?
?
איפה אתה אלון שצריך אותך???? איפה????
קצת הגזמת עם סימני השאלה..פורסם במקור על ידי RONB
אי אפשר לקבל שירות בחינם וגם לבוא בדרישות להיות זמין 24/7...
ציטות מגלובס
דוראה: בונה על מימושים ודיבידנדים - תוכנית מימושים ב-130 מ' ש'
מצבה של חברת ההשקעות דוראה
( 279.4 -4.28% )
ממשיך להיות קשה. בשורה התחתונה שומרת החברה על יציבות שלילית, עם הפסד רבעוני של כ-14 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של 2010 גדלו הפסדיה ב-70% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ל-36.3 מיליון שקל, והובילו לגירעון של יותר מ-78 מיליון שקל בהון העצמי.
דוראה, הנמצאת בשליטת בצלאל איגר, צוברת הפסדים כבדים מאז 2008, ובסיום השנה שעברה הגיעו אלה ל-114.5 מיליון שקל. החברה עוסקת בהשקעות בנדל"ן, ובפיתוח נכסים מניבים,. היא בעלת השליטה בחברה הציבורית ליברטי, הפועלת בתחום הנדל"ן בישראל, ובאמצעותה היא מחזיקה יחד עם אמיר נחום בחברת אורתם סהר הנדסה.
למרות שלל פעילויותיה, ההכנסות שמציגה החברה מצומצמות, וברבעון הן הסתכמו בקצת יותר מ-7 מיליון שקל, בעיקרן מנכסיה בארץ. הריביות שהיא משלמת בגין ההלוואות שלקחה להרחבת פעילות מקשות על התאוששותה, ויצרו לה הוצאות מימון של יותר מ-24 מיליון שקל, שבאו לידי ביטוי בשורה התחתונה.
דוראה נדרשת לפרוע במהלך הרבעון השני של 2011 אג"ח בהיקף של 42 מיליון שקל.
כדי להתמודד עם התחייבויותיה מתכננת החברה מימוש נכסים תמורת יותר מ-130 מיליון שקל עד סוף הרבעון השלישי של 2012, קבלת דיבידנדים מחברות מוחזקות והמשך העמדת אשראי מתאגידים בנקאיים ואחרים.
רואי החשבון: "יכולת החברה לעמוד בפירעון התחייבויותיה בשנה הקרובה מותנית במימוש תוכניות ההנהלה, הכוללות בין היתר מימוש נכסים, קבלת דיבידנדים מחברות מוחזקות והמשך העמדת אשראי מתאגידים בנקאיים ואחרים".
אביב לוי
ערב טוב ,
ראשית אני רוצה להגיד שאני גם קראתי את מה ש yurka10 ציטט מעיתון גלובוס , אני ממש אבל ממש לא הייתי ממהר להספיד את החברה , אני חושב שזאת לא פעם ראשונה שכתבות שונות בעיתונים מפלות לרעה את החברה הזו או אחרות ויכולות לעשות נזק למשקיע הפשוט כמונו אשר ניזון וצובר את הידע דרך העיתונים.
רק השבוע אותו עיתון יצא בכותרת זועקת באתר שלו על הסדר בדלק נדלן ללא התייחסות בכלל למהות שמסתתרת מאחוריי הדברים ולמעשה למי שבחן את הודעות החברה , קרא את הדוחות יכול להבין שהמהלך שהם מבצעים הולך להשביח את החברה ולמעשה לנסות לשנות את כח מצבת ההתחייבויות של החברה , למשל המרת האגחים למניות אז בוודאות תורמת לחברה כי הרי ניתן לגייס כסף דרך הנפקת אגח חדש אבל למעשה בהנפקה כזו החברה מקבלת מזומנים אבל עדיין מגדילה את החוב בשורה התחתונה עד השבחה .
לעומת זאת המרה של אגחים למניות דינה למעשה הזרמת כספים לחברה דרך מחיקת חובות ( מחיקת אגחים מומרים ) ושינוי מצבת החוב של החברה אשר תביא לשינוי בשורה התחתונה.
אז העיקר העיתון יצא בכותרת זועקת ובאמת היתה פניקה באותו יום גם במניה וגם באגח דבר שלא היה הגיוני מבחינת המשקיע הרגיל כי ההודעה למעשה היתה טובה לבעלי האגח ( לפי דעתי האישית כמובן )
לגביי דוראה החברה אומנם בבעיות אבל בכתבה לא מצויין אפילו לרגע אחד את הפוטניצאל ( ותאמינו לי שקראתי היטב את דוחות החברה ויש פוטניצאל גדול ) הגלום בחברה.
לפי דעתי הירידה שהיתה באגח אולי נבעה מחשש של איזה גוף לגביי הפידיון שהחברה צריכה לבצע בחודשים הראשונים של 2011 אותו גוף לדעתי החזיק באגח ד' ותו לא אחרת גם האגחים האחרים היו צריכים להגיב בירידה חזקה כי גם להם יש החזרים ..אז למעשה האם נוצרה הזדמנות קנייה ב ד' ??
אולי בהחלט כן..כמובן שלחברה יש לא מעט בעיות אך מנגד היא בתחילת 2010 הצליחה לגייס כספים גדולים מגופים שונים.
ולכן באם החברה תצליח לגייס כספים נוספים בתמורה לזכויות כלשהם או שיעבודים חדשים על נכסים או באם החברה תממש חלק מנכסים שברשותה ( כפי שצויין בכתבה ) אזי החברה תצא לדרך חדשה.
כל הזמן מוזכרים בפורום חברות שונות ומשונות ואנשים מחפשים למצוא פה כסף בחינם אבל אין כאלו דברים וברור שקיימים סיכונים על מנת לקצור תשואה כזאת אבל דוראה היא חברה שבמידה וגוף מוסדי/בנקים ייתנו לה קצת אוויר לנשימה אז די מהר התוצאות יבואו לידי ביטוי ..( אפשר להרחיב על הפוטנצאיל בפוסט אחר )
אז בגדול מה שהכי היה חשוב לי להעביר פה שלא תמיד צריך ללחוץ על מקש המכירה כאשר רואים ירידות חזקות או הודעה בעיתון כזה או אחר ויש לנסות להבין יותר לעומק מה מסתתר מאחוריי ידיעות אלו.
אין לראות בדברים שנאמרו כהמלצה לפעולה כלשהיא וכמובן שאין דברים אלו מהווים תחליף לייעוץ כלשהוא.רק נאמרה פה זווית נוספת להסתכלות על הדברים
גילוי נאות - לא מחזיק בשום נייר שהוזכר פה!!
בברכה , לברון
לברון תודה על הסקירה הרחבה ובאוביקטיבית
תמיד טוב לקרוא גם את דעתך בפורום
מה דעתך על אגח אלעזרא ?
היום מטפס... אג"ח רכבת הרים![]()
ערב טוב לכולם ,
אז מסתבר ששוב פעם הצלחנו לחשוב נכון והחברה פירסמה הודעה ( ניתן לראות במאיה ) .
המהלך הזה נותן אוויר לבעלי החברה לשרת את החוב שלהם !!
החברה כאמור היא מאוד פוטנציאלית עם יכולת השבחה מדהימה ( זו חברה שלמרות המצב שלה יכולה להיות יהלום של ממש ) וכמו שחשבתי וציינתי זאת בעלי הבית יעשו ככל שביכולתם לעמוד בהתחייבות !!
אין לראות את הדברים שנאמרו מעלה כהמלצה לפעולה כלשהיא.
בברכה, לברון