אופציות
לפני הכל, אסטרטגיית השבוע החולף נמחקה לנו בשל כל אותם שידרוגים אך אני אשחזר אותה בשבוע הנוכחי משום שהנחות המוצא ברובן לא השתנו. אני יודע שהיו מספר שאלות בנוגע לאסטרטגיה, ואשמח אם תעלו אותן שוב אף אם אינן רלוונטיות לשבוע הנוכחי.
האסטרטגיה כזכור היתה לשוק יורד/מדשדש עם "ספיגת" מדד עולה בצורה מתונה. להזכירכם,
האסטרטגיה נדרשת להיות מותאמת למדד בעת הביצוע, וזה פתח בזינוק ביום ראשון והגיע ל 875 נקודות. ביום שני המדד המשיך לטפס, וכאן היו מרבית השאלות כיצד יהיה נכון למזער את ההפסד או לסגור את הפוזיציה. זה מוקדם מידי לבצע שינוי אחרי יום אחד ! אמת, כי העליה בשני היתה בעייתית לאסטרטגיה אך האסטרגיה היא שבועית ולכן כדאי היה להמתין, ובפרט כשאנו כה רחוקים מהפקיעה. אחת הטעויות הנפוצות היא עודף מעקב אחר השוק, וזה מה שקרה אצל רבים שכתבו אלי בבקשה לתיקון - התשובה לכולם היתה- להמתין !
ברביעי וחמישי הגיעו ימי הירידות והמעוף חזר לסביבות 780 , קרוב מאוד לרמת הקניה ונתן
לסבלניים שביניו אפשרות יציאה ללא הפסד.
מה ניתן ללמוד מכך?
א. לא צריך לחרוץ גורלות גידור מוקדם מידי, ובפרט כשאנו רחוקים מהפקיעה.
ב. הנחות מוצא לא משתנות בין לילה. אם הנחתם בסופ"ש כי השוק ידשדש והשוק דווקא עולה
במשך יומיים לאו דווקא טעיתם אלא בפרמטר הזמן השוק (התנודתי מלכתחילה) התנהג שונה מהאידיאלי.

ולשבוע הנוכחי, עודני מאמין כי עליות בבוקר ראשון הן סיבה לבנות גידור לשוק מדשדש / יורד תוך חשש לעליות מתונות. הקושי לפרוץ את רמת 900 הנקודות לדעתי אף מחזק נקודה זו.

ההנחות בבסיס אסטרטגיה זו:

# המרחק עודנו רחוק, ולכן נבחר בגידור מסוכן במקצת (קרוב למדד).
# סטיית התקן גבוהה והסבירות לשינוי חד (החשש הוא מעליה חדה) עודנו גבוה, ולכן במכירת
אופציית CALL יש להתרחק מהסטרייק.
# מפת הפוזיציות נותנת סבירות גבוהה לפקיעה מתחת ל 960 נקודות.

האסטרטגיה המוצעת היא עפ"י מדד 885 (אני מניח כי יהיו עליות לפחות בבוקר ראשון), ולכן יש לערוך התאמות כנדרש.

נבצע חוזה מדורג:
נמכור CALL 900
נקנה PUT 890

עפ"י מפת הפוזיציות והנחות המוצא:
נמכור CALL 960

לשם מיקסום רווח בלבד:
נמכור PUT 810

יש למכור 2 יחידות CALL כנגד כל ביצוע של חוזה מדורג ומכירת PUT.

הרווח המקסימאלי הוא בשוק יורד. קיים גם רווח נאה בשוק מדשדש או עולה במתינות. החשש הוא מפריצה של המדד מעלה.

כרגיל, יעד הרווח הוא 10%, ויש כמובן לממש עם השגתו .

בהצלחה !