x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: שאלה - תעודת סל בחסר פי 3

שאלה - תעודת סל בחסר פי 3

שלום לכולם,
    קניתי בשבוע שעבר תעודת סל בשם "קסם שורט מעו"ף פי 3 יומי".
    אתמול (יום א') המעוף ירד ב3.75% והתעודה עלתה רק ב8.63 - ולא ב11.25 כמתבקש.

חשבתי שהיום היא תכפר על זה - אבל נכון לעכשיו המעוף בירידה של עשירית האחוז והתעודה על ה-0.

מה קורה כאן? עובדים עליי?? הרי כשיש ירידות התעודה מגיבה בדיוק פי -3.

תודה לעוזרים

מתחיל.
    יום טוב,
    איתמר י
    עדיין מתחיל

Re: שאלה - תעודת סל בחסר פי 3

על פי מה שידוע לי כל התעודות למיניהם לא מיועדות להעשיר אותך אלא את מנפיקי התעודות הללו ולכן ימצאו כל מיני תרגילים חשבונאיים לרושש אותך אם זה דמי ניהול ואם זה שחיקה ו/או קונטגו או תקרא לזה איך שאתה רוצה העיקר בשורה התחתונה ילמדו אותך לרקוד טנגו ואתה תשאר עם תעודה ביד והמנפיקים עם הכסף שלך

ראה ערך שחקן מעוף שרוצה להעלות כאן שיפורים מדהימים כמו מפת פוזיציות זמן אמת ו"הבורסה" לא נותנת לא בתואנה שזה יפגע בגדולים אהלק

תקנו אותי אם אני טועה
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

שלום איתמר,

בנוגע לתעודה הספציפית הזו, אז להבנתי החברה דיווחה בהודעותיה לבורסה כי בשלב זה החברה לא יכולה לעשות שוק בתעודה כיוון שנגמרו מלאי התעודות שבידה ומנגד הרשות לני"ע לא מאפשרת לה להנפיק תעודות חדשות.
    לכן, בשלב זה ישנו צפי להיווצרות פערים בין מחיר התעודה לבין השווי ההוגן בו היא אמורה להיסחר.

גילוי נאות
    הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

שלום אבי1,

אני ממש לא מסכים איתך ונראה לי שאתה רק מחפש להאשים את כולם.
    אני לא יודע לגבי מפת הפוזיציות של שחקן מעוף, אבל אני כן יודע שהבורסה מחייבת תשלום פר אדם לנתונים בזמן אמת.

לגבי תעודות הסל, כמעט ואין הבדל בינן לבין קרנות ETF בחו"ל.
    אם היית מתעמק קצת ומנסה להבין איך סוחרים בדברים מסויימים, אז היית מבין שה- "תרגילים החשבונאיים" הם לא ממש תרגילים, אלא רק דרך אמיתית לסחור בדברים.

לפני שתעודות הסל יצאו, לא יכולת בבורסה הישראלית להשקיע בנפט, או זהב, או מדדי חו"ל או הרבה דברים אחרים והיום אתה יכול ובעמלות אטרקטיביות. אז להגיד שכולם מחפשים לעשות עליך רווח, זה לא ממש נכון.

אם תרצה, אשמח להסביר לך מה זה קונטנגו ומה זה שחיקה וכולי... ותוכל להבין מדוע הם נוצרים ושאין דרך להימנע מהם.

גילוי נאות
    הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

ציטוט פורסם במקור על ידי deltot
    שלום איתמר,

בנוגע לתעודה הספציפית הזו, אז להבנתי החברה דיווחה בהודעותיה לבורסה כי בשלב זה החברה לא יכולה לעשות שוק בתעודה כיוון שנגמרו מלאי התעודות שבידה ומנגד הרשות לני"ע לא מאפשרת לה להנפיק תעודות חדשות.
    לכן, בשלב זה ישנו צפי להיווצרות פערים בין מחיר התעודה לבין השווי ההוגן בו היא אמורה להיסחר.

מזכיר קצת את הסיפור של תעודת השורט 50 בימים השמחים של הירידות ב 2008...

תודה לכל העוזרים.
    אתם יכולים להמליץ לי על תעודה עם אופי זהה (חסר פי 3 - או אפילו יותר) שכן נצמדת לשווי שלה?

תודה,
    יום טוב,
    איתמר י
    עדיין מתחיל

ציטוט פורסם במקור על ידי ItamarY
    תודה לכל העוזרים.
    אתם יכולים להמליץ לי על תעודה עם אופי זהה (חסר פי 3 - או אפילו יותר) שכן נצמדת לשווי שלה?

תודה,
    אחרי שמתחילים לעבוד עם אופציות, אין טעם לעבוד עם תעודות כאלו.
    שהרי עם זוג אופציות, יש לך חסר ב 130,000 ש"ח, ועם עמלה אפסית יחסית לעמלות שאתה משלם על התעודות.

לצערי אסור לי להמליץ לך על תעודה כזו או אחרת... מפאת ניגוד העניינים הברור...

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    ציטוט פורסם במקור על ידי ItamarY
    תודה לכל העוזרים.

תודה,
    אחרי שמתחילים לעבוד עם אופציות, אין טעם לעבוד עם תעודות כאלו.
    שהרי עם זוג אופציות, יש לך חסר ב 130,000 ש"ח, ועם עמלה אפסית יחסית לעמלות שאתה משלם על התעודות.

תודה, אבל כרגע אני לא מבין כלום באופציות - אם יש לך חומר קריאה על זה אני אשמח לקרוא.
    עד אז אני מעדיף לא להתעסק עם משהו שאני לא מבין..

Deltot - תודה לך, אני מבין את ניגוד העיניינים ומודה לך על הרצון לעזור.
    יום טוב,
    איתמר י
    עדיין מתחיל

הי איתמר

פתחתי נושא חדש בנושא תעודות סל בשורט, מקווה שייתן לך מענה יותר מעמיק.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות