שלום אלון,
מה דעתך על האג"חים של מכתשים? האם כדאי להשקיע בהם או במניה? כל זאת בהנחה שהעסקה אכן תחתם בסופו של דבר עם הסינים
שלום אלון,
מה דעתך על האג"חים של מכתשים? האם כדאי להשקיע בהם או במניה? כל זאת בהנחה שהעסקה אכן תחתם בסופו של דבר עם הסינים
האגחים של מכתשים נסחרים בתשואה נמוכה באופן יחסי וסדרות האג"ח עם המח"מ הקצר - בינוני אף נסחרות במחיר שוק מעל הפארי (אם הסיכונים הנלווים לכך).
בהנחה שהעסקה עם הסינים תצא לפועל, ייתכן כי בטווח הקצר דווקא הסדרה הארוכה תצמצם תשואה - מה ששקול לרווח הוני, אך בכל מקרה פוטנציאל הרווח נמוך.
כמו כן במידה והחברה "החדשה" תרצה לפרוע את החוב בפרעון מוקדם, יכול להווצר לך אפילו נזק מההשקעה.
כעקרון אני לא מאמין שתיהיה השפעה מהותית על הסדרות, אך גם אם כן - בגלל שמדובר באגחים - ההשפעה לא יכולה להיות גדולה מדי בכל מקרה (בגלל מגבלת התשואה על הנייר).
שים לב כי לא מדובר באג"ח להמרה - כך שאין השפעה ישירה בין מחיר המנייה לאג"ח.
כמו כן אם אתה יוצא מנקודת הנחה כי העסקה תצא לפועל (כמוני) אז השקעה במנייה, אפילו בערך הנוכחי, תיהיה כלכלית יותר.
כמובן שבהשקעה במנייה יש סיכון, שכן במידה והעסקה לא תצא לפועל, מחיר המנייה ירד לערכים הקודמים ואף מתחת לזה, אך גם מקרה זה, כפי שתיארתי בעבר בפורום המניות, גם אם לא טוב למשקיע, יכול לשרת אותו בהמשך הדרך, שכן בנקודה הסופית הנתונים הפיננסיים תומכים במחיר שוק גבוה יותר...
אך זהו כבר נושא לדיון אחר...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
כל הכבוד אלון...)): קלעת בול! היום המניה זינקה במעל 8%..(!), ולשואל...? מקווה שקנית את המניה לפני הזינוק והרווחת..(על הנייר לפחות).
שמח לעזור, כל פעם שאני צודק כאן בפורום ברור לכם שאני גם עושה מזה כסף![]()
אני שם את הכסף שלי איכן שהפה שלי נמצא (בניגוד להרבה אנליסטים בתשלום בשוק).
את ההרחבה בנושא מניית מכתשים אגן ומניית כור ניתן למצוא בפורום מניות כאן -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=10838
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.