ציטוט פורסם במקור על ידי qjol
ציטוט פורסם במקור על ידי איאן מקסוסג'
לי לא ברור איך היו ככ הרבה הזדמנויות לרדת והמעוף נשאר מדושדש ירוק או ירידה קטנה כשכל העולם ירד, ודווקא היום פתאום הכל יורד. אולי פשוט השחקנים רצו עליות ולא ירידות . בכל מקרה לי נשבר כבר מכל המשחקי מעוף ואני תולה את הנעליים לתקופה הקרובה.
אפרופו הזדמנויות
כמוני כמוך שואל את אותה שאלה מכוון אחר
כמישהו שנמצא כאן כבר למעלה משבועיים באתר וכנ"ל בשוק ההון כל פעם שומעים ורואים על פי מפת הפוזיות וכו' שהשחקנים רוצים למטה או למעלה ואף פעם לא פועלים כשיש אפשרות לעשותו דוגמא ביום שיש ירידות בחו"ל ו/או כאן והשחקנים כביכול רוצים ירידות למה לא להתערב ביום כזה הרי הרבה יותר קל להוריד מדד כשיש ירידות מאשר להילחם כשיש עליות ובנוסף שזה יוצא גם זול יותר מבחינת עלויות של הורדת מדד וכל פעם השחקנים חיכו לרגע האחרון ורק התערבו כשכבר היה מאוחר מידי ולא אפקטיבי ולחינם ירדו כספים לטמיון

השחקנים רצו תמיד להוריד את המדד אבל הם היו מסתבכים בסיכון של הכתיבות התחתונות .אגב השוק היה מווסת ע"י השחקנים עד יום לפני הפקיעה . אם לא היה מווסת המדד היה מגיע גם ל1380.
באותו היום לפני הפקיעה שהם ניסו להוריד את השוק היה מחזורי מסחר ענקיים שלא איפשרו לשחקנים להוריד את המדד
מאחר והמדד המשיך לעלות השחקנים סבלו מחוסר בטחונות ולכן היו צריכים לסגור את הפוזיציות בהפסד ניכר .
הסגירות הובילו לליבוי העליות מה שגרם לסקוויז .
לכן לסיכום השחקנים חשבו שהשוק בשליטתם עד ליום לפני הפקיעה לאחכ כששמו לב שהשוק בורח להם זה כבר לא היה בשליטתם .בנקודה הזאת לדעתי שחקן היה צריך להעביר הודעה בדבר סגירת הפוזיציה כדי להקטין את הנזק.