אין סתירה אמיתית בין מה שאנו אומרים למעט שיש לקחת בחשבון כי מחיר השוק לא שווה למחיר ההנפקה.פורסם במקור על ידי eavi33
ע"פ החישוב שלך הערך של כל נייר יעמוד על 80 אגורות, שזה כמובן גבוהה ממה שאני רשמתי, אך:
תשלום המזומן - כמובן זהה בשני החישובים.
"תשלום" האג"ח - אתה לוקח לפני מחיר נייר של 1 ש"ח בעוד אני משקלל לפי תשואה רצוייה את מחיר השוק שמתקבל מהנייר.
אם נראה לך סביר שהאג"ח יסחר במעט יותר מ- 8% תשואה שנתית הוא אכן יהיה שווה שקל, אך אני מאמין כי התשואה ההתחלתית של הניר תייה 20-25% שנתית בתחילת הדרך, ולכן מחיר השוק יהיה נמוך מכך. חישוב זה הוכנס בחישוב שלי. במידה והתשואה תיהיה נמוכה יותר - מדובר ברווח נוסף למשקיע, אך אנו לוקחים מקרה רציונלי אם מקדם בטחון - כדאי לבדוק האם ההשקעה יכולה להכנס להפסד תיאורתי או מהו מחיר הקנייה בבטחון מלא לקיום העסקה (נקודת יציאה/כניסה).
תשלום במניות - תשלום המניות שהפרדת מהתשלום אכן זהה לחישוב שאני הצגתי - 6.8 מליון ש"ח לפי מחיר ה"קנייה" של המשקיעים, אך גם פה יכול להיות גבוה יותר או נמוך יותר בעת שיכנס למסחר.
תשלום האופציות הוא זה שיוצר את ההבדל המהותי השני בין החישובים (כאשר הראשון הוא מחיר השוק של האג"ח).
אתה לוקח לפי 12 מליון - כאילו מחיר האופציה שקל, אני אומר כי מחיר האופציה במקרה הטוב יהיה 15 אגורות בתחילת הדרך וסביר להניח שאפילו נמוך מזה.
אופציה אחת אינה שווה ערך לשקל אחד מול החוב. מחיר האופציה בכל מקרה לא יכול להיות שקל, או מקביל למחיר של כ-18.5 אגורות לנייר.
אופציה אחת שקולה למנייה כאשר מחיר ההמרה הוא לאחר עלייה של 50%. מחיר המנייה לאג"ח שקול ל- 11.8, כלומר מחיר האופציה צריך להיות נמוך מכך. אני אמרתי כי מחיר אופציה על מול אג"ח יהיה בין אגורה לשלוש, אפילו אם ניקח מחיר אופציה של מחצית ממחיר המנייה זה עדיין פחות משש אגורות לחלק האופציה שעומד מול אג"ח אחד - וזה רחוק מאוד מ- 18.5 אגורות...
מקווה שהכל מובן יותר כעת, אך בכל זאת חשוב לזכור כי בהנחה שההסדר הנ"ל יוצא לפועל עדיין מדובר ברווח וודאי - כלומר הסיכון שלנו הוא רק בכך שההסכם לא יצא לפועל בסופו של דבר!