x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: טאו אגח ב

טאו אגח ב

לאלון שלום
    עצתך לגבי טאו אגח ב החזקתי לפני ההמרה וביום אחרי ההמרה חששתי ממימוש ומכרתי בכוונה להכנס בשער נמוך שוב
    אך האגח לא עוצר
    האם שווה כניסה גם עכשיו 5 אחוז מאז המכירה שלי?

תודה

Re: טאו אגח ב

לדעתי מחיר האגח בשוק אינו רלוונטי ברגע שמסתכלים על הטווח הארוך.

כמו שכתבתי, אני לא מתכוון לסחור באגח במטרה לרכב על הגלים, שכן קשה לצפות אותם. גם אני האמנתי כי יהיה מימוש לאחר ההמרה, אך כמו שכתבתי מלכתחילה - אני ממשיך להחזיק.

כן יכול להיות שתוכל למצוא את הנייר במחיר טוב יותר בהמשך הדרך, אך במועדי התשלום ל האגח הקצר אני מאמין כי מחיר אגח זה יהיה גבוה מערכו הנוכחי.

בכלל ככל שמשך הזמן לתשלום (פדיון) יתקצר - מחיר השוק שלו יעלה. פה ושם יכול להיות השפעות חיצוניות של סנטימנט שוק, אך בראייה כוללת ככל שעובר הזמן ומועד התשלום מתקרב האגח יהנה גם מעלייה בעקבות צמצום המח"מ וגם מעלייה בעקבות צמצום הסיכון (תשואה נדרשת יורדת) - כך שמחיר השוק שלו רק ימשיך לעלות - וזאת תחת ההנחה שלא תצא הודעה על אי תשלום (מה שלא צפוי בשלב זה).

מזכיר - נקודת המבחן צריכה להיות רק סוף שנה זו, כך שאני עיוור לכל תנודה בדרך...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

האם ההנחה היא (למי שרוצה לצאת מהאחזקה בזמן הקרוב) שאג"ח ג ימשיך לעלות עד יום האקס שלו ב-10.2 וימשוך איתו את אג"ח ב?

בעקרון כן, אך כמובן שין חובה לכך.

"הצמדה" המלכותית שהיתה בין הניירות בעקבות ההכרזה על הזכות להמיר סדרה אחת בשנייה - כבר אינה תקפה, לכן אין חובה שימשיך להעלות ביחס שיה קיים (2 ל-1).

מעבר לכך, בגלל שבוצעה ההצמדה גר חלק מהפער מהר יותר ממה שהיה צריך להיסגר, כך שיכול להיות שגם אם טאו אגח ג ימשיך לעלותטאו אגח ב ידרוך במקום או אפילו ירד - שכן העלייה האחרונה (של מעל ל- 25% החודש) נגרמה בגלל אותה הצמדה ובלעדיה לא היתה מתרחשת מלכתחילה!
    אלון פיאדה

טאו אג"ח ג יורד יותר מ-6 אחוז היום ומחזיר כמעט את כל העליות של ינואר ביום :shock: וזה 10 ימים לפני יום האקס, פספסתי משהו פה או שזו מתנה?

לאינדיאנה שלום,
    תשובה: כן, פיספסת משהו= יום האקס הוא היום, יום התשלום בעוד 10 ימים.

אכן פאק שלי(גם אלון לא תיקן אותי) רם אבל לא זו הסיבה לירידה כל כך חדה, המחיר הרי התעדכן.

האם Ram זה שהדריך בקורס אג"ח?

אלון היה בחול

בכל מקרה הירידה דווקא כן היתה מוצדקת אם מסתכלים על לוח הסילוקין, יחס הפדיון ומחיר השוק ביום שלפני כפי שנלמד בקורס!

כמו כן בעיון במה שכתבתי עוד בזמן הוצאת ההצעה המקורית שהצמידה בין שני הניירות הייתה מגלה כי הירידה עצמה בניירות נגרמת גם בגלל ההתנתקות בין השניים.

כך שאני לא רואה בכך משהו מיוחד... חשוב לזכור כי בעוד התשלום הנ"ל היה מובטח התשלומים הבאים עדיין נמצאים בסיכון, כך שלא מדובר במשהו חריג!
    אלון פיאדה

לעתי כמו שבן דוב דאג לתשלום הזה, הוא ידאג גם לבאים,
    זה כסף קטן יחסית למה שהולך לו בכסף הגדול.

נקנה לנימספר שבועות כי חשבתי שישלם ממשיך החזיק מאותה סיבה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות