ערב טוב לכולם ,
אני מקבל די הרבה הודעות פרטיות לגביי חוות דעתי על נייר כזה או אחר אני יודע שלא לכולם אני עונה אבל זה מחוסר זמן , ואני מתנצל על כך.
אני אשתדל לתת בקצרה סקירה על החברה ואולי בקרוב על חברות נוספות שחוזרות בפניות אליי..
חשוב לי להדגיש כי זאת רק דעתי ואין לראות זאת בהמלצה וכל אחד שיפעל לפי איך שהוא מבין את המצב ויש כמובן דעות נגדיות אליי , וזה אחלה מצידי.
אז נתחיל..
את חברת אפריקה אפשר לפי דעתי לחלק ל- 2 תקופות האחת היא עד ההסדר או יותר נכון עד המפולת הגדולה והשנייה היא לאחר ההסדר .
אם מסתכלים מספר שנים אחורה אפריקה היתה חברה לגיטימית להשקעה שמה שהביא לנפילתה לפי דעתי הוא המינוף הרב שבו היא היתה ,והכתובת לנפילתה היתה כתובה על הקיר ובאמת לא "איכזבה " והגיעה. וגם בלי המפולת ב2008 גם ככה החברה היתה נופלת לפי דעתי , אבל את הסיפור הזה כולם מכירים ...
טרום ההסדר דעתי היתה חזקה והוכיחה את עצמה וניתן לראות זאת למי שמחפש בפוסטים פה מהעבר שכדאי היה להחזיק את האגחים הארוכים שהיו במחירים נמוכים ולא כמו שמרבית המומחים טענו שהקצרים עדיפים.ואכן רווחי ההון הגדולים ביותר היו על סדרות כא בהתחלה ואחכ כב.( זה כבר שייך לעבר )
מה עם העתיד ?
מאז ההסדר החברה למעשה עושה רה-ארגון לחברה ,למבנה החוב שלה , ליחצון ושיפור תדמית החברה, הנהלת החברה מראה כוונות ברורות ויעדים ברורים אותה היא מיישמת בפועל ולא רק בדיבורים ( כמו שקורה לפעמים ) והרבה מהדברים שנעשים הם כדי לשרת את החוב שלה ( לבעלי האגחים , בנקים..) וכמו כן הרבה מזה נעשה על מנת לקבל שקט תעשייתי דבר שגורם לחברה לתפקד , להשביח נכסים , להקים פרויקטים חדשים ולהכניס לחברה כסף מחודש..
במהלך השנה האחרונה החברה ביצעה מספר פעולות שכולנו זוכרים על מנת ליצור יתרת מזומנים גדולה בקופה כגון : מכירת כביש 6 , מכירת מלונות אפריקה ישראל , מכירת נכסים מניבים נוספים של החברה בעיקר בארץ ,המרת חוב קצר מול בנקים בחוב ארוך ל5 שנים , בנוסף בעת האחרונה החברה פרסמה הודעה שמחזיקי האגח ( ואף המניה ) לא יכלו לצפות לבשורה טובה מזאת , שהחברה תבצע פידיון מוקדם של הסדרה הקצרה כה' ובנוסף הכריזה החברה על רכישה עצמית של האגח הארוכות כו' כלומר המהלך הזה שעדיין לא נראה בדוחות יפחית משמעותית מחוב החברה הן בטווח הקצר ( פידיון כה' –שקט תעשייתי ) והן בטווח הארוך ( כו' –לבייב קונה את החוב של עצמו בזול ).צעד זה הוא גם סימן מובהק של הבעת אמון מצד הנהלת החברה על הפוטניצאל הגדול שטמון בחברה ועדיין לא מגולם בה כאשר גולת הכותרת היא קניון רוסיה שכולם מצפים שייפתח בתקופה הקרובה ( היה אמור להיפתח אבל טיפה נדחה בעיקר בגלל בעיות מקומיות ) , הקניון אמור להיות עוגן חזק של החברה בנוסף לפרויקטים חדשים נוספים בדרך.
מאז פרסום ההודעה האגח עלה בכ 10% , העליות באו במחזורים גדולים וברור שגופים (קרנות ,קופות גמל ) הצטיידו באגחים של החברה , כי להם זה נתן אור ירוק וזה עבר את האנליזה והוועדות שלהם!!
אבל למשקיעים הקטנים שתמיד יש אור ירוק אני מאמין שהצטיידו כבר באגח הזה מזמן ( מיד שיצא לשוק ) כי הוא לטעמי אחת מתוכניות החסכון הטובות הקיימות כיום בשוק אגח שמניב כיום תשואה ברוטו לפידיון 8.9%+מדד ( נטו 7.4%+מדד ) למחמ ארוך ! מי צריך יותר מזה ?
המחירים של היום האגח עדיין אטרטיבי כאשר אני לא יודע עוד כמה זמן הם ישארו, ברור לכולנו שהוא יכול לעשות סיבוב פרסה ולחזור 7-8 נקודות אחורה ולגרום לתשואה לעלות יותר ..אם יקרה כזה מצב אני רואה זאת כהזדמנות פז להצטיידות בכסף כבד !!
עכשיו שאלו אותי לגביי המניה גם אז המניה עצורה כבר למעלה מחצי שנה ונעה ברמות של 2300-2700 ( ולמניה כמו אפריקה תנודות של 10-15% זה נחשב עצורה כי בשביל כזאת תשואה אין מה להכיכנס למניה כזאת )הסיבה שלדעתי היא עדיין לא מתחילה את נסיעתה בכביש המהיר ובינתיים סתם מתברברת בתוך העיר וחוזרת על אותם דרכים היא שאני מאמין ( וזה לא מבוסס על עובדה אלא רק הערכה ) שהרבה גופים ביצעו מאז ההסדר לונג על האגחים ( גם כה' וגם כו' ) ושורט על המניה ( ומדי פעם נוצר שורט סקוויס ) כמו למשל למי שזוכר את המלצתו של בן זאב על המניה לפני כמה חודשים אז זה טריגר שגרם לעליות ואז הם היו חייבים לסגור פוזיציה ( וסליחה מראש למי שמתחיל לאבד אותי..אני כבר מסיים ) , אז מתי המניה תתחיל את המסע ? כאשר האגחים כבר לא יהיו מעניינים וזה יקרה ברמת תשואות של 4-5% ושילוב של נתונים טובים שאני מאמין שיבואו כבר בדוחות הקרובים .
אז אחרי כל סיפורי הסבתא ..מה עושים בתאכלס ??
אפשר לדעתי לישון בשקט עם האגחים של החברה , כל ירידה יכולה לייצר הזדמנות אגירה מחודשת.
לגביי המניה היא גם תציג תשואה עודפת השנה , אבל תעשו לי טובה אל תנסו לתזמן את הנייר !!
מי שכבר קונה שישכח מהשורה הזאת בתיק ויתעורר עוד שנה+ ויבדוק תוצאות ..כי מה הורג את המשקיע "הקטן" : הידיעות שהוא קורה בעיתונים , שומע בחדשות , רואה בשורה רעה יום אחד והנייר יורד 5% אז הוא נלחץ ומוכר וזה לרוב לא מסיבות כלכליות !!
זהו ..אני בטוח שפספסתי כל מיני דברים או חזרתי על דברים אבל העייפות עושה את שלה..
אני חוזר ואומר שאין לראותבדברים כהמלצה לפעולה כלשהיא !
אני אשמח לתגובות /תוספות/הערות/הארות.
גילוי נאות – לא מחזיק בשום נייר שהוזכר מעלה .
בברכה ובהצלחה , לברון