x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: מצרים והירידות בארה"ב

מצרים והירידות בארה"ב

שבוע טוב.
    בצ'אט האחרון התיחסתי למצב במצרים, ולכך שהבורסה המקומית מגזימה בהתעלמותה. מצרים אינה יכולה להוביל למשבר עולמי, ואף אינה צפויה לפגוע מהותית בבורסה המקומית, אך תגובת השרשת שהחלה עלולה להימשך. במוקד, המצב באיראן – השלטון הנוסף לו כבר קמו מתנגדים אך הושתקו בכח. אמת כי אין אפילו באיראן להפיל את הבורסות אך בהחלט הדבר עלול להזניק את הנפט, וזו גם הסיבה לעליה החדה במחיר חבית בשישי. לסוחרי הטווח הקצר (מידיי) מוטב להמתין עם פוזיציית השורט או לסוגרה. אני סבור כי מדובר על עניין נקודתי אך צפוי מסחר מאוד לא פשוט בימים הקרובים.

מבחינת ארה"ב, אני מודע לכך שרבים מייחסים את הירידות החדות למצרים אך אין אלו פני הדברים. הבורסות בארה"ב חיפשו סיבה לתיקון, ולפני הכל הנתונים החלשים סיפקו כן. זאת ועוד, המדדים הגיעו לנקודה בעייתית (1300; 12000) וכפי שחזינו בתיקון חד ב 1200; 11000 כך הדבר מתבקש גם הפעם.

אין ביכולתה של מצרים להיות קטליזטור למפולת אך הנתונים בארה"ב מוסיפים להיות בעיתיים ומגמת ההתאוששות התפוגגה לה. הערכתי כי כל העליה בבורסה מנופחת ואינה מבוססת ידועה זה מכבר, אך הרעה לא תגיע מארץ הפרעונים. אסיה, אירופה או נתון
    מפתיע במיוחד מארה"ב - כן. מדינה מהמזרח התיכון - לא.

הבורסה המקומית לא הגיבה למלחמה (לבנון) ולכן אין לצפות ממנה להגיב למצב מתון בהרבה, מה גם שלא ברור האם זהו קץ שלטונו של מובראק ואם כן מי יחליפו (אין דין אל-בראדעי כדין האחים המוסלמים).

ארחיב על כך בסקירה שתועלה מחר.

שבוע טוב ושקט.

Re: מצרים והירידות בארה"ב

שחקן, תודה על העידכון!!!!

אנו מצפים לסקירה מחר וגם לאסטרטגיה בקוצר רוח.

שבת שלום
    R

תודה רבה על העדכון בשבת שבוע טוב איש יקר!

שחקן, תודה רבה על העדכון!
    כמה סוגיות ששווה לדעתי לשים אליהן לב:
    1. זרים - האם יתחילו לצאת מהבורסה בת"א? אם כן הדבר יכול להעמיק את אופי התיקון כאן.
    2. סטיית התקן - צנחה אצלנו מיום רביעי לחמישי (באזור 13.5) - האם תעלה מחר כמו שהויקס זינק? אם לא אז באמת קור הרוח כאן מפליא.
    3. קרוב ל 15 ניסיונות לפרוץ את רמת 1340 בינואר כשלו. האם התחלף במהלך הזה כסף חכם שיצא בכסף פחות חכם שנכנס?
    4. הגברת המיסוי של האוצר על זרים - לא יגדיל את המוטיבציה שלהם להכנס לשוק, וגורם לשוק שנשלט על ידי מקומיים בלבד?
    5. האם זה יגמר במצרים בלבד???

שבת שלום.

הבורסה מחר תפתח מתון בהמשך אל תתפלאו אם ניפגוש מספרים כמו 2.5 אחוז ו 3 אחוז ירידה על המסכים.
    הבורסה המצרית צנחה מעל 17% כל מי שהתרגל לבורסה חזקה מחר יגלה שישראל זה לא שוויץ והזרים יודעים גם להרים יפה את הדולר כמו שזינק ביום חמישי.

המצב במזרח התיכון ובמצריים הוא כרגע אי וודאות מדובר על מדינה של 80 מליון תושבים שביום אחד חזרה 30 שנה אחורה לא ידוע מי ישלוט שמה ובטח שהבורסה פה לא אוהבת אי וודאות תמיכה משמעותית נמצאת ב 1285 ולכן לא הייתי ממהר לרוץ לבורסה ולחפש מציאות בשבוע הקרוב.

השוק חיפש טריגר לתיקון והוא קיבל אותו 4 - 5 אחוז בשבוע תיקון זה לא משהו לא סביר.
    כמובן שלשחקני המעוף זה לא יתאים אבל אם מחר יפתח 1.5 למטה ולא יתקן בהמשך סביר מאוד שלקראת הסגירה השוק ינזל למטה וחזק.

אני מסכים עם דעתו של שחקן בעניין הזה.

מצריים זו לא פונקציה מהצד הכלכלי. זה בטח לא מה שהזיז את הבורסה האמריקאית.
    (סתם כקוריוז, דיברתי עם חבר שלי שגר בטקסס (לא ישראלי/יהודי). שאלתי אותו מה דעתו על המשבר במצריים. כתשובה הוא שאל אותי מה קרה שם, כי המקסימום שהוא שמע זה שאמרו Egypt איפשהו, אבל הוא לא זוכר מה).

אם יהיו מחר ירידות, זה כתגובה לירידות בעולם. וזה יהיה ברמה של ירידות סטנדרטיות. לא משהו יוצא דופן.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    אני מסכים עם דעתו של שחקן בעניין הזה.

מצריים זו לא פונקציה מהצד הכלכלי. זה בטח לא מה שהזיז את הבורסה האמריקאית.
    (סתם כקוריוז, דיברתי עם חבר שלי שגר בטקסס (לא ישראלי/יהודי). שאלתי אותו מה דעתו על המשבר במצריים. כתשובה הוא שאל אותי מה קרה שם, כי המקסימום שהוא שמע זה שאמרו Egypt איפשהו, אבל הוא לא זוכר מה).

אם יהיו מחר ירידות, זה כתגובה לירידות בעולם. וזה יהיה ברמה של ירידות סטנדרטיות. לא משהו יוצא דופן.
    מה אני יגיד לך זה היה ממש סטנדרטי מה שכתבתי אתמול בא מניסיון רב שנים בשוק וחבל שאנשים חיפשו תיקונים בלי להסתכל על מחזור אדיר של מליארד שקל בשעה וחצי הראשונה. מי שמכיר אותי יודע שאני לא כותב בפורומים מהיום. פה אולי ממש מעט אבל מידי פעם אני כותב פה.

מקווה שאנשים לפחות עשו כסף למה לא לעשות ביום כזה כסף בשוק המעוף זה פשע.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות