x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שאלה קשה ומטרידה אותי בכל מה שקשור לתעודות סל

שאלה קשה ומטרידה אותי בכל מה שקשור לתעודות סל

שלום איתי ושיהיה לך הרבה בהצלחה. אני חושב שהאתר של שחקן הוא האתר המקצועי ביותר שיש בישראל
    והמועיל ביותר למשקיע וככזה חשוב שתהיה בו גם התיחסות לתעודות סל.
    השאלה שלי קשורה למרחק שעושה השוק נותן והטענה שלי שדמי הניהול הם הרווח הקטן ביותר לעושה השוק.
    אנחנו יודעים שאם השווי ההוגן הוא 65 אז התעודה תתן היצע ב 67 וביקוש ב 63. מעין הגבלה של שתי הקצוות.
    אני אומר שהתעודה חיה בעצם על אותם כאלה שלא יכולים לבצע שווי הוגן וקונים במחיר גבוה מידי - אז מדובר
    על רווח של עשיריות אחוז בשניה על נכס שאי אפשר להפסיד בו.
    האם אני צודק ואם כן אז למה להגיד שתעודות חיות רק מרבע אחוז?

אורח

Re: שאלה קשה ומטרידה אותי בכל מה שקשור לתעודות סל

אתה בהחלט צודק בכך שעושה השוק מרוויח גם מה"ספרייד" (ההפרש בין פקודת הקניה שלו ופקודת המכירה שלו).

עם זאת, הספרייד איננו קבוע ומתנהג שונה בתעודות שונות.
    יש תעודות שבהם הספרייד כולו מסתכם בפחות מעשירית האחוז.

כל הבאים הם בבחינת הסתכלות, ואין חובה שיהיו כך:

בתעודות עם סחירות גבוהה, לרוב (לא תמיד) הספרייד יהיה קטן יותר.
    בתעודות העוקבות אחרי מדדי חול למשל, כאשר יש מסחר במקביל אצלנו ושם אז נוטה הספרייד להצטמצם (תחשוב על הספרייד הגבוה יותר כאשר אין מסחר במקביל כמעין פרמיית סיכון לעושה השוק).
    בתעודות העוקבות אחרי מדדים להם קיימים חוזים עתידיים אז התעודה מתחקה אחרי החוזים, וגם שם לרוב אין ספריידים רחבים מידי.

דרך אגב, אחד התופעות הנובעות מכך שאתה נדרש בכניסה וביציאה לשלם את הספריידים הללו היא שאנשים רבים מעדיפים רכישת קרן, בה אתה לא משלם בקניה (פרט לקרנות עם דמי הוספה), ואם ההשקעה היא לתקופה קצרה, ייתכן שתשלום דמי הניהול יהיו זולים יותר מתשלום על הספריידים בתעודה.

ציטוט פורסם במקור על ידי מומחה
    שלום איתי ושיהיה לך הרבה בהצלחה. אני חושב שהאתר של שחקן הוא האתר המקצועי ביותר שיש בישראל
    והמועיל ביותר למשקיע וככזה חשוב שתהיה בו גם התיחסות לתעודות סל.
    השאלה שלי קשורה למרחק שעושה השוק נותן והטענה שלי שדמי הניהול הם הרווח הקטן ביותר לעושה השוק.
    אנחנו יודעים שאם השווי ההוגן הוא 65 אז התעודה תתן היצע ב 67 וביקוש ב 63. מעין הגבלה של שתי הקצוות.
    אני אומר שהתעודה חיה בעצם על אותם כאלה שלא יכולים לבצע שווי הוגן וקונים במחיר גבוה מידי - אז מדובר
    על רווח של עשיריות אחוז בשניה על נכס שאי אפשר להפסיד בו.
    האם אני צודק ואם כן אז למה להגיד שתעודות חיות רק מרבע אחוז?

Re: שאלה קשה ומטרידה אותי בכל מה שקשור לתעודות סל

חשוב להבין, ששווי הוגן הוא לא מספר אחד בלבד.

כמו שלמניה יש מחיר למכירה ומחיר לקניה שונים, כך גם במדדים, שלמעש מחיר מדד מורכב משקלול מחיר המניות הכלולות בו.

מכיוון שמחיר המדד שאתה מכיר, בנוי מהמחיר האחרון בו נעשו עסקאות, אין זה אומר שזה המחיר שצריך להיות בתעודות הסל.

עושה השוק בתעודת סל רוצה לתת לך את המחיר בזמן אמת לקניה ואת המחיר בזמן אמת למכירה.
    המחיר הזה מורכב משקלול של כל המניות במדד ולפי סכום הכסף שאותו אתה רוצה לקנות (הרי נקבל מחיר אחר לקניה של אלף שח במדד היתר לבין קניה של מיליון שח במדד היתר).

מה שבעצם אני מנסה לאמר, ששווי הוגן של מדד הוא טווח מחירים ולא מחיר אחד. לכן גם קיים מרווח בתעודות הסל.
    לכן מחיר תעודת סל לקניה והן למכירה צריך להיגזר ממחיר נכס הבסיס אחריו הוא עוקב, כך שגם המרווח של תעודת סל צריך להיגזר מהמרווח של נכס הבסיס אחריו היא עוקבת, כך שלרוב תעודה העוקבת אחר מדד היתר יהיה לה מרווח גדול יותר מאשר תעודה העוקבת אחר מדד ת"א 25 (מדד היתר כולל מניות בעלות שווי שוק קטן יותר ולרוב מחזורי מסחר קטנים יותר).

מקווה שכעת הדברים ברורים יותר ואתה מבין שחייב להיות מרווח בעשיית שוק בתעודות הסל, הרי המחיר גם מורכב לעיתים מפרמטרים נוספים כמו שערי מט"ח ועוד.

אם יש שאלות או דברים לא ברורים נוספים, אשמח לענות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות