בארץ
השבוע פורסמו מספר נתונים מעודדים לגבי מצב המשק ועוצמת הצמיחה שלו. עפ"י אומדן מוקדם של הלמ"ס חלה עליה של 4.4% בתוצר (במונחים שנתיים), בעיקר עקב עליה בצריכה הציבורית (ממשלתית) ובהשקעות בנכסים קבועים (בעיקר רכישת נדל"ן). מאידך לפי נתוני האומדן, לא חלה עליה ביצוא הסחורות והשירותים ובצריכה הפרטית. עם זאת המדד המשולב של בנק ישראל, המשמש את הבנק בחיזוי מצב הצמיחה במשק וכתוצאה גם את מדיניות הריבית, הראה עליה של 0.7% בדצמבר. בנוסף, הוא עדכן למעלה את נתוני המדד בחודשים אוגוסט-נובמבר. חלק מהעדכון נבע מעדכונים למעלה בנתוני יצוא הסחורות ויבוא חומרי הגלם, כך שנראה כי הפגיעה ביצוא, שחשיבותו לצמיחת המשק ברורה, אינה גבוהה כפי שנראה בתחילה. מכאן שפגיעת חוזקו של השקל ביצוא אינה באה לביטוי בעוצמה בה בנק ישראל העריך בתחילה. כל אלה מציירים כאמור תמונה של המשך צמיחת המשק ואף האצת קצב הצמיחה. במקביל בנק ישראל תובע שני שינויים במסחר במט"ח השבוע: ראשית, הוא מבקש "לצבוע" את זהות הפועלים בשוק בהקפים גבוהים (מעל 10 מליון $ ביום), ושנית, מחיל חובת נזילות של 10% על עסקאות מט"ח על-מנת להקשות על המינוף במסחר זה.
הגבלות אלה במסחר במט"ח והמצב המעודד של המשק מלמדים על כך, כי הנגיד נערך להעלאת ריבית בשבוע הבא (כיום 2%), לאחר 3 הודעות ריבית ללא שינוי.


ציפיות אינפלציה
על אף הציפיה להעלאת ריבית התייצבו במהלך השבוע ציפיות האינפלציה על רמה של 3.1%-3.2% בטווח הבינוני.



מט"ח
המטבע האמריקאי המשיך להיחלש בשבוע שעבר מול רוב מטבעות העולם. מול האירו ירד בכ- 1.75% לרמה של 1.362 אירו לדולר, ומול הין ירד בכ- 0.5% לרמה של 82.59 ין לדולר. לעומת זאת, מול המטבע המקומי עלה הדולר בשיעור של 0.93% לרמה של 3.63. בתחילת השבוע נחלש הדולר במעל אחוז אך המגמה התהפכה עם פרסום הצעדים בנוגע למסחר במט"ח, שנועדו לאותת לפעילים כי הבנק עומד להגביל ולצמצם תנועות מט"ח קצרות טווח (ספקולטיביות).



מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב ירד מעט לרמה של 132 נ"ב. התשואות בארה"ב עלו במהלך השבוע לרמה של 3.42%, ותשואת האג"ח בארץ עלו לרמה של 4.82%. תלילות העקום השקלי ירדה מעט, כאשר הבוקר (א‘) המרווח בין התשואה השקלית לשנתיים מול זו ל-10 שנים עומדת על 198 נ"ב. ביחס לריבית בנק ישראל הפער הגיע לרמה של 282 נ"ב.



ארה"ב
מעט מדד הדאו-ג‘ונס ירדו מדדי המניות בארה"ב בשבוע שעבר, בהובלת מדד הנאסד"ק. המדד הושפע לא מעט מהודעת מנכ"ל חברת אפל, סטיב ג‘ובס, כי הוא מפסיק עבודתו עקב מחלה. לחברת אפל (ולמנכל"ה הכריזמתי) השפעה מהותית על מדד הנאסד"ק ועל מניות הטכנולוגיה, הנסמכות על חדשנותה של החברה.
לעומת זאת, האינדיקטורים של המשק האמריקאי היו ברובם חיוביים כאשר חלה ירידה בתביעות דמי אבטלה ראשוניות לרמה של 404 אלף, מתחת לצפי של 422 אלף, ועליה במכירות בתים קיימים לרמה של 5.28 מליון בשנה לעומת רמה חזויה של 4.88 מליון. גם מס‘ רישיונות הבניה שהוגשו עלה על הצפי. נתון ההשקעות הפיננסיות לטווח ארוך (בעיקר אג"ח) עלה בנובמבר ל- 85.1 מיליארד דולר לעומת צפי ל- 43.4 מילארד.


מדד מעו"ף
מדד ת"א 25 סגר השבוע ללא שינוי ברמה של 1336 נק‘. מדד ת"א 75 ירד 0.6% אך התל-טק 15 עלה 1.2%. גם מדד היתר 50 עלה 2.3%. לעומתם המשיך להיחלש מדד הבנקים וירד 2.2%, והוא מפגר מתחילת השנה אחר מדד ת"א 100 בכ- 4%.


פרסומי מאקרו צפויים לשבוע הקרוב

24.01.11
- החלטת ריבית (בנק ישראל) נתוני המגמה של הבלתי מועסקים - ישראל

25.01.11
- מחירי הבתים (קייס-שילר), מגג אמון נצרכנים (CB)
- סקר החברות, רכישות כרטיסי אשראי - ישראל

26.01.11
- החלטת ריבית (הפד), מכירות בתים חדשים

27.01.11
- דורשי דמי אבטלה חדשים, מכירות בתים בתהליך,הזמנת מוצרי בני קימא - ארה"ב

28.01.11
- תמ"ג רבעון 4 - ארה"ב