מיכה צ'רניאק רכש מה דעתך
מיכה צ'רניאק רכש מה דעתך
בהנחה שמחיר שוק לא ישתנה פוטנציאל הרוו עומד על כמעט 12.5% מהפדיון, כמובן שככל שהתאריך יתקרב מחיר השוק של הנייר יעלה בהנחה שלא תצא הודעה שלילית מהחברה (כרגע לא נראה שתצא אחת כזו - אך אמרנו את אותם הדברים גם על אפריקה ישראל).
בהמתנה לפדיון שלאחר מכן התשואה על הנייר תיהיה כ- 30% על השנה הנוספת.
כן אילו התשואות, וכן דעתי בנושא ידוע (למרות העדפתי הברורה למח"מ הארוך).
אכן יש בסדרות של דלק נדלן פוטנציאל רווח גדול, אך יש לקחת בחשבון שהחברה כחברה לא תוכל לעמוד בכלל ההתחייבויות והרבה תלוי בתשובה ומהלכיו העסקיים!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון טעית התשואה עוד 5 חודש יותר מ 20 אחוז כי הפארי 117 כעת ומחיר שוק 98
תן לי קצת קרדיט![]()
הפדיון הוא על חמישים אחוז ולכן אתה לא מקבל פארי על כל סכום ההשקעה, אלא רק על חצי, על החצי השני אתה מקבל רק ריבית.
התשואה שרשמתי כמובן הינה לפני מס, אך בהתחשב בתיקון הטכני ובהנחה כי מחיר הקנייה ומחיר המכירה (בהתחשב בתיקון) זהים.
כמובן שיש פוטנציאל רווח הון גדול יותר אם לוקחים בחשבון כי לקראת מועד התשלום מחיר השוק יעלה מה שישפיע על התשואה של המחצית השנייה בעת המכירה.
אלון פיאדה
לאלון שלום רב.
באחת ההזדמנויות קראתי התיחסות שלך למניה של דלק נדלן. מתוך הבנתי את המצב בשלב זה ערכה אפס
השוק מתמחר אותה בהנחה שתצליח לצלוח את תשלום חובותיה ואזי תהיה שווה משהו.
הואיל והאגחים שלה נהנים ממחירים שאינם יכולים להחשב כמחירי ריצפה נראה שקיימת תקוה ממשית של פרעון
במועד ולא הליכה להסדר.
שאלתי ה לדעתך מה עשוי להיות שווי המניה במקרה של פרעון החובות המידיים במאי 2011. אודה על תשובתך
black
כרגע ערך החברה למעשה נמוך מאפס - שלילי.
כמובן שהרבה תלוי בהתאוששות מחירי הנכסים ועלייתם למחירי טרום המשבר כאשר הם עוד בידי החברה.
הבעיה היא כי עבור התשלום החברה ממשת את הנכסים כעת (מכרה את מרבית הנכסים הטובים) - ולכן סיכוי זה קטן ככל שעובר הזמן.
מה שחשוב לזכור הוא כי תשובה מנסה (וכך אני מאמין כי השוק אכן מתמחר) להציל את שמו ופחות להציל את החברה (המנייה לא סתם נמצאת בחמש המניות הגרועות ביותר להשקעה ב- 2010).
לאחר מכן, אם ישארו נכסים, אם יוזרם כסף או אם החברה תיבנה מחדש - למניות יהיה ערך.
כרגע לא הייתי נוגע בהם בשום מחיר שכן למרות שיכול לקפוץ ב- 100% - לא יהיה לכך הסבר כלכלי, מדובר בספקולציה - וכהשקעה מסוג זה מדובר בהימור נטו.
לעומת זאת באגחים יש תשואה של 30%, כאשר בסדרה הקצרה יש תשואה מובטחת של כמעט 12% עבור פחות מחצי שנה של השקעה (כלומר יותר מכפול בחישוב שנתי) - כאשר כלל הפרעון (100%) מתוכנן להתבצע במאי.
מדובר בסדרה מוסדית ולמרות שיש פדיון נוסף של הסדרות האחרות, אני מאמין כי לפחות הפדיון הקרוב יבוצע - ולו רק בגלל שכרגע הקרב העיקרי הוא בסקטור הגז.
אתם יכולים להבין מה יקרה אם תשובה לא יעמוד בהתחיבויות של האג"ח תוך כדי מלחמה בשינויים במיסים בסקטור הגז?
ארי כל הטענה שלהם היא בכך שהם נכנסו עם התחייבות המדינה - ואך המדינה משנה את ההתחייבות שלה כעת?!?
כעקרון לא מדובר בסיבה כלכלית, אך עדיין מדובר בהרבה מאוד כסף - ולכן אני מאמין כי הסבירות לתשלום הקרוב גבוהה מאוד (כמובן שאין בכך הבטחות)...
אלון פיאדה
לאלון בוקר טוב.
מודה על התשובה המהירה.
black