנטיביות ראויות אחרות עם סיכון דומה.

אם ברצונך לקבל שמות של איגרות שאני מוצא בהן טעם, אנא ציין לי את המחמ והתשואה לה אתה מצפה. כמו כן את רמת הסיכון אותה אתה רוצה לנטול בעת קניית איגרות החוב של החברה.

אז מתי בעצם עדיף למכור אגח לפני הפדיון שלה ?
    אם יש דוגמא זה יחדד את ההבנה

זה כבר תלוי באיזה אגח מדובר.באגחי זבל לדוגמה אני אמכור כשהאגח יציג תשואה שנתית של מתחת ל 10%, באגחים "בטוחים" אני אמכור בתשואה נמוכה יותר. כמובן שזה תלוי במצב הספציפי של האגח ובאופי ההשקעה שלך. בכדי לחדד את עוד קצת ברגע שהאגח מגיע למצב שבו לא היית רוכש את האגח בתשואתו העכשווית, משמע, הגיע הזמן למכור.
    אני שותף לדעתו של שחר שבתשואה הנוכחית אין לאגח לאן להתקדם ואף אם רצונך באגח "בטוח" ישנן אלטרנטיבות ראויות יותר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

במכירה של אגח אכן יש להתחשב במחירו ותשואתו הנוכחיים בלבד ולא במחיר הקנייה וזאת מול החלופות הקיימות בשוק באותה רמת סיכון.

האגח המדובר נושא תשואה של מעט יותר מ- 2%, אלו לא אגחים שבהם אני אישית הייתי רוצה להיות מושקע (וההסבר לכך כבר דובר פעמים רבות בפורום ובצאטים).

מכירה לקראת או לתוך פדיון אינה תלויה, גם היא, ברווח, אלא ביכולת גריפת הרווח ההוני מהפדיון - דבר הקשור יותר מכל למחיר השוק וגובה הפדיון עצמו (באחוזים) ולא למחירו הנוכחי ובמיוחד לא למחיר הקנייה שלו.

השאלה האמיתית שלך צריכה להיות מה החלופה לכסף - האם אתה מוכן/מסוגל לשים את ההשקעה בנייר הנושא ריבית גבוהה יותר (עבור סגנון של השקעה באגח) או בעל פוטנציאל רווח הוני גבוה (עבור סגנון מסחר באגח), או שהחלופה היא מעבר לאגח אחר שנושא תשואה נמוכה.

בהנחה כי המטרה היא ריבית או פוטנציאל - בנייר המדובר אין לא את זה ולא את זה ולכן אכן, לדעתי, כדאי למכור.

בהנחה כי המטרה היא רק מעבר לנייר אחר - אני מאמין כי בגובה התשואה של נייר זה ישנם ניירות של חברות אחרות בסיכון נמוך יותר. כמו כן הייתי מתמקד במח"מ קצר ככל הניתן (אפילו עבור החברות הבטוחות).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אפשר בבקשה דוגמא מספרית?

דוגמה מספרית של מה? רווח הוני לאחר פדיון חלקי?

נניח שאגח נפדה 50%, מכירו בשוק 93 ומחיר הפארי 103, האגח נושא ריבית של 3%.

בתשלום יפדה נייר אחד וישולם כנגדו 103 אגורות, עבור האגח השני ישולם 3 אגורות (קופון) ומכירו בשוק יעבור תיקון טכני ל- 90.

השקענו 93*2=186 , אנו מחזיקים בנייר שמחירו בבסיס ביום שאחרי 90 ואנו עתידים לקבל מזומן של 106.

בהנחה שנוכל למכור את הנייר ב- 90, הגדלנו בהשקעה של יום את ההון שלנו מ- 186 ל- 106+90=196, או רווח של כמעט 5.4% לפני מס.

כמובן שייתכן שבפתיחה ביום שאחרי מחיר הנייר ירד, כך שמעשית אנו יכולים לצמצם את הרווח או אפילו להיכנס להפסד.

ברגע שהתשואה על הנייר נמוכה מהתשואה של הקופון, מעשית אנו מפסידים כסף בפדיון!

אותה דוגמה מחיר השוק 105 - אנו משלמים 105*2=210, אנו מקבלים 106 והאגרת הנותרת מתקנת למחיר של 102.

106+102=208, כלומר הפסדנו 2 אגורות או כמעט אחוז מההשקעה!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה הדוגמא הובנה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות