http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=260467
אשמח לפרשנות על משמעות ההסדר.
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=260467
אשמח לפרשנות על משמעות ההסדר.
כמעט בלתי אפשרי להעריך שווי במקרה זה שכן האגח המונפק לא אגח סחיר וישלם מתוך הרווחים של השלמת הפרויקטים.
כמו כן ערך המניות רק ניתן להערכה וסביר כי עיקר העליות שבו יגיעו רק מאוחר יותר (כלומר לאחר הקבלה - ולכן אם אופציה לכניסה לאחר ההמרה).
מהצד השני סבירות הרווח להערכתי גדולה לאורך זמן ביחס למחיר נוכחי - אך המשקיע לוקח סיכון של חוסר וודאות בהשקעה זו...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אכן מעניין מאוד מה יהיה בדוח לרבעון 3 של החברה שיפורסם עד סוף החודש - החברה רצתה הארכה של חודש נוסף מה שמאוד תןמך בדעתן של אלון שמדובר פה בסוג של הימור..בעקבות הדוח נדע מה השווי האמיתי של החברה
אני חייב לציין שאני פסימי לגבי הדוחות. מה עוד שיכול להיות שהאגח החדש לא יסחר. העדפתי לצאת בסביבות 47 אגורות בהפסד כדי לא לספןג הפסד גדול יותר.
בכל מקרה בהצלחה למי שמחזיק
תודה אלון ומימי100,
מה פירוש אג"ח לא סחיר? אם אני רוצה לפדות אותו כיצד ולפי ערך נעשה דבר? האם אני "שבויה" בידי החברה נתונה לחסדיה לפי תחנות התשלום אי התשלום של האג"ח החדש?
גם אני העדפתי לצאת לפני גיבוש הסדר אבל נשאר לי חלק קטן שלא נמכר ועכשיו אני "תקועה " איתו,כך נראה.
תודה,שנית.
שם במה ערב טוב ,
ארחיב טיפה על הנושא שעולה לא מעט..
יש לא מעט אגחים לא סחירים בבורסה הישראלית .מסלקת הבורסה מספקת שירותי סליקה ומשמורת לניירות ערך שהונפקו ( בד"כ למשקיעים מוסדיים ואגחים בהסדר ) ואינם רשומים למסחר בבורסה (נש"ר - ניירות ערך שאינם רשומים למסחר בבורסה). שירותי המסלקה הניתנים לנש"ר זהים לשירותי הסליקה הניתנים לניירות ערך הנסחרים בבורסה.
המסלקה מעבירה תשלומים שוטפים, כגון ריבית, דיבידנדים ופדיונות, מהחברה המנפיקה למחזיקי ניירות הערך באמצעות חברי המסלקה, מספקת שירותי שיערוך, ומטפלת גם בפטורים ממס ובהפצת המידע לבעלי ניירות הערך.
שירות נש"ר מקל גם על הבנקים והברוקרים, חברי המסלקה, את הטיפול בניירות הערך שאינם רשומים למסחר. זאת, בשל ההיכרות עם תהליכי הסליקה בבורסה. לדוגמה, תשלום ריבית של אג"ח, שרשומה לשירות נש"ר, מתבצע באותו אופן כמו עבור אג"ח נסחרת. כמו כן, ניתן להעביר את נייר הערך ממשקיע אחד למשקיע שני באותו אופן בו מתבצעת העברה או עסקה מחוץ לבורסה באיגרת חוב נסחרת.
אז אולי למראית עין את "שבוייה " לחסדיה של החברה אבל למשקיע שממש רוצה לממש את השקעתו או מנגד משקיע שרוצה לרכוש נייר לא סחיר או אג"ח לא סחיר יכול בצורה מאוד פשוטה לסחור מחוץ לבורסה ולמעשה לבצע עסקאות בכל עת ( כמובן שהוא צריך למצוא פרטנר שיהיה מולו בעסקה ).
אם את תקועה את יכולה להיעזר באתר מאה נט על מנת לבצע עסקאות כאלו ואף לראות עסקאות שנעשו בניירות שונים
גילוי נאות - לא מחזיק בנייר שהוזכר מעלה .
בברכה , לברון
תודה לברון על ההסבר המפורט.האם אגח ב' כבר אינו סחיר או שמא יש לו כמה ימי חנינה לפני שמוחלף בג'? ומה אני אמורה
לראות בחשבוני אצל חברת ברוקרים מרגע כניסת ההסדר לתוקף? מניות מלר"ג + אגח ג? היכן לוח הסילוקין החדש של ג'?
רבות תהיות בלב משקיע מתוסכל...
שוב תודה רבה!
הלו שם במה,
איני אלון ואף לא לברון אבל אולי תמצאי במה שאכתוב מעט עזרה ...
ראשית שיערוך שווי:
---------------
בעבור 100 ע"נ אגח את מקבלת:
בערך 60 ע"נ אגח לא סחיר - לפי הערכתי שווה בתחום של 35-50 אגורות (אם היה סחיר).
מניות סחירות בחברה - לפי הערכתי שווה בתחום של 7-20 אגורות.
זכויות בתביעה (כמובן לא סחיר) כנגד בעלי משרה (זכאית ללא תלות באחזקה בנירות)- ע"פ מעט תקדימי עבר שווה בתחום של 5-15 אגורות.
אופציות בחברה - שווי זניח.
זכויות ברווחים עתידיים מפרויקטים קיימים מעבר לאגח - טוב נו, ... קודם שישלמו את האגח ...![]()
אז הדברים שיצוצו בחשבונך הם מניות+אופציות+אגח לא סחיר. בעוד שנתיים לערך, יצוץ בחשבונך סכום בעקבות התביעה (שייפול משמיים) ואם את מאוד אופטימית, אז תזכי בעוד אינסוף שנה לראות רווחים עודפים בחשבונך.
כפי שאפשר לחשב (ע"פ שיערוך שלי) תחום השווי של האגח הוא 50-85 אגורות שהוא תחום רחב מאוד עקב האמורפיות של החזרי ה"אגח" - מה שמביא אותנו לשאלתך בנוגע לאגח:
הרשות לני"ע מסרבת להכיר ב"אגח" החדש כאגח, מכיוון שהוא לא באמת אגח ... אלא יותר סוג של דיבידנד מרווחים. מעצם הגדרת ה"אגח", אין מועדי תשלום לאגח (אין לוח סילוקין), אין עליו ריבית וההחזר הוא בהתאם לתזרים מפרויקטים/חובות קיימים המפורטים בהסכם (95% מהם, כל זמן שהאגח לא סחיר).
אני תקווה כי הפיסקה הקטנה להלן עזרה במעט
בברכה,
pirate
pirate רב תודות!,
בהחלט עזרת להבהיר את התמונה. (ומה שלא בהיר כבר לא קשור אליך,אלא למציאות העגומה של ההשקעה שלי...).לא מצליחה בשום אופן להבין איך נציגות בעלי האגח הסכימה לאשר משהו כל כך לא מחייב וכללי.ואם לא ישלמו לנו עכשיו- אז מה? אין את מי לתבוע כי אין לוח זמנים לסילוק ההלוואה?
שוב,תודתי.ומזל שמרב הניירות של החברה הלא ישרה הזאת נפטרתי.נחמה פורתא.
אני חושב שעד שלא נראה דוחות כולכם טוחנים מים. ושכחתם תקבולים מהנכסים של החברה בקנדה ואמריקה. יש אפשרות שעל כל אגח שעולה היום 42 אגורות נקבל יותר מ120-110.רק סבלנות...
אבי די כבר לפמפם את האג"ח ולהטעות אנשים.. אין סיכוי שהאג"ח הזה יהיה שווה 120 אגורות.. לצערי אתה תראה את זה בדוחות הצפויים.
שדרך אגב עם ההתנהלות "הנהדרת" של החברה והנאמן אני בספק אם הם יפורסמו עד סוף החודש.
אבל יהיה בהחלט מעניין לראות אותם.