x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: מניית בזן ומעשה בחמישה קופים

מניית בזן ומעשה בחמישה קופים

מניית בזן ומעשה בחמישה קופים

שלום לחברים הישנים והחדשים כאחד, לטובת החברים החדשים אני יכול לומר כי אני מסקר באופן קבוע את מניית בזן ופטרוכימיים באתר מפורסמות סקירות רבות שלי על מניות אלו למי שלא קרא אתם מוזמנים לקרוא, חפשו תחת שם מחבר: ARL.
    כמו תמיד גם הפעם אתייחס למניית בזן, אסקור את אשר נעשה בה בחודשיים וחצי האחרונים, אתייחס לכדאיות ההשקעה במנייה ולאן פנייה מועדות.
    בדומה לסקירות הקודמות אשתמש בסיפור ספק אמיתי וספק דמיוני ואסיים במספר מילים על קיוונו של השווק.
    אז מוכנים, אנחנו מתחילים נא להדק חגורת, ממראים................
    סגירת כלל המתקנים הוא אירוע מורכב אשר מתכוננים אליו שנתיים מראש (לא זה ממש לא טעות) , מאז קיומה של בתי זיקוק לא התרחשה הדממה בסדר גודל כזה של סגירת כלל המתקנים, הרצון וההבנה של האחים עופר כי זה הזמן להשקיע עשרות מיליונים בטיפול במתקנים הקיימים תוך הוספה של מתקנים חדשים ראויה לשבח ועל כך כול הכבוד וישר כוח את הפירות נקצור בעתיד בקרוב.
    תהליך סגירת המתקנים מלווה באנרגיה והתרגשות מרובה אין כמו רעש המכונות ההולך ונחלש עד להדממה מוחלטת בה נעצרים המייסבים והמשאבות , ובמקומם נכנס רעש האדם אשר אט אט צובר תאוצה ומתגבר על הקשיים העומדים בפניו.
    אם את תהליך הסגירה תיארתי במעין רגש מלווה אז תהליך הפעלת המתקנים הוא אירוע מרגש שבעתיים, התקדמות של צעד אחר צעד כאילו היה זה תינוק שזה עתה בוחן את העולם, הכמיהה לשמיעת רעש המדחסים גובר מתמיד וכאן אנו באמת נמדדים, קשה לתאר כמה האירוע מורכב ומסוכן, אנסה לתאר זאת בפשטות: דמינו כי אתם חלק מספינת חלל ענקית המורכבת ממאות כפתורים ומספיק שכפתור אחד מתוך מאות הכפתורים לא נמצא במצב הנכון והחללית לא תמריא.
    אך כפי שכבר ציינתי החללית המריאה וחיוך גדול של הצלחה נמצא בפני ובפני חבריי, עמדנו באתגר בהצלחה מרובה.
    טכנולוגיות ישנות הוחלפו בחדשות מתקנים ישנים הוחלפו בחדשים, הדחפורים במתחם הפצחן המימני כבר נמצאים בשלב הקמת היסודת, חיבורי הגז כבר קיימים ומוכנים לקליטת הגז, תחנת הכוח שלנו שודרגה ועברה מתיחת פנים ועל הקמת תחנת כוח חדשה כבר החלו לעבוד, מערכות איכות הסביבה החדשות עובדות ויפחיתו משמעותית את פלטת המזהמים לסביבה – בזן עברה מתיחת פנים משמעותית ישר כול וכל הכבוד לכל האנשים שעמדו במשימות ובאתגרים הגדולים.
    יחד עם זאת צריך לזכור כי השבתת המתקנים דווקא כאשר מרווח הזיקוק וצבר ההזמנות הוא גבוה יבואו ליידי ביטוי בדוח הרבעוני המתאים ולכן יש לצפות כי דוח זה אשר יהיה מלווה בהוצאות אדירות מחד יהיה מלווה בהכנסות נמוכות מאידך, לפי דעתי השפעתו תהיה נקודתית אם בכלל.
    חברים יקרים אין סקירה בה אני לא מדגיש כי בזן חייבת להיות בכל תיק השקעות ואם בעבר אמרתי זאת אז עכשיו הדבר נכון שבעתיים, בזן הופרטה בשער של 297 מאז האחים עופר הם בעלי השליטה בחברה יחד עם דיויד פדרמן שהיה בעל השליטה בפטרוכימיים הם משקעים הן חשיבה מרובה והן כספים רבים כדי להעמיד את בזן בראש התעשייה הפטרוכימיית ואכן כך הדבר.
    באחת הסקירות הסברתי מהו השער הריאלי של בזן העומד סביב שער של 700 כל החישוב וההסברים נמצאים בסקירה (חפשו תחת שם מחבר ARL, שם הסקירה: בזן ופטרוכימיים זו בס"כ מתמטיקה פשוטה), המשבר הכלכלי דירדר את המנייה לשער בלתי נתפס של 89 ומאז המנייה נמצאת במגמת עלייה בתחנות שעליהם דיברנו בסקירות הקודומות: 89,120,155,200,245,280,305
    נכון המנייה לא עולה עשרות אחוזים ביום כמו מניות הגז אך היא מתקדמת בקצב מסביר פנים ובעלת מחזורים גדולים תוך מדיניות של חלוקת רווחים למשקעים, השקעות הבעלים בה הוא אדיר ואם נבחן את העתיד לבוא אזי העתיד חיובי עוד יותר למניית בזן.
    אחד הפרמטרים המשמעותיים שיתרחשו בחודשים הקרובים ואשר כלל אינו מתומחר במנייה הוא חיבורה של בזן לצינור הגז הטבעי הדבר ישנה לחלוטין את מרווח הזיקוק, פליטות מזהמים, הקטנת עלויות חומר הגלם כול אלו יקפיצו את רווחיות החברה באופן משמעותי.
    לחברים אשר מכירים את סגנון כתבתי יודעים כי בשלב האחרון של הסקירה אני משתמש בסיפור ספק אמתי ספק דמיוני בשילובה של הגברת הזקנה לאור המתרחש היום בשוק ההון ולאור העובדה כי מרבית הקוראים הינם חברים חדשים אני מחליט להביא היום בשנית את סיפור " מעשה בחמישה קופים" כדי להאיר את המצב בו אנו נמצאים, הסיפור על דם מלאכים יפורסם בסקירה הבאה.
    חברים לפני סוף הסקירה ברצוני לומר מספר מילים על תופעה שלה אנו עדים "תופעת העדר שמה" לצורך כך אשתמש בניסוי מדעי מתחום הפסיכולוגיה: ושמו "מעשה בחמישה קופים"
    בדומה לסקירה האחרונה אשתמש בסיפור ספק אמיתי ספק דימיוני.....................
    בהיותי סטודנט להנדסה וכמו מרבית הסטודנטים הייתי משתוקק להגעתו של הקיץ ולחופשת סוף שנת הלימודים, כאשר זו הייתה מגיעה הייתי מוצא עצמי עובד במסעדה חלבית אשר ממוקמת לה בגליל המזרחי ממנה היה נשקף נוף מדהים אשר ביום עם ראות טובה ניתן היה לראות את מימי הכנרת והבזקי השמש המשתקפים עלייה, כל יום הייתי מוצא עצמי שוטף כלים מבוקר עד ערב, הייתי חייב להשיג עוד הכנסה כדי להצליח ולסיים את שנת הלימודים הבאה, המסעדה התבססה על עיקרון כי כל המוצרים אותם מגישים לאורחים הם תוצרתה של אמא אדמה ובגידול אורגני, קרי: ירקות מהשדות של המסעדה (לבעלי המסעדה אשר גרים במקום יש עשרות דונמים צמודים אליה ), זתים, שמן זית, לחמים מחיטה הגדלה גם כן במקום וכמובן הגבינות אשר מיוצרות מחלב העזים שרועות בשדות.
    יום אחד באחד הבקרים בעודי מסדר את המטבח מגיע אלי בעל המסעדה
    היי איש זקוף הוא אומר, גש אלי
    כן אני משיב
    איש זקוף אני צריך שתצא עם העזים היום לשדות
    אני? אני משיב לו, אינני יודע את המלאכה ומה יקרה אם העזים יברחו לי? הרי מדובר בעשרות עזים?
    אל תדאג, אני משוכנע שתסדר......
    ניגש אני למשימה ופותח את שער המרעה, חיש מהר יוצאים להם עשרות העזים מהשער ולא עובר הרבה זמן ואחרון העזים עוזב את המרעה, סוגר אני את השער ומסתובב אל עבר החורשה ומייד חושכות עיניי, העזים פזורות להן באינספור כיוונים חלק מלפנים חלק מאחור חלק מהימין וחלק מהשמאל, אלוהים אני חושב איך אפשר להשתלט על הבלגאן, כאוס מוחלט ואיך אני אחזיר אותם למרעה? אני מייד רודף אחר אחד ומייד בורחים לי כל השאר מה לעשות אני לא מוצא שום מנגנון שיכל לעשות סדר עם העזים הפרועות, ובכלל מה יקרה אם אחת תלך לי לאיבוד?
    עייף ומיואש אני מוצא את עצמי מביט מיואש אל עבר עץ הזית העבה מנסה לדלות ממנו תשובות, הוא הרי בטוח יודע את הפיתרון, לפתע צצה לה מבין העצים הסבוכים הגברת הזקנה, שלום לך איש זקוף
    שלום לך הגברת הזקנה, געגועים לי אליך
    אני שמחה איש זקוף, אני רואה כי רועה אתה
    רואה אני כי אינני רועה, משיב אני
    יש לי פיתרון שיפתור לך את הבעיה איש זקוף
    שמח אני אנא ממך עזרי לי
    תשתמש בתופעת העדר איש זקוף זה כל הסוד
    תופעת העדר? אינני מכיר
    בו, שב קלות ואספר לך סיפור: מעשה בחמישה קופים.............

ואז החלה לה הגברת הזקנה לספר את סיפור "מעשה בחמישה קופים" ואני מרותק כולי למילותיה אשר יוצאים מגרונה.
    תדמיין איש זקוף כי ישנו חדר סגור ובתקרתו ישנם ממטרות/ מתזים, במרכז החדר ישנו סולם ועליו בשיא הגבוה ישנו צרור בננות צהבהבות וטריות.
    לחדר הזה מכסים חמישה קופים ואנחנו צופים מאחד החלונות מחוץ לחדר ורואים את הנעשה.
    הקופים שאוהבים בננות מייד מטפסים בסולם כדי לקחת אותם אבל כל פעם שהם מתחילם לעלות בסולם אנו מפעלים את המים ומייד כל הקופים חוטפים מקלחת קרה ויורדים מהסולם וכך חוזרים על הניסוי כל פעם שאחד הקופים עולה בסולם כדי לקחת את הבננות אנו מפעלים את הממטרות והקופים חוטפים מקלחת קרה, אחרי מספר פעמים מבחנים בתופעה מאוד מעניינת: אם אחד הקופים מנסה לעלות על הסולם כדי לקחת את הבננות ארבעת הקופים האחרים מתנפלים עליו ומרבצים לו כדי שלא יעלה ואז כולם יחטפו מקלחת קרה.
    הכל ברור איש זקוף, כן אני משיב לגברת הזקנה, יפה היא משיבה בו נעבור לשלב הבא...
    עכשיו מוצאים קוף אחד ומכנסים קוף חדש, הקוף החדש רואה את הבננות הטריות ומייד מתחיל לעלות בסולם, חיש מהר קופצים עליו ארבעת הקופים ומרבצים לו ובכך מונעים ממנו מלטפס, ועכשיו מחלפים עוד קוף ישן בקוף חדש וגם קוף זה מנסה לטפס אך גם הוא חוטף מכל ארבעת הקופים באופן דומה מחלפים את שלושת הקופים הנותרים ומה קיבלנו איש זקוף?
    זה גאוני אני משיב לה, קיבלנו חמישה קופים חדשים שבמידה ואחד מהקופים ינסה לעלות בסולם הוא מייד יחטוף מכות ולא יגיע לבננות מבלי לדעת את הסיבה, בדיוק איש זקוף אתה מבין מהר, הקופים פועלים באותו אקט מבלי לדעת את הסיבה אין להם מושג למה הם מרביצים ולמה אי אפשר לקחת את הבננות, זוהי תופעה המוגדרת כתופעת העדר איש זקוף ונעלמה לה בין עצי הזית העתקים, כאשר קולה מהדהד ונשמע אומר "האדם הוא חלק מהטבע, קבע נתיב איש זקוף"
    לקבוע נתיב? למה הכוונה? בעצם זה יותר פשוט מפשוט, ואז קבעתי נתיב לעז הראשון שראיתי ותוך דקות ספורות טור של עזים מסתדר לו במפליא כאילו רס"ר צבאי פוקד עליהם.
    חברים קניית המניות הפכה לתופעת העדר של ממש, לא?
    אז זהו חברים יקרים תמה לה הסקירה, שוב תודה לכל הקוראים ובמיוחד לאלה המוצאים לנכון להגיב, למי שיש שאלות אז כמו תמיד שמח אני לענות, מקווה שעזרתי אפילו במעט
    האדם הזקוף – ARL ומעשה בחמישה קופים.
    האדם הזקוף

Re: מניית בזן ומעשה בחמישה קופים

ארל היקר!
    כמו תמיד פשוט תענוג
    אם הינך זוכר שלחתי לך בפרטי אז שאלה על פטרוכימיים בנוגע ל2 אחוז אחזקה
    אם ידוע לך אשמח
    תודה אדם זקוף
    אבי

מה קורה איש זקוף לאן נעלמת?
    ממשיך לקטוף פירות בזכותך
    המשך לעדכן מידי פעם

ARL הגדול

מדהים כמו תמיד, אנחנו צועדים בנתיב שהצבעת עליו, בהצלחה.

יישר כוח

[left:3i9nuv3u]ארז[/left:3i9nuv3u]
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

שלום אבי היקר

אם תוכל לרשום לי בשנית את השאלה

חוץ מזה געגעוים רבים אליך ואל שאר החברים
    האדם הזקוף

לאבי וארז היקרים

לא ידוע לי על זכיונות לחיפוש גז טבעי, אני צריך לבדוק זאת, מה שכן לפטרוכימיים יש לפעמים נטייה לביצוע עיסקאות שונות בדומה לשטח הנדלני שהם קנו על אדמות פולין וכלל אינו שייך לתחום הפולמרים.

לגבי כניסת המכוניות החשמליות לשווק ולטענה כי יפגעו בבזן עקב שימוש מופחת בבנזין: התשובה כאן היא דווקא הפוכה וזה רק יגדיל את כמות הזיקוק מהסיבה הפשוטה שמכוניות אלו אומנם צורכות חשמל במקום בנזין אך נשאלת השאלה מהו מקור החשל? ואתה משיב נכון אבי, מקור החשמל הוא בתחנות הכוח שייצרו יותר חשמל כלומר ישרפו יותר גז וסולר ולכן אין לכך ההבדל, מה שכן זה יטיב עם איכות הסביבה בצורה משמעותית.

מקווה שעזרתי אם יש עוד שאלות אז בכייף שבת שלום
    מהאדם הזקוף - ARL.
    האדם הזקוף

ארל האם המדיניות היא לא לעבור לשימוש בגז טבעי בלבד?
    מה יהיה עוד 10 שנים ? והאם גם כאשר יפעילו את תחנות הכח בגז טבעי
    זה יתרום לבזן?
    תודה ושבת שלום
    אבי

לאבי היקר שבוע טוב

שאלתך במקום, העניין הוא כזה צריך להבדיל בין השימוש בגז טבעי ויעודו לבין זיקוק הנפט ויעודו, הגז הטבעי משמש כחומר בעירה למשל: תחתנות כוח לייצור חשמל וייצור קיטור בעוד הנפט משמש למגוון רחב של תהליכים בין היתר תוצרי הלווי שמתקבלים בתהליך הזיקוק של הנפט משמשים כחומר גלם לתעשיות נוספות קרי: חברת פטרוכימיים שמקבלת חומר גלם ומייצרת מימנו פולמרים, זה הכל, פשוט לא? אם כך הדבר אז מה טוב בגז הטבעי? תחילה איכות סביבה, פליטת המזהמים משריפת הגז נמוכים באופן משמעותי משריפה של מזוט או סולר ונקודה לא פחות חשבוה זה מחירו של הגז שנמוך גם הוא מחומרי בעירה שצויינו, ןלכן מעבר לגז טבעי רק יטייב עם בזן בצורה משמעותית.
    אם יש עוד שאלות אז בכייף, מקווה שעזרתי ARL.
    האדם הזקוף

תודה רבה איש יקר
    עזרת ועוד איך
    תודה-אבי

אורח

כרגיל כיף גדול לקרוא אותך וטוב שחזרת אלינו

תמשיך כך

תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים