x

עמוד 1 מתוך 7 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 64

נושא: האסטרטגיה הנכונה (?)

האסטרטגיה הנכונה (?)

שלום לכולם,
    אני מתחיל נושא חדש זה עם מעט חששות מכל התגובות (הלבטח זועמות) שאקבל,
    אבל לאחר מעקב אחרי כמעט כל האסטרטגיות השונות והמשונות שדנו לגביהן כאן בינואר רציתי לחלוק את רשמיי עמכם - ואולי אף ללמוד משהו
    ראשית - גילוי נאות - יש לי נסיון מסוים בביצוע אסטרטגיות. איני המומחה מספר אחת לחישוב יווניות וערך אסטרטגיה לפקיעה, אבל אני מבין היטב כיצד לנהל פוזיציה וכיצד מתקדמת האסטרטגיה החודשית - וחשוב מכל - יש לי את האופי המתאים לכך.

אז ככה.
    רצות פה הרבה אסטרטגיות קטנות וגדולות, שבועיות וחודשיות, קצרות טווח וארוכות טווח ואני לא יכולתי שלא לחשוב במהלך החודש על העובדה שכולם פה מתעלמים מעניין התוחלת. תוחלת הרווח של האסטרטגיה ארוכת הטווח, זו שאפשר להשתמש בה שוב שוב, חודש אחר חודש והיא בעלת תוחלת חיובית.

מצחיק אותי מחדש הלחץ שאנשים נכנסים אליו באסטרטגיות קרובות לכסף. הודעות כגול ("אוי, פוט 1320 מתחיל להפחיד" או "מחר קול 1350 יהיה מסוכן" אלה הודעות המעידות על ספקולנטיות. הנחת היסוד חייבת להיות, כל כל אסטרטגיה שעובדת כל כך קרוב לכסף (אחוז, אחוז וחצי למעלה או למטה בשבוע פקיעה) היא ספקולטיבית לחלוטין, ושקולה כמעט להימור. כשההימור מצליח אז אנו שמחים, וכשהוא נכשל - מאשימים את כל העולם - ברננקי, השחקנים, פישר ומי לא - חוץ מאת עצמנו. מדוע להחזיק בפוזיציות כה קרובות לכסף כאשר אין כבר אפשרות לנהל אותו? הימור נשאר הימור.

דבר דומה הוא לגבי אסטרטגיות קצרות (שאינן מיועדות לפקיעה). כל אסטרטגייה כזו מניחה כיוון, וכן טמון גם בה הימור. יותר מכך, זהו הימור על כיוון המעוף בזמן המאוד קרוב (4-5 ימי מסחר) שאם אינם הולכים בכיוון הרצוי, אזי אנו נכנסים לבעייה ולהפסד ולתיקון פוזיציה כושלת... צרות...
    זה העניין של האופי - חובה להפנים שאין לנו את היכולת לדעת לאן השוק הולך בטווח כל כך קצר. אין! וגם אם צדקנו מספר פעמים, האם זה באמת משהו שאפשר לסמוך עליו? לבנות אסטרטגיה בעלת תוחלת?

לעניות דעתי,
    אם מעוניינים לעבוד מחודש לחודש בצורה קונסיסטנטית, עם אסטרטגיה יציבה שתייצר הכנסה חודשית נאה חייבים לעבוד רק לפי הדברים הקבועים בשוק המעוף:
    1. האופציות היחידות שמחירן הוא ודאי - הן אלה מחוץ לכסף, בסוף החודש. אז מחירן אפס ועל כך אפשר לבנות. בלי טתא, ווגא דלתא ושאר ירקות.
    2. מי הן יהיו? ובכן, רוב הסיכוי (תוחלת...) שאלה שנמצאות רחוק מחוץ לכסף עכשיו, ישארו מחוץ לכסף גם בפקיעה (מחצית מהן בודאות - ויש כוח רב בעובדה הזו)
    אם זה נשמע לכם כמו כתיבת שוקת רחבה (עם וריאציות שונות) אתם לא טועים.
    כל השאר - ספקולציות...

שוק ההון זהו מקום לייצר תשואה, רק חובבנים מנסים לעשות כאן כסף מהיר. את ה"מכה" בדרך כלל חוטפים כשמנסים לתת... אם אסטרטגיה זו יכולה לייצר לכם (בהערכה סופר-שמרנית) בין 1.5% ל 2% בחודש, הרי שהתשואה השנתית עומדת על כ 12% עד 18% בשנה (הורדתי כמה אחוזים לחודשים לא טובים - שוב, התוחלת...).
    מי שבקי בשוק ההון יודע שזו תשואה מדהימה, שבכוח הרבית דרבית יכולה להפוך כל סכום להון קטן (או גדול) בתוך כמה שנים מעטות.

תגובות ענייניות יתקבלו בכיף...

Re: האסטרטגיה הנכונה (?)

הדרך להרויח בתחום זה היא דווקא כן להבין טוב במיוחד את היווניות ואת מודל בלאק-שולטס.
    דווקא כתיבה של אופציות רחוקות מהמדד היא המתכון לחיסול. הסיבה היא שיכולותינו להעריך את התמחור הנכון של אותן אופציות ביחס לערכן הנוכחי היא הרבה יותר מוגבלת. דווקא באזורים אלה המודלים הגאוסיים הנחמדים כושלים.
    המידע מהעבר מוגבל וגם הוא לא חוזה טוב את המאורעות האנומליים כמו שהיטיב לכתוב על זה ניסים טאלב.
    התטא היא הבשר העודף. היא המרכיב שכדאי לעבוד עליו על מנת להשיג תוחלת חיובית. התוחלת החיובית מושגת באמצעות:
    1. לדעת איך לשפץ נכון תוך כדי זרימה עם השוק.
    2. חוזק נפשי / פסיכולוגיה - לדעת לחתוך כשהשוק הולך נגדך. לנסות להאריך מהלכים מרויחים ולנצל אותם עד תום.
    3. תטא חיובית (לא תמיד אבל לרוב).

בשוקתות כתובות רחוקות יש:
    1. קושי לשפץ בגלל עמלות שלפעמים הן בסדר הגודל של התשואה.
    2. קושי פסיכולוגי - על כף המאזניים רווח קטן לעומת הפסד פוטנציאלי רב.
    3. תטא חיובית אך יחסית קטנה.

אני כן מסכים לגבי תשואה ממוצעת של 1-2% לחודש. זאת גם המטרה שלי. אני לא מאלה שחושבים להתעשר במהירות ממסחר באופציות מעו"ף.

סביון.

יפה אמרת סביון.

הי סביון
    בוא נדבר קצת על אופציות רחוקות.
    אני מבין שקשה לבלאק אנד שולס לתמחר אותן. אבל גם אם התמחור היה מוצלח, הרי שהשוק עושה זאת.
    וגם אם לא מדויק כ"כ, הרי שאותו חוסר דיוק קיים (בערך) גם לאופציה לידה, זו שאני מגן באמצעותה על הכתיבה הרחוקה...
    ולכן איני רואה פה את הנזק.

בשאר הדברים למעשה הסכמת איתי:
    1. מרוויחים מתטא חיובית (אמנם קטנה כמו בשוקת רחבה, כי יותר מ 2% בחודש זה כבר מסוכן)
    2. אלמנט פסיכולוגי

לגבי הקושי לשפץ, אני מסכים
    לכן גם אני לא משתמש בשוקת קלאסית אלא בוריאציה שלה המאפשרת שיפוצים קלים יותר
    אבל הבסיס הוא השוקת

לסיכום, אני לא מתכוון שהדרך להצליח היא לא להבין את היווניות...
    אני מתכוון שדוקא לעתים בגלל אובר-התעמקות בנגזרים הללו, הם לוקחים אותנו לינות לא בריאות, שאין בהן תוחלת חיובית

תודה
    דרור

*לפינות

אני לא בטוח שיש אסטרטגיה נכונה. יש אסטרטגיה שמתאימה לאופי וליעדים שלך. לך 1.5-2% זה מצויין בשביל מישהו אחר זה בדיחה.

אני אישית מאד אוהב את השוקת הרחבה ולמעשה אני מוצא שלא כל כך קשה לשפץ אותה (עד שבוע לפקיעה) כבר היו לי כמה פעמים ששבוע לפני הפקיעה קניתי הגנות שלמעשה העבירו את האסטרטגיה למצב של רווח בכל מצב. אבל עדיין אני לא חושב שזו האסטרטגיה הנכונה. היא פשוט מתאימה לאופי שלי

ציטוט פורסם במקור על ידי formula
    אני לא בטוח שיש אסטרטגיה נכונה. יש אסטרטגיה שמתאימה לאופי וליעדים שלך. לך 1.5-2% זה מצויין בשביל מישהו אחר זה בדיחה.

אני אישית מאד אוהב את השוקת הרחבה ולמעשה אני מוצא שלא כל כך קשה לשפץ אותה (עד שבוע לפקיעה) כבר היו לי כמה פעמים ששבוע לפני הפקיעה קניתי הגנות שלמעשה העבירו את האסטרטגיה למצב של רווח בכל מצב. אבל עדיין אני לא חושב שזו האסטרטגיה הנכונה. היא פשוט מתאימה לאופי שלי

בוא נאמר שיש לך 100 אלף ביטחונות

אחוז וחצי 2 זה קטן על המעוף

אנחנו כרגע מדד 1310

5 פוטים ב 1200 מרץ==300X=1500
    5 קולים 1420 מרץ=== 300X=1500

סה"כ 3,000 שח תוך שבוע שבועיים השוקת הזאת תהיה שווה 1500 שח

רווח 1500 שח שזה 1.5% ותודה לשוק

formula,
    אני חושב שאמרת פה דבר נכון, כל אחד והאסטרטגיה המתאימה לאופי שלו.
    מסכים לגמרי

קאריה,
    לא הבנתי אם זה נאמר כהתרסה...
    המדד לא 1310 ולא ניתן לקבל 300 אפילו קרוב ל P1200 או ל- C1420 (פברואר כמובן)
    אני גם לא מעודד לכתוב אסטרטגיות פתוחות לפחות לא מלמטה) כיוון ואז יבוא האירוע הבלתי צפוי וימחק הכל
    אבל בגדול - מה רע? תקבול של כ- 2000 ש' לחודש על בטחונות כאלה, וזה עוד כשהם יכולים לשבת בניירות ערך והוסיף לתשואה
    זה דרך מצויינת להשיג תשואה טובה לתיק שיצמח מהר מאוד

דרור

ציטוט פורסם במקור על ידי freedom
    formula,
    אני חושב שאמרת פה דבר נכון, כל אחד והאסטרטגיה המתאימה לאופי שלו.
    מסכים לגמרי

קאריה,
    לא הבנתי אם זה נאמר כהתרסה...
    המדד לא 1310 ולא ניתן לקבל 300 אפילו קרוב ל P1200 או ל- C1420 (פברואר כמובן)
    אני גם לא מעודד לכתוב אסטרטגיות פתוחות לפחות לא מלמטה) כיוון ואז יבוא האירוע הבלתי צפוי וימחק הכל
    אבל בגדול - מה רע? תקבול של כ- 2000 ש' לחודש על בטחונות כאלה, וזה עוד כשהם יכולים לשבת בניירות ערך והוסיף לתשואה
    זה דרך מצויינת להשיג תשואה טובה לתיק שיצמח מהר מאוד

דרור

אני הקצנתי אז נכון המדד 1324 אם נדייק,התככונתי לשוקת כתובה במרחק של 110 נקודות
    ואתה דייקת ל 120 נקודות עוד יותר טוב

ואני גם התכוונתי לאופציות מרץ

וגם רשמתי ככה

תזכור את השרשור הזה לשבועיים הקרובים

או קיי
    בואי נניח שהנתונים למרץ נכונים (לא בדקתי),
    אז מדובר פה על אחוז וחצי לחודשיים פלוס, שזה כבר משהו אחר
    ושנית, בגלל שלא נשארים לפקיעה (ולערך אפס לאופציות הרחוקות) אז אנו כבר מתחילים עם ההנחות:
    מניחים שסטיית התקן לא תעלה
    מניחים שלא תהיה תזוזה חריפה בשבוע הבא לאחד הכיוונים, תזוזה שתשים את האסטרטגיה בהפסד
    ובסכנה לפקיעה כיוון ואין כאן הגנות או אפשרות טובה מדי לתקן....

איך זה יותר טוב ממה שהצעתי?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות