אסור, א ס ו ר, א ס ו ר, להשתמש בשקיות
ניילון ובפלסטיק במיקרוגל –
לא בקופסאות ואפילו לא בכיסוי שמונע מהמיקרו
להתלכלך! ואסור גם להקפיא
מים בבקבוקי פלסטיק!!!!!!!!! כדי להבין למה....כדאי
שתקראו!
חדשות על סרטן מבי"ח ג'ון הופקינס John Hopkins .
1. איסור מכלים פלסטיים בתוך תנורי מיקרוגל.
2. איסור בקבוקים מלאים מים בתוך מקפיא freezer
3. איסור שמוש עטיפות ניילון / פלסטיק בתוך
תנורי מיקרוגל.
בי"ח ג'ון הופקינס הוציא לאחרונה חוזר בנושא
זה.
המידע מופץ במרכז הצבאי הרפואי ולטר רייד -
Walter Reed .
ואומר שכימיקלי דיוקסין Dioxin גורמים לסרטן
ובמיוחד סרטן השד. כימיקלי
דיוקסין הנם רעילים מאד לתאי גופנו. לכן אין
להקפיא בקבוקי פלסטיק מלאים
מים כי זה משחרר את הדיוקסין מהפלסטיק, ואין
להשתמש במיכלי פלסטיק
במקרוגל!!!
ד"ר אדוארד פוז'ימוטו,( Edward Fujimoto ), מנהל התכנית
לשיפור איכות
חיים Wellness ) ) בבי"ח קאסל, התראיין בתכנית
טלוויזיה, כדי להסביר
סכנה בריאותית זו.
הוא דיבר על דיוקסינים וכמה הם מזיקים לנו.
לדבריו : אסור לנו לחמם את האוכל במיקרוגל
בתוך מכלים פלסטיים. ובמיוחד
לא אוכל המכיל שומן. מכיוון שהצירוף של שומן,
חום גבוה, ופלסטיק משחרר
דיוקסין לתוך האוכל ולבסוף לתוך תאי הגוף.
במקום זאת, הוא ממליץ להשתמש בזכוכית, כדוגמת
Corning Ware או מכלים
קרמיים לחימום חוזר של אוכל.
אנו מקבלים אותן התוצאות, רק בלי הדיוקסינים.
לכן דברים כמו " מאכלי TV " וכ"ו, צריך להוציא
מהאריזה המקורית, ולחמם בכלי אחר.
נייר איננו רע, אבל איננו יודעים מה הנייר
מכיל. פשוט בטוח יותר להשתמש
בזכוכית מחוסמת, כדוגמת Corning Ware ... וכ"ו....
הוא הזכיר שלפני זמן מה, חלק ממסעדות המזון
המהיר עברו ממכלי קלקר לנייר.
בעיית הדיוקסין הייתה אחת הסיבות. כמו כן ציין
שעטיפת סארן (Saran )
מסוכנת באותה מידה כשהיא מכסה אוכל לבישול
במיקרוגל. בעת בישול האוכל,
החום הגבוה גורם לטוקסינים רעילים להינמס
מתוך המעטף הפלסטי, ולטפטף לתוך
האוכל. מומלץ במקום זאת לכסות האוכל במגבת
נייר.
מומלץ להעביר מאמר זה למשפחה, ידידים - ולכל מי שחשוב בחייכם !!!