x

עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 38

נושא: אסט' דשדוש עליות לינואר

אורח

Re: אסט' דשדוש עליות לינואר

היום, ממש דקות ספורות לפני הסגירה, הגיעה ההזדמנות שחיכיתי לה (בערך).

אמנם לא ניתן היה לסגור את האסט' כולה עם הרווח המיועד, אך סגרתי את החלקים המסוכנים שלה,
    זאת על מנת לחסוך עמלות (וגם לאפשר הגעה לרווח המיוחל).

הסגירה שבוצעה:
    P1250 -1 תקבול 20 ש"ח.
    P1270 -2 תקבול 35 ש"ח ליחידה ו70 ש"ח סה"כ.
    P1280 +2 עלות 55 ש"ח ליחידה ו110 שח סה"כ.
    P1310 +1 עלות 230 ש"ח.
    C1330 -1 תקבול 1470 ש"ח.
    C1350 +2 עלות 440 ש"ח ליחידה ו880 ש"ח סה"כ.
    C1430 -1 תקבול 8 ש"ח.

הרווח המקסימלי באסט' כעת הוא 1208 ש"ח, והוא מתקבל בתחום רחב של 1280-1400.

במידה והמדד לא היה עולה כך בסיום (מה שהיה סביר בהחלט) הייתי ללא ספק משאיר את האסט' לראשון.
    השחיקה בלבד עד יום ראשון הייתה מאפשרת סגירה סופית בכל מדד מעל +-1330 (ועד בערך 1360), אך החלטתי שלא להתחזר ולבצע את הסגירה.

למען הסר ספק - אני עדיין מעריך כי סביר כי נראה עליות בראשון והסיכוי לירידות חדות (כאלו שגורמות נזק ממשי לאסט') זניח.

סיכום לאסט' ואת מסקנותי ארשום לאחר שהחודש יסתיים סופית (עדיין קיים סיכון כלשהו).

תיעוד האסט', שפרט לפתיחתה בוצע בזמן אמת (דקות ספורות לאחר הביצוע) נמצא כאן:
    http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/9394

כל הכבוד

התחלת עם בטחונות של 7660 ש"ח בערח
    הרווח 1036 ש"ח
    שזה רווח באחוזים: 13.5%

אם נתחשב שהבטחונות בבנקים הם רק 90% אז הרווח קטן ל- 10%
    מה גם שלבטח היה צריך להשאיר 25% בטחונות
    ואז הרווח כ-7%

האם זה היה הצפי?

אורח

תודה.

אני לא מחשב את התשואה בשיטה הזו (שהיא קלוקלת לדעתי).

לדעתי השיטה הנכונה לחשב תשואה אינה ביחס לבטחונות ההתחלתיים ואף לא ביחס לבטחונות המקסימליים שנדרשו.
    הדרך הנכונה לחשב תשואה לדעתי היא על תקציב הבטחונות של האסט'.

אין משמעות לרווח של 20% אם התחלת עם 3000 שח בטחונות ועלית ל6000 שח בטחונות במהלך החודש (אין לדעתי משמעות לבטחונות המקסימלים שנוצלו אלא רק לתקציב).
    אין משמעות לרווח של 20% אם התחלת עם 3000 שח בטחונות, נשארת עם 3000 שח בטחונות, אבל עוד 7000 שח שכבו כגיבוי (עליך לחשב 600 שח מתוך 10K = 6%).

בתחילת האסט' רשמתי פה שתקציב הבטחונות (בניכוי התקבולים כמובן, כלומר, ההפסד המקסימלי התאורטי בפקיעה) הוא 10000 שח, ולא תהיה חריגה ממנו.

לכן (לא רציתי לסכם את הרווח עד שהחודש נסגר סופית, אך לא נורא), היות והרווח הצפוי בפקיעה הוא 1208 שח, מדובר על רווח ברוטו של 12.08% (מתוך תקציב הבטחונות) או כ10.5% נטו (בניכוי עמלות).

לא היה טעם להשאיר 25% נוספים, שכן 10000 היה תקציב הבטחונות ללא חריגה ממנו, וכל פעם שההפסד המקסימלי התאורטי בפקיעה עבר את ה10000, קורבו ההגנות כדי לצמצם בטחונות (אחרת וודאי הרווח היה גבוה בכמה עשרות שקלים).

השיטה של שחקן לבצע את חישוב הרווח ביחס לבטחונות התחלתיים, ולא להגדיר תקציב בטחונות, תמוהה בעיני ואיננה נכונה (למרות שבניהול האסט' אין שני לו).
    הגדרת תקציב בטחונות לאסט' הוא חיוני על מנת להחליט כמה יחידות לבצע, ותקציב, כתקציב, אין לחרוג ממנו.

גם יעד הרווח הוגדר מראש (1200 שח ברוטו, לאחר שעודכן מ600 על מנת לא לסגור את האסט' כאשר יש לה עוד פוטנציאל), וכאשר ראיתי הזדמנות לבצע את הסגירה החלקית ולהשאיר בידי את הרווח בוודאות גבוהה ביצעתי זאת (למרות שהשארת האסט' ליום ראשון הייתה וודאי מניבה עוד לא מעט כסף, רק השחיקה גורמת לכך שאפילו פתיחה ב331 עדיין הייתה מניבה כסף, אך כשמגיעים לרווח צריך לצאת).

ועוד משהו, אם הסתכלת על הבטחונות ההתחלתיים, רצוי שתחסר מהם את התקבול, הרי רק ההפסד המקסימלי התאורטי קובע (התקבול נכנס ככסף לחשבון ויכול לשמש כבטחונות).
    לפיכך, ההפסד המקסימלי בפתיחת האסט', עומד על 6435 שח בלבד (ייתכן שהבטחונות בפועל בניכוי התקבול יניבו סכום נמוך יותר, אך אם המדד ינוע לכיוון ההפסד המקסימלי התאורטי המספרים יתלכדו).
    ציטוט פורסם במקור על ידי david15
    כל הכבוד

התחלת עם בטחונות של 7660 ש"ח בערח
    הרווח 1036 ש"ח
    שזה רווח באחוזים: 13.5%

אם נתחשב שהבטחונות בבנקים הם רק 90% אז הרווח קטן ל- 10%
    מה גם שלבטח היה צריך להשאיר 25% בטחונות
    ואז הרווח כ-7%

האם זה היה הצפי?

סאפ, כל הכבוד על הניהול ויותר מכך על התיכנון והמשמעת.

בעניין חישוב בטחונות ורווחים , אני לחלוטין מסכים איתך.

ניתן להשכיב בחשבון 100K, לעבוד רק על 15K בטחונות מאוד אגרסיבי, אבל החישוב הכולל יהיה מסך תקציב הביטחונות גם זה השמור כעתודה.

על מנת לשמור על אחידות, כיוון שכל אחד מרגיש בנוח לשמור רמה שונה של עתודה אם בכלל. החשבון של הרווח/הפסד צריך להיות מהניצול המקסמאלי של בטחונות/תקבולים תשלומים.

בהצלחה.

גם אני מסכים עם החישוב הזה.
    גם כסף שישב בצד כ"עתודה" צריך להחשב, כי גם זה תפקיד.

אני מסכים אתך שתקציב הבטחונות של האסט' הוא הקובע.
    בו צריכים להיות מגולמים גם הבטחונות העודפים שנצטרך לצורך ניהול,
    וגם ההפסד במידה ועלול להיות.

רק מה שההפסד הפוטנציאלי ממילא מגולם בדרישת הבטחונות,
    כך שרק אם ישנו כסף נוסף המשמש אסט' אחרות באותו חשבון יש משמעות להפרדה זו,
    שאם לא כן, נראה לי שדרישת הבטחונות + הכסף להמשך הניהול משקפים את הסך שממנו יש לגזור את אחוזי הרווח.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    גם אני מסכים עם החישוב הזה.
    גם כסף שישב בצד כ"עתודה" צריך להחשב, כי גם זה תפקיד.
    אני בעצם משנה את דעתי.
    כסף שישב בצד כ"עתודה" זה דבר סובייקטיבי. יש מי שירצה לשים הרבה, ויש מי שלא ירצה לשים כלום.
    לא יכול להיות שמשהו סובייקטיבי יכנס לחישוב. החישוב צריך להיות נוסחה ברורה.

אם יש לי תיק השקעות של 100,000 ש"ח.
    ואני מחליט להשאיר חצי במזומן, וחצי בתעודת סל ת"א 25 שעלתה 10%, הרי שהתשואה על החלק שהושקע, היא 10%.
    התשואה על כלל התיק לא קשורה לעניין.

אז זהו - גם אני רציתי להצטרף לדיון המעניין הזה.....
    באמת שאלה מעניינת, איך להתייחס לכסף ש"הושכב" בצד.

נתחיל עם החלק הקל והברור לטעמי - מבחינת חישוב הריווחיות - יש לקחת את כל הכסף שנוצל בפועל כבטחונות לאורך חיי האסט' (ובניגוד לעמדת שחקן שלוקח רק את הבטחונות ההתחלתיים).
    איך עושים זאת?
    מחשבים על פי שיטת הממוצע המשוקלל כאשר הפרמטרים הם זמן ובטחונות בפועל (רגע, לא לצעוק יש עוד חלק).
    מה יוצא? אם השכבנו 1000 ש"ח כבטחונות במשך 50% מחיי האסט' ו5000 נוספים ביתרת הזמן - הרי שהבטחונות המחושבים לצורך ריווחיות צריכים להיות ממוצע משוקלל של שינהם היינו - 3000 ש"ח.
    באשר לשאלה על החלק השני - זה נכון, וסאפ מעלה פה נקודה מעניינת, אם השארנו בצד סכום של כסף שנועד להיות בשימוש במהלך חיי האסט' הרי שמבחינתינו זה כסף "מת". איך נחשיב זאת?
    מצד שני, כמוזמן הוא שווה 100% מהבטחונות המחושבים בבית ההשקעות - אבל כמנייה או תעודת סל, או חלילה פק"מ - עדיין הוא נושא תשואה מסויימת...שרלוונטית לחישוב הריווחיות מהאסט'.

גם כאן, נדרשת "יצירתיות" מסויימת לפתרון הסוגיה - אבל מצד שני אין לזה סוף....
    אם שיקול הדעת מורה להשאיר 50k לאסט' שנוהלה לבסוף עם 10k/....
    מצד שני, ונסבך את המצב יותר, כל בית השקעות מחשב שווי לבטחון באופן שונה...
    מצד שלישי , קיבלנו תשואה על כסף שהושאר בצד (hopefully) ...
    טוב, צריך להמשיך לחשוב על זה...
    על פניו נראה לי לחסל את המחשבה על הכסף ששוכב בצד (כי אולי נזדקק לו), ולחשב לפי השיטה שהצגתי כאן למעלה, הכסף בפועל בכפוף לפונקציית הזמן. (אגב, אין שאלה בכלל שתקבול יורד מהבטחונות, זה ברור).
    R

ציטוט פורסם במקור על ידי red-r

נתחיל עם החלק הקל והברור לטעמי - מבחינת חישוב הריווחיות - יש לקחת את כל הכסף שנוצל בפועל כבטחונות לאורך חיי האסט' (ובניגוד לעמדת שחקן שלוקח רק את הבטחונות ההתחלתיים).
    איך עושים זאת?
    מחשבים על פי שיטת הממוצע המשוקלל כאשר הפרמטרים הם זמן ובטחונות בפועל (רגע, לא לצעוק יש עוד חלק).
    מה יוצא? אם השכבנו 1000 ש"ח כבטחונות במשך 50% מחיי האסט' ו5000 נוספים ביתרת הזמן - הרי שהבטחונות המחושבים לצורך ריווחיות צריכים להיות ממוצע משוקלל של שינהם היינו - 3000 ש"ח.
    באשר לשאלה על החלק השני - זה נכון, וסאפ מעלה פה נקודה מעניינת, אם השארנו בצד סכום של כסף שנועד להיות בשימוש במהלך חיי האסט' הרי שמבחינתינו זה כסף "מת". איך נחשיב זאת?
    מצד שני, כמוזמן הוא שווה 100% מהבטחונות המחושבים בבית ההשקעות - אבל כמנייה או תעודת סל, או חלילה פק"מ - עדיין הוא נושא תשואה מסויימת...שרלוונטית לחישוב הריווחיות מהאסט'.

על פניו נראה לי לחסל את המחשבה על הכסף ששוכב בצד (כי אולי נזדקק לו), ולחשב לפי השיטה שהצגתי כאן למעלה, הכסף בפועל בכפוף לפונקציית הזמן. (אגב, אין שאלה בכלל שתקבול יורד מהבטחונות, זה ברור).
    ממוצע משוקלל ממש לא. אם לפי הדוגמא שלך, אין לך להשכיב 5000 ש"ח. את לא יכולה לעשות את האסטרטגיה הזו. הבנק יסגור לך אותה. חד וחלק.
    הכסף שבצד הוא "ביטחונות מרצון". אני לא חייב לשים אותם. אני יכול מחר למשוך אותם ולקנות בהם פלאסמה חדשה, והבנק לא יוכל להגיד מילה.

חישוב הרווח צריך להיות רק על סמך הכסף שאני צריך להביא מהבית כדי לעשות משהו. נקודת המקסימום של הביטחונות שנדרשו.

אורח

ואני לא מסכים עם אף אחד מכם

לדעתי אין לחשב מממוצע נע, ולא מסכום הבטחונות המקסימלים שנדרשו.

הסיבה שלא לחשב מממוצע נע היא זו שהזכיר דמי כיס.
    הסיבה שלא לחשב מהבטחונות המקסימלים שנדרשו היא שלרוב אנו שומרים כתוספת על הבטחונות בפועל אקסטרא למקרה הצורך.
    את האסקטרא הזה איננו יכולים לנצל לצורך אסט' אחרת שכן אם נרצה להשתמש בו נתקע ללא בטחונות.

כמו כן בעייתי מאוד להתחיל אסט' ללא קביעת סכום הבטחונות המקסימלים שידרשו (גם עקב ההחלטה כמה יחידות לבצע וגם עקב העובדה שלכל חשבון יש רף בטחונות אמיתי, כזה שבית ההשקעות/הבנק לא יאפשר חריגה ממנו).

אז מה עושים?
    לדעתי יש פתרון אחד. מגדירים בתחילת האסט' רף בטחונות. מהרף הזה לא חורגים. לא משנה הסיבה.
    גם אם הדבר אומר לחסל את האפשרות לרווח המיוחל או אף לסגור בהפסד. תקציב הוא תקציב. דמיינו לעצמכם כי אם תחרגו ממנו הבנק יסגור את האסט' כולה.

הדבר פותר בעייה נוספת. כאן אין צורך להפעיל שיקול דעת (פרט לתכנון הראשוני) לגבי כמה כסף יש להשאיר בצד.
    התקציב נקבע מראש והוא מחייב.

מהתקציב הזה, ורק ממנו, אני מאמין שראוי לחשב את אחוז הרווח, שכן כל סכום שהושכב למקרה ונצטרכו כבטחונות הוא סכום שלא השתמשנו בו לצרכי אסט' אחרת (או ביצוע יחידות נוספות מהמדוברת). שימו לב שאמנם הדבר יותר מחמיר מכל דרכי החישוב שהוצעו כאן בפורום (כיס,רד,שחקן ובעיקר אסטרטג), אך אינני רואה סיבה ליפות את הדברים.

בנושא כסף שניתן להשתמש בו בפקם הדבר בהחלט נכון (וכתבתי על כך באופן מעט יותר מפורט בעבר בפורום)! תמיד נעדיף לקבל תקבול מאשר להוציא את הכסף מהכיס. גם סכום של 3000 שח ליחידה, לתקופה של שבועיים (לדוגמא באסט' הנוכחית, בה הסגירה גררה קופסאות שישלמו 3000 בפקיעה, אך בינתיים הכסף שוכב אצלי בחשבון), שווה כמה שקלים בריבית שמקבלים עליו ("הוון"), אך אם זאת, אני לא נוטה להתחשב בסכום הזה כרווח (במיוחד שמדובר על רווח שולי של כ0.2% חודשי במקמ (או פחות מכך מפיקדון שבועי/יומי), ועוד משלמים על כך עמלה).

ולצורך הכסף "שצריך להביא מהבית כדי לעשות משהו", הדבר נכון, אך אם תצטרף לאסט' עם תקציב בטחונות של 10K, ותקח את הכסף הלא מנוצל לקנות פלזמה, אתה עלול להכנס לבעיה כאשר תצטרך להגדיל את הבטחונות.

[quote=דמי כיס]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "red-r":nfw2vov1

איך עושים זאת?

ממוצע משוקלל ממש לא. אם לפי הדוגמא שלך, אין לך להשכיב 5000 ש"ח. את לא יכולה לעשות את האסטרטגיה הזו. הבנק יסגור לך אותה. חד וחלק.
    הכסף שבצד הוא "ביטחונות מרצון". אני לא חייב לשים אותם. אני יכול מחר למשוך אותם ולקנות בהם פלאסמה חדשה, והבנק לא יוכל להגיד מילה.

חישוב הרווח צריך להיות רק על סמך הכסף שאני צריך להביא מהבית כדי לעשות משהו. נקודת המקסימום של הביטחונות שנדרשו.[/quote:nfw2vov1]

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות