שתי מניות רכשתי היום לתיק ההשקעות שלי.
שתיהן רחוקות מהשיא השנתי שלהן ומתאימות להשקעה לטווח של שנה-שנתיים.

הראשונה היא מארוול (MRVL).
מדובר בחברה העוסקת בפיתוח של רכיבים מוליכים למחצה ובמעבדי אותות דיגיטלים.
למרוול לקוחות גדולים רבים, ביניהם ניתן למנות את אפל,אינטל,RIM,סוני ומיקרוסופט.
למרות שמרבית האנשים לא מודעים לכך, רכיבים של מארוול ניתן למצוא היום במגוון סלולרים,בפלייסטיישן,בI-POD ובX-BOX.

מאז 2008 רשמה מארוול חזרה לרווחיות תוך כדי שהיא רושמת רווח גבוה יותר מידי רבעון.

על אף הצמיחה המרשימה, נסחרת מארוול במחירים "נוחים". המחיר הנוכחי משקף מכפיל רווח של 14 ומכפיל הון של 2.3, נמוך יחסית למתחריה לענף.

אתמול חשפה חברת RIM את הטאבלט החדש שלה, ה"BlackBerry Playbook"(אציין גם שבמסחר היום נפלה חברת RIM, אשר גם בה אני מושקע, כ3% וסיפקה הזדמנות כניסה זולה נוספת).
החברה לא חשפה את המעבד שישולב בטאבלט, וייתכן בהחלט (על סמך ההיסטוריה של שיתוף הפעולה בין החברות) שהם שילבו גרסא ייעודית של מעבד ה"ארמדה" של מארוול ,
אם נכון הדבר צפויה העסקה לתת דחיפה רצינית לביצועי החברה (בעיקר החל מ2011).

בהנחה שנראה המשך התאוששות במשק אני מעריך כי מארוול יכולה לתת בהחלט כ20-30% רווח בשנה, דבר שיעמיד אותה על מכפיל רווח חזוי של כ17.

החברה השנייה אותה רכשתי היא חברת סיגייט (STX).

החברה עוסקת בעיקר בפיתוח וייצור של כוננים קשיחים למגוון רחב של שירותים, ממחשבים אישיים ועד שרתים ומחשבי על.
סיגייט ניזוקה חזק במשבר (כמו חברותיה לענף הכוננים), וסיימה את שנת 2009 בהפסד עתק של למעלה מ3 מיליארד שקל (על שווי שוק שעמד אז על פחות מ2 מיליארד).

מאז הרבעון השלישי של 2009, רשמה החברה התאוששות מטאורית שהגיעה לשיאה ברבעון האחרון של 2009 וברבעון הראשון של 2010, כאשר בכל אחד מהם רושמת החברה רווח נקי של למעלה מחצי מיליארד דולר.
גם המנייה התאוששה בצורה מרשימה ועלתה משער של 3 דולר ללמעלה מ20 דולר, זאת תוך פחות משנה.

מאז ועד היום הספיקה המנייה לאבד למעלה מחצי מערכה (ולתקן חלק בחזרה), עקב תחרות קשה מול מתחרותיה (ובעיקר ווסטרן דיגיטל (WD), אשר רשמה זינוק של למעלה מ50% בהכנסות בשלוש השנים וגם עתידה לתת תשואת יתר לדעתי).

החברה מציגה, כמו חברותיה לענף (ונמוך אף יותר) מכפילים מגוחכים, דוגמת מכפיל רווח של 3.7.

אציין כי מדובר בהשקעה בסיכון גבוה יותר, שכן החברה בחובות משמעותיים, כ5.5 מיליארד דולר (בשקלול התחייבויות עתידיות), לעומת הון עצמי של 2.7 מיליארד.

מעבר לכך, אני מרוצה מביצועי הכונן הקשיח של המחשב שלי (של סיגייט כמובן), אבל זה כבר לא קשור.

במנייה הזו קשה לתת תחזיות, ונצטרך לראות המשך התאוששות על מנת להחזיר לחברה קצת אוויר, אך בהחלט המניה מסוגלת להכפיל את ערכה (כמו גם להחתך לחצי) בשנה הקרובה, אך כאמור, אני מאמין בחברה.

לסיכום, מניה של חברה בעייתית אך במחיר הנוכחי בהחלט נראית מועמדת להשקעה.

כחלק מהשאיפה להגיע לתיק בעל פוטנציאל תשואה גבוה צריך לדעת גם מתי לממש רווח ולעבור חברות.
מסוף פברואר אני החזקתי במניית פריגו אשר הוכיחה את עצמה ונתנה תשואה מרשימה לכל הדעות.
אני סבור שבמחירים הנוכחיים (וגם על מנת לפנות מזומנים לרכישות החדשות) אין פוטנציאל רווח משמעותי במנייה והיא תתן לכל היותר עוד אחוזים בודדים בטווח הזמן הקרוב (וגם זה בספק).

אין להתייחס לכתוב כאן כהמלצה לביצוע פעולה כלשהי. רק הבעת דעה.