x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: משכנתא ???

משכנתא ???

היום אני בעיצומן של שלל פגישות ונסיונות להבין איזה מסלול משכנתא לקחת, ומאיזה בנק
    המשימה מתגלה ככמעט בלתי אפשרית.
    מצד אחד רצון הבנקים להבטיח את הרווח הגדול ביותר (ככה אני מרגיש ומצפה בעולם חומרי זה)
    מצד שני מליון מסלולים שכל אחד מהם מבלבל יותר מהשני ותלוי רבות בעתיד ומה יהיה
    אשמח לשמוע דעה מלומדת ומנוסה בנושא איזה מסלול/ים כדאי היום לאור המצב המורכב של הכלכלה
    וחוסר הידיעה מה הולך לקרות בעולם בנושא הרביות

לצורך העיניין פרטי המשכנתא הרצויים לי

סכום של 380 אלף ש"ח בקרוב
    על נכס ששויו בערך מליון (אם זה מעניין)
    החזר לתקופה של 18-20 שנה

תודה מראש

Re: משכנתא ???

לא מזמן הייתי התהליך עבור סכום דומה.
    המצב באמת מורכב, ויש אפשרויות מתוחכמות שהצרכן הממוצע אף לא מודע אליה.
    הייתי בפגישה בחברה שנותנת ייעוץ בלתי תלוי - עד כדי הכנת תמהיל אופטימלי ומיקוח על ריביות עם בנקים. אני ממליץ לך ללכת לפגישה כזו - בין השורות תוכל ללמוד עוד על העולם הזה - ואולי תחליט להיעזר בחברה שכזו.
    אני לא נעזרתי בהם בסוף - אבל גם לא מימשתי את רכישת הדירה...
    החברה שפגשתי היא - משכנתאברוקר, אבל יש חברות נוספות ו\או יועצים בלתי תלויים בתחום.

שוקי

ציטוט פורסם במקור על ידי vipasana
    היום אני בעיצומן של שלל פגישות ונסיונות להבין איזה מסלול משכנתא לקחת, ומאיזה בנק
    המשימה מתגלה ככמעט בלתי אפשרית.
    מצד אחד רצון הבנקים להבטיח את הרווח הגדול ביותר (ככה אני מרגיש ומצפה בעולם חומרי זה)
    מצד שני מליון מסלולים שכל אחד מהם מבלבל יותר מהשני ותלוי רבות בעתיד ומה יהיה
    אשמח לשמוע דעה מלומדת ומנוסה בנושא איזה מסלול/ים כדאי היום לאור המצב המורכב של הכלכלה
    וחוסר הידיעה מה הולך לקרות בעולם בנושא הרביות

לצורך העיניין פרטי המשכנתא הרצויים לי

סכום של 380 אלף ש"ח בקרוב
    על נכס ששויו בערך מליון (אם זה מעניין)
    החזר לתקופה של 18-20 שנה

תודה מראש

אתה לא במקום הנכון!
    כאן זה אופציות
    תנסה ב bankrate

היום, המסלול של פריים הוא המסלול הטוב ביותר.
    אבל, ויש אבל גדול, הריבית תעלה. השאלה היא רק מתי. וזה חשוב כדי שכשלוקחים את המשכנתא, יודעים מראש שבעתיד ההחזר יהיה גדול יותר.
    אחד היתרונות הגדולים של המסלול הזה הוא שאפשר לצאת מתי שרוצים בלי קנסות. מי שבוחר במסלול הזה, משלם היום משהו כמו 3% לשנה. אין הצמדה. זיל הזול.

מסלול הדולר גם מעניין, אבל כמובן שיש הימור על הדולר. אז נכון שהדולר בשנים האחרונות על הפנים. אבל זה עדיין הימור על הדולר. גם מסלול זה אפשר להחליף בלי קנס.

משכנתא בריבית קבועה, נראית היום כאופציה הכי פחות אטרקטיבית. אבל צריך לשים לב שהריבית לטווח ארוך נמצאת היום בשפל שלא היה כמוהו. ואם הריבית עולה אז עדיין אפשר לצאת בלי קנס. יש עם הצמדה ויש בלי.

משכנתא בריבית משתנה היא בסך הכל משכנתא בריבית קבועה עם נקודות יציאה.

בקיצור, ההחלטה נובעת מהימור מוחלט על העתיד. ולכן הכי טוב זה לשלב.

אני חסיד של מסלול הפריים, ורצוי המסלול בו החזר הקרן קבוע ולא שפיצר בו התשלום החודשי קבוע.
    היתרונות של הפריים הן 2 : יציאה ללא קנס -כפי שציין דמי כיס והיתרון החזק יותר- אי הצמדה של הקרן.
    נכון שאם הריבית עולה אזי ההחזר החודשי עולה,אבל הריבית לא עולה סתם.מן הסתם גם האינפלציה עולה והנזק שלה גדול יותר מאשר במסלול הפריים

תודה על התגובות,,,
    האם בכל הבנקים ניתן להגיע פחות או יותר לאותם התנאים?

בחירת מסלול משכנתא

בנוסף לנאמר ע"י החברים מהתגובות הקודמות, ברצוני להוסיף מספר דברים:
    תחילה חסר נתון מאוד מרכזי והוא יכולת ההחזר החודשי בייחוד כאשר סכום ההלוואה אינו גבוהה, את המסלולים השונים ודרך הבנייה כדאי לעשות לפי גובה ההחזר החודשי ולא להפך.
    נקודה ראשונה עוד לפני שאני מתייחס למסלולים והיא דומיננטית ובעלת חשיבות מרובה אך לצערי נוטים להזניח אותה היא מספר השנים של ההלוואה, למה דווקא 18 למה לא 15 שנה, רבים לא יודעים זאת אך כל שנה שמפחתים מסה"כ השנים של המשכנתא תניב חיסכון של עשרות אלפי שקלים (לא, זו אינה טעות).
    לגבי המסלולים גם כאן בדומה לכל השקעה יש צורך לפזר סיכונים, כלומר: לא בוחרים מסלול אחד אלא משלבים בין המסלולים השונים, אבל שוב גם כאן יכולת ההחזר החודשי משפיע על בניית המסלולים והחלוקה בניהם, למשל אם אתם יכולים לעמוד בהחזרים משתנים כאשר הצפי הוא שההחזר יגדל הייתי נותן דגש למסלול הפריים.

שוב, ללא גובה ההחזר קשה לבנות אבל התמהיל, גם אם יש צורך לשנות את האחוזים התמהיל צריך להיות מורכב באופן הבא:

6% - מטח דולרית.
    45% - פריים.
    29% - קבועה לפי שפיצר.
    20% - משתנה כל 5 למשך 15 שנה.

משך ההלוואה הינו ל 15 שנה.

מקווה שעזרתי אפילו במעט, אם יש שאלות אז בכייף, האדם הזקוף – ARL.
    האדם הזקוף

אני למדתי, שככל שדשים בזה יותר - מתברברים עוד יותר.
    ולכן, אציע מתכון פשוט (לטעמי האישי בלבד, וזה ממש סובייקטיבי):
    1. 200 א' בריבית קבועה (ממילא נמוכה אז למה לא).
    2. 180 אלף בריבית פריים (שמאוד נמוכה, ואם תתייקר תמיד ניתן לעבור למסלולו אחר, וגם אפשר לסגור חלקית עם הזמן).

כעת, מה שנשאר זה איזה בנק נותן את הריבית הכי נמוכה כלומר נעלי ספורט ולהתחיל לכתת רגליים.
    כמובן, לא לשכוח על לעשות מו"מ על דמי פתיחת תיק (50%), ועל כל המסביב.
    לקרוא את השורות הקטנות, וללחוץ על מה שאפשר.
    עוד טיפ קטן ואחרון - בבנק בו יש שירות טוב ומהיר - שווה גם להתפשר על הריבית (רק אם מדובר על פיפסים קטנים).

בהצלחה
    R

שלום,

אני ההייתי ממליץ לא לא לקחת משכנתא שמתפרסת על פני 20 שנים. למה?
    400K, 4-3% בשנה (בערך) כלומר 12-16K בשנה ריבית, כפול 20 שנה שווה לכ 320-240K- בערך, כלומר שילמת כעמט כפול על המשכנתא.
    לעומת זאת אם תיקח ל10 שנים תחסוך 120-160K בקירוב.
    נכון שהתשלום החדשי יהיה כפול, אך משתלם לטווח הארוך.

בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות