היי,
לכל מי שמעוניין לעקוב, אני מצרף את האסטרטגיה החודשית שלי לחודש ינואר.
יעד רווח -3.5K על ביטחונות מקסימאליים של 70K (כ 5%).
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/9077
יום טוב,
הראל
היי,
לכל מי שמעוניין לעקוב, אני מצרף את האסטרטגיה החודשית שלי לחודש ינואר.
יעד רווח -3.5K על ביטחונות מקסימאליים של 70K (כ 5%).
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/9077
יום טוב,
הראל
סביר להניח שאני צודק,
אבל מאוד יכול להיות שלא...
מעניין!
ראיתי שהתחלת מאוכף מכור.
איך מנהלים אסטרטגיה כזאת כשהמדד בורח? כותבים בצד הנגדי למדד?
מה יעד הרווח הסביר באוכף כזה?
האם לא היה עדיף לחכות לשבוע 2 או 3 ואז לפתוח? טתה הרבה יותר משמעותית
אני לא כ"כ מבין איך אפשר להרויח מאוכף כזה בתחילת חודש, אלא אם כן אתה צופה ירידה בסטיה,
כי אין כמעט הבדל בשחיקה בין ראש האוכף להגנות
יש כל מיני דרכים (אני אתייחס למצב הנוכחי שבו המדד בורח מעלה):פורסם במקור על ידי jonyk
- קידום רגל תחתונה.
- הוספת כתיבות ברגל תחתונה => "עיבוי" רגל שמשמעותה הגדלת סיכון בצד שממנו התרחקנו.
- קניית מרווח עולה
- קידום הגנה בחלק העליון, ע"י סבסוד כתיבות רחוקות
יש באמת המון אפשרויות. השאלה מה קורה בשוק מבחינת הסטייה, המומנטום, השחקנים וכיוצא בזה.
העוגן שלי בנוגע ליעד רווח הוא לא האוכף עצמו! אלא גודל התיק שאני מנהל.מה יעד הרווח הסביר באוכף כזה?
במקרה הזה, שווי התיק שלי הוא כ 70K, ואני מנסה להגיע לרווח של 3.5K שהם 5% מהתיק.
קח בחשבון, שבמהלך החודש עוד ועוד כסף ייכנס לאסטרטגיה.
אני משתדל להיצמד לשחקניםהאם לא היה עדיף לחכות לשבוע 2 או 3 ואז לפתוח? טתה הרבה יותר משמעותית
הם פתחו על 1300, גם אני פותח שם. תמיד בתחילת החודש.
יכול להיות שתטא יותר משמעותית, אאבל ככל שזה יותר קרוב לפקיעה, ככה יותר קשה לנהל את האסטרטגיה!
המטרה שלי היא להישאר לפקיעה, או מאוד סמוך לפקיעה. אין מה לעשות, התטא של השבוע-שבועיים האחרונים היא מה שבאמת נותנת את הכסף!אני לא כ"כ מבין איך אפשר להרויח מאוכף כזה בתחילת חודש, אלא אם כן אתה צופה ירידה בסטיה,
כי אין כמעט הבדל בשחיקה בין ראש האוכף להגנות
מה שאני בעצם מנסה, זה ל"מקם" את איזור הרווח באסטרטגיה במקום נוח ככל שניתן (עדיף כמובן כבר שחלק מהרווח בכיס כמובן) לקראת הפקיעה.
סביר להניח שאני צודק,
הראל שלום:
תודה שאתה משתף אותנו בהגיגך ובמהלכים שאתה גם עושה.
האסטרטגיה ניראית מעניינת ומוצא חן בעיניי הטווח הרחב של הרווח.
עם זאת, נקודת הפתיחה נראית לי בעייתית. אם אני לא טועה, מה שהביא אותך לפתוח את האוכף במרחק של שלושה סטרייקים מהשער בפועל היתה מפת הפוזיציות. אבל לדעתי יש בעייה עם זה משום שהיא כוללת לא מעט גלגולים של החודש הקודם שהם בעצם אילוץ ולא ממש מייצגות את דעתם של השחקנים.
התוצאה הייתה אסטרטגיה התחלתית עם דלתא של 122-. דבר זה בעייתי משום שהמשמעות היא של הליכה ברורה נגד המגמה שהיא היום, לכל הטווחים, חד-משמעית בכיוון של עלייה. בעקבות כך ממשיכה סדרה ארוכה של תיקונים, לוליינות ורעיונות יצירתיים לתיקון משהו שלדעתי נבנה שגוי מראש.
שלא תבין אותי לא נכון, האסטרטגיה והניהול הם טובים מאוד ומקצועיים עוד יותר, ואולי אני אקח אותה עכשיו, אבל מוזזת למעלה ובצורה שהדלתא תהיה חיובית. כמובן שאם יהיו ירידות, אז נעשה תיקונים.
ומהם גלגולים אם לא "דחיית הפסד" מחודש אחד לבא אחריו?פורסם במקור על ידי רואה ממטר
עדיין 1300 משמש כמגנט כי כל אילו שגלגלו מחודש שעבר לסטרייק הזה ירצו פקיעה בנקודה זו.
לפיכך ניתן לייחס לכך משמעות כלשהי גם אם לא מוחלטת.
אין על מה, העונג כולו שלי.תודה שאתה משתף אותנו בהגיגך ובמהלכים שאתה גם עושה.
אני אכן התלבטתי אם להעלות את הנקודה ל 1310...עם זאת, נקודת הפתיחה נראית לי בעייתית. אם אני לא טועה, מה שהביא אותך לפתוח את האוכף במרחק של שלושה סטרייקים מהשער בפועל היתה מפת הפוזיציות. אבל לדעתי יש בעייה עם זה משום שהיא כוללת לא מעט גלגולים של החודש הקודם שהם בעצם אילוץ ולא ממש מייצגות את דעתם של השחקנים.
החלטתי בסופו של דבר שאני מעדיף להיצמד לשחקנים.
זה גם רק תחילת החודש, ועוד הרבה דברים יכולים לקרות.
ראיתי לא פעם, ולא פעמיים איך השחקנים מצליחים לנווט את המדד לנקודת הפקיעה האופטימלית שלהם, ולדעתי, סטטיסטית, שווה לי להיות תמיד באיזור הנ"ל, אפילו בשביל הפעם, פעמיים בשנה שהם מצליחים לבצע בהצלחה את ה"ניווט". שמה להערכתי, אני יכול להגיע גם לרווח של כ 15%אם לא יותר.
לדעתי זה לא ממש בעייתי. שיפוצים זה חלק מהעבודה. אין לי בעיה כל יומיים לעשות שיפוץ/צון.התוצאה הייתה אסטרטגיה התחלתית עם דלתא של 122-. דבר זה בעייתי משום שהמשמעות היא של הליכה ברורה נגד המגמה שהיא היום, לכל הטווחים, חד-משמעית בכיוון של עלייה. בעקבות כך ממשיכה סדרה ארוכה של תיקונים, לוליינות ורעיונות יצירתיים לתיקון משהו שלדעתי נבנה שגוי מראש.
אם הייתי פותח את האסטרטגיה עכשיו, הייתי פותח אותה כנראה באיזור 1310-1320. כי הנקודה המטבית של הפקיעה עלתה מאז תחילת החודש.
נשמע לי הגיוני להעלות אותה. הייתי כאמור מעלה לאיזור 1310-1315שלא תבין אותי לא נכון, האסטרטגיה והניהול הם טובים מאוד ומקצועיים עוד יותר, ואולי אני אקח אותה עכשיו, אבל מוזזת למעלה ובצורה שהדלתא תהיה חיובית. כמובן שאם יהיו ירידות, אז נעשה תיקונים.
סביר להניח שאני צודק,
מסכים איתך לגבי משפט הסיום שלך - "לפיכך...", למרות שיש מקום לדון במינון.פורסם במקור על ידי yannhs
עם זאת, להתרכז בנקודה הזאת, מפספס את הנקודה העיקרית, שלא התיחסת אליה בתגובה שלך, שהיא הדלתא השלילית המובהקת שמשמעותה תיקונים יקרים אינסופיים שהם גם יקרים וגם מפסידים מהם (אחרת למה אתה מתקן?). למה להתפלל חודש שלם שיבוא תיקונון? במקום זה, לך הפוך - בנה אסט' שהולכת עם השוק, ואם יבוא תיקון, אז נתקן את האסט'.
את אותו דבר אני משער שיכולת לומר לשחקנים /לשחקןפורסם במקור על ידי רואה ממטר
![]()
לגבי "ללכת הפוך" => האסטרטגיה הבסיסית היא אוכף. בהגדרה היא מבוצעת על הסטרייק פחות או יותר. כך שמקסימום אני הייתי בונה אותה על איזור 1320-1330 (זה היה טווח המדד ביום בניית האסטרטגיה).
לגבי תפילות => אני לא רואה צורך להתפלל. מעדיף להיצמד לשחקנים במקום.
אני נצמד אליהם כי לאורך הזמן הם מרויחים (בניגוד לרוב המשקיעים במעוף).
אין לי בעיה שהדלתא שלילית, כי הדלתא של השחקנים גם שלילית!
הערה כללית => אני חושב שאתה צריך להסתכל בצורה פחות שלילית על שיפוצים / תיקונים.
סביר להניח שאני צודק,
קודם כל תודה על ההתיחסות!המטרה שלי היא להישאר לפקיעה, או מאוד סמוך לפקיעה. אין מה לעשות, התטא של השבוע-שבועיים האחרונים היא מה שבאמת נותנת את הכסף!
מה שאני בעצם מנסה, זה ל"מקם" את איזור הרווח באסטרטגיה במקום נוח ככל שניתן (עדיף כמובן כבר שחלק מהרווח בכיס כמובן) לקראת הפקיעה.
אתה בעצם מחזק את הטענה שלי שהיה עדיף לחכות עם פתיחת האוכף.
אם היית מחכה, היית פותח ("ממקם") את האוכף האופטימלי לאותה נקודת זמן
בלי העיוותים שנוצרו לך תוך כדי התיקונים שלא ממש הרווחת עליהם בהיעדר טתה סבירה.
היית יכול גם לפתוח עם פחות בטחונות!! לא כל ה- 70K.
כי הבטחונות שלך התנפחו בגלל עיבוי כתיבות הפוט החשופות.
אשמח להתיחסות
אני פותח עם אוכף, אבל האסטרטגיה משתנה עם הזמן! סביר להניח שעוד כמה ימים הגרף לפקיעה לא ממש ייראה אוכפי.פורסם במקור על ידי jonyk
שבועיים לפני הפקיעה, לא נראה לי שהייתי פותח אוכף, כי הפרמייה נמוכה באופן יחסי, ולא מגינה על תזוזה רצינית במדד. סביר להניח שהייתי פותח שוקת בינונית עם אוכף קנוי (כמו שאסטרטג הראה אם יצא לך לראות). אבל זה באמת תלוי בהרבה פרמטרים...
הבטחונות שלי בפתיחה היו כ 20K, ולא 70K.
יש לכתיבה חשופה יתרונות => אתה לא יכול לכתוב כמות מטורפת של אופציות (ראה ערך שוקת רחבה), שיכולה לגרום לך להימחק (שוב ראה ערך שוקת רחבה).
כמובן שאין בעיה להוריד בבטחונות ע"י קנייה רחוקה של PUT-ים. אני לא רואה צורך בכך בשלב זה (מבחינתי בזבוז כסף, כי סביר להניח שבדרך למטה אני אקבל הרבה כסף מה CALL-ים הכתובים. סבירות נמוכה שה PUT-ים החשופים יטרידו אותי)
בכלל, אוכף זו אחת האסטרטגיות שהכי קל לתקן! בגלל היחס סיכון / סיכוי שהוא ממש טוב (לא סתם זוהי האסטרטגיה הבסיסית של השחקנים!)
לראייה, בחודש שעבר פתחתי אוכף על 1250!!, והצלחתי לצאת ברווח (אמנם רק של 1.3K), בפקיעה של 77 מעל מרכז הרווח של האוכף.
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/8226
סביר להניח שאני צודק,