לאומי (תשואת יתר, מחיר יעד 19.50 ש"ח)
> כיל (קנייה, מחיר מטרה 67 ש"ח)
> כלל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 108 ₪)
התפתחויות עיקריות במניות בשבוע החולף:
כיל (קנייה, מחיר מטרה 67 ש"ח) - מניית מוזאיק נפלה אתמול ב- 10.5% כתוצאה משילוב של שלושה גורמים:
1. מחיר התירס ירד, אם כי זה כנראה הגורם הפחות חשוב - מחירי החיטה והסויה דווקא עלו.
2. חלוקת המניות של מוזאיק ע"י קרגיל אמנם אינה כרוכה בהנפקת מניות חדשות אולם המשמעות היא, שכ-157 מיליון מניות שהיו מוחזקות ע"י קרגיל, יימכרו ע"י בעלי החוב של החברה וע"י חלק ממשפחת קרגיל לטובת קרנות צדקה. במילים אחרות, יש כאן עננה (overhang) של כשליש ממניות החברה.
3. סיבה אחרונה היא החשש שמכירת החברה לBHP או ל-VALE עלולה להיות מסובכת בשל השלכות מס.
סקטור הגז והנפט - ועדת ששינסקי - בתום שבועיים מתוחים הצהיר ראש הממשלה אמש באופן מפורש כי יעניק גיבוי מלא לשר האוצר ולוועדת ששינסקי ויגדיל את מיסוי מאגרי הגז. ביום ראשון תחליט הממשלה: הטבות המס יבוטלו באופן מיידי, ההמלצות ייהפכו לחוק בתוך חודש ויאושרו בכנסת עד אפריל 2011.
בנק לאומי( תשואת יתר, מחיר יעד 19.50 ₪) - לעת עתה, העסקה לרכישת 20.7% ממניות תנובה ע"י לאומי פרטנרס בוטלה. הסיבה נובעת ממנגנון האופציה בעסקת המכירה שהיה מחייב את המוכר , מבטח שמיר, לפרסם את הדו"חות של תנובה בהתאם להנחיות הרשות לני"ע. כידוע, הבעלים של תנובה קרן אייפקס מתנגדת לפרסום דו"חות של חברות פרטיות בפורטפוליו שלה. אנחנו מניחים שלאומי פרטנרס ומבטח שמיר ימצאו דרך חלופית לבצע את העסקה
כלל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 108 ₪) - מחיקת חברת הבת כלל פיננסים מהמסחר הינו צעד חיובי עבור כלל ביטוח. מבחינה תפעולית, תחסוך קבוצת כלל בהוצאות ובסרבול הרגולטורי הנובע מחברת בת ציבורית. צעד זה גם יקל על מכירת כלל ביטוח, במקרה שקבוצת אי.די.בי תחליט למכור את אחזקתה בחברת הביטוח. בעקבות מגבלות נתח השוק של וועדת בכר, קבוצת אי.די.בי תצטרך לפצל את כלל ביטוח במקרה שהרוכש הפוטנציאלי הינו בית השקעות מקומי. כלל פיננסים מהווה פלטפורמה בה ניתן להעביר נכסים כגון קופ"ג – ואז נתן למכור את נכסי הגמל, נכסי הפנסיה וביטוח המנהלים לגופים שונים בשוק המקומי.
אמות - פעילות האנרגיה הירוקה של אמות, באמצעות החברה הבת אנרג'י, מתקרבת לבורסה. אמות, מקבוצת של נתן חץ ומשפחת ורטהיים, הודיעה אתמול כי החברה הבת הגישה טיוטת תשקיף ראשונה לרשות , לקראת המהלך. אנרג'י מתכננת לגייס כ-140 מיליון שקל, באמצעות מהלך של ספין אוף (פיצול) והנפקת 85%-90% ממניותיה לבעלי המניות הקיימים באמות.
רדוויז'ן - באחרונה הציעה ענקית המחשוב האמריקאית HP לרכוש את רדויז'ן תמורת 250 מיליון דולר. ההצעה הועברה לדירקטוריון רדויז'ן בראשות היו"ר זהר זיסאפל, אולם לפי שעה היא נדחתה, כיוון שזיסאפל ואחיו יהודה, המחזיקים יחדיו בכ־31% ממניות החברה, מאמינים שהיא שווה יותר. עוד נודע כי שתי חברות נוספות, ענקית האלקטרוניקה הקוריאנית סמסונג וספקית מערכות התקשורת אוואיה (AVAYA), התעניינו גם הן ברכישת רדויז'ן ואף ניהלו שיחות ראשוניות בנושא, אולם בשלב זה החברה אינה נמכרת.
מכתשים אגן/כור - הוגשה תביעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ובקשה להכיר בה כייצוגית נגד מכתשים אגן וכור תעשיות. התובע, רו"ח דב כהנא, טוען כי עסקת המכירה של מניות מכתשים לכימצ'יינה מקפחת את מחזיקי המניות מקרב הציבור, יוצרת העדפה ומקנה הטבה לכור תעשיות, בעלת השליטה במכתשים אגן. כהנא מעריך בתביעה את היקף הנזק לציבור ב־762 מיליון שקל. לטענתו, בשבוע שעבר הודיעה כור תעשיות שבשליטת נוחי דנקנר על חתימת הסכם מיזוג עם כימצ'יינה, שבמסגרתו תרכוש האחרונה את אחזקות הציבור בחברה וכן תרכוש 7% ממניות החברה המוחזקות על ידי כור תעשיות, לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר.