x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: בוימלגרין א+ג

בוימלגרין א+ג

אלון - מה דעתך על ההצעה שהתפרסמה היום? בכמה ניתן להעריך את שווי האגחים עפ"י הצעה זו?

תודה

Re: בוימלגרין א+ג

כעקרון אני רואה את הפוטנציאל שבאישור העסקה ביחס למחיר נוכחי של הנייר - אך השקעה זו אינה חסרת סיכונים ובהחלט יכול להיות כי כי בתחילת הדרך יהיה תרחיש גרוע יותר (מה שמוצג פה להערכתי הוא בצד האופטימי בכל מקרה), כמו כן יש סיכוי לאי אישור או נפילת ההסכם בדרך.

ערך החוב הנוכחי של אגח בוימלגרין:

החישובים נעשו עבור ערך האגח בלבד בהתעלם מהערך הנוסף שמקבלת המניות, אותם קשה יותר לתמחר. כמו כן החישוב בוצע ע"י ענן בלבד ונדרש להתאים את יחס ההמרה בין הסדרות לפי מחיר הפארי המתואם!

[attachment=0:3rene3tt]תשואת שוק של נייר חדש - בוימלגרין.png[/attachment:3rene3tt]

ניתן לראות כי בתרחיש האופטימי ביותר (תשואת שוק נדרשת ביום שאחרי) קיים פוטנציאל של בין 30% ל-40% ממחיר נוכחי, אך תרחיש קביל יותר (של תשואת שוק נדרשת 20%) יביא אותנו כבר למחיר שוק נוכחי של החוב - ולכן לרווח הוני אפס!

ניתן לציין כי על סמך החישובים בלבד - בהנחה כי יצא לפועל הסיכון שבהפסד משמעותי (או הפסד כלל) נמוך מאוד לפי מחיר שוק נוכחי, אך המשקיע לוקח סיכון של אי אישור או אי הוצעה לפועל של ההסדר המוצע!

לדעתי אם נכנסים להיכנס באחוז קטן מהתיק, זהו לא עוד נייר שעונה להגדרתי כבטוח למרות פוטנציאל הרווח הרב שבו!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

האם גם במחיר הנוכחי (לאחר המשך הירידות) " זהו לא עוד נייר שעונה להגדרתי כבטוח למרות פוטנציאל הרווח הרב שבו! "

האם יש שינוי בדעתך ?

אם לא , מהו המחיר המתאים להשקעה לדעתך ?

אבי

ציטוט פורסם במקור על ידי avi10
    האם גם במחיר הנוכחי (לאחר המשך הירידות) " זהו לא עוד נייר שעונה להגדרתי כבטוח למרות פוטנציאל הרווח הרב שבו! "
    לא אלון אבל אנסה להביע דעתי (כמובן דעתי בלבד)
    לא נראה לי שבגלל שהמחיר ירד זה הופך את זה ליותר בטוח באם יש רמת סיכון לדוגמא של 30 אחוז ירידת המחיר לא מורידה את רמת הסיכון מה שכן היא רק מורידה את רמת העלות שלך ולדעתי ירידת מחירים רק מוסיפה לרמת הסיכון שזה אומר שהציבור מצביע ברגליים

האם יש שינוי בדעתך ?

אם לא , מהו המחיר המתאים להשקעה לדעתך ?
    לדעתי כדאיות השקעה לא נובע מרמת מחירים אלא ממצב החברה וירידת מחירים לא משנה את המצב החברה להיפך ירידת מחירים מראה עד כמה האנשים מתרחקים מזה (כאמור)
    אבי
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הי אבי1
    לא מכיר את האגח לעומק אך באופן כללי הטענה שלך נכונה לגבי מניות ולא לגבי אגחים. מניה בפשיטת רגל שווה אפס ולכן לא משנה בכמה קנית יהיה לך בסוף אפס ש"ח. לעומת זאת בעלי האגח גם במצב של פשיטת רגל יוכלו להוציא כסף ע"י מימוש נכסים ושיטות נוספות. לכן לדוגמה באגח שנסחר במחיר המשקף את היקף הנכסים הניתנים למימוש, הסיכון הוא נמוך משום שגם בתרחיש השלילי של פירוק החברה יוכלו בעלי האגח לקבל את כספם בחזרה ע"י מימוש הנכסים.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

למרות שהייתי רוצה לראות את הנייר במחיר של 16 ופחות - מחיר נוכחי (כפי שניתן לראות בטבלה המקורית) מייצג רווח כמעט וודאי במסגרת ההסדר.

מהצד השני הסיכון בנייר לא השתנה שכן - יכול להיות שההסדר לא יאושר מה שמכניס חוסר וודאות לעתיד מחיר השוק.
    אלון פיאדה

אלון, איזה נייר עדיף מבין השניים ומה המחיר שאתה מחכה לו? 16?
    לגבי ההסדר, לא כל כך ברור לי לאיזו תקופת זמן הוא ואיך פרוסים התשלומים (לא שאני מתכוון לחכות לפדיון ), אשמח אם תוכל להרחיב לגביו. בנוסף גם אם ההסדר לא יאושר מה התסריט הגרוע? עדיין החברה מחזיקה באזורים וכאשר תמכור אותה (מתישהו זה יקרה) אני מאמין שלפחות 17 אגורות(המחיר הנוכחי) בתסריט הכי רע היא תוכל לשלם למחזיקי האג"ח. אז איפה טמון פה הסיכון בכל זאת?

תוכל בבקשה להתייחס אלון?כי הנייר ביקר שבוע שעבר ב-16 ומשם התחיל לעלות, מה דעתך דרך הפעולה העדיפה במקרה זה? (נראה לי שאתה מעדיף פשוט לא לגעת :P )

המחיר נמוך לכל הדעות, וכן יש כאן פוטנציאל רווח גבוה בסיכון נמוך - אך אני אכן מעדיף לא לגעת בדיוק בגלל כל הסיבות שכבר פורטו.
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות