x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: לאלון, מה דעתך על המגמה המתמשכת באג"ח קונצרני..

לאלון, מה דעתך על המגמה המתמשכת באג"ח קונצרני..

לאור הציפיה כבר מיספר חודשים לירידה דרסטית באג"ח הקונצרני, ולאור היפוך המגמה מסוף 2010 ובמיוחד מתחילת 2011 , האם דעתך בנושא השתנתה?
    אתן דוגמאות ספציפיות לאג"ח קונצרני צמוד שממשיך לטפס בעקביות כדוגמת : פטרוכימים ב' (יש סיבה אגב לזינוק של אגח זה?), אלביט ד' ו ז', אפריקה כ"ו כמובן, קרדן ב' ועוד. האם יש הסבר לכך?
    האם יש לך אסטרטגיה למי שרוצה למקסם רוחים ולא לחכות בהכרח לקופונים, מתי לצאת מהאג"ח , ומתי לחזור בהנחה שמדובר באג"ח טוב? אני מתרשם שיש מחזוריות בהתנהגות אג"ח קונצרני, דוגמא מובהקת פטרוכימים ב' ירד חזק, ועכשיו עולה חזק, אבל לא רק.
    הדגש לכל האמור מתייחס לאגח"ים שמתחת לפארי עדיין, אין הרבה אבל עדיין יש..
    תודה לך

Re: לאלון, מה דעתך על המגמה המתמשכת באג"ח קונצרני..

לדעתי נדרש להבדיל בין הציפייה לירידות באגח הקונצרני באופן כללי לצפיות מהשוק הקונצרני בעל התשואות הגבוהות.

ברור, כפי שאני חוזר ואומר, כי ישנם היום באגחים הקונצרניים שתי מחנות של אגחים.

אחת של הקבוצה "הבטוחה" - בקבוצה זו נסחרים ניירות בתשואה נמוכה ביותר, לעיתים אף שלילית, ולמרות שחלקם כבר ראו ירידות לדעתי עדיין לא ראינו את כל הירידות בקבוצה זו שכן עיקר עליית הריבית בשוק עוד לפנינו!

הקבוצה השנייה היא של האגחים הקונצרניים "המתנדנדים" - שם ניתן למקם את מרבים האגחים שאנו מדברים אליהם ואת כל האגחים שאתה ציינת.

בקבוצת אגחים זו אנו אכן רואים מחזוריות (בדיעבד) של ירידות ועליות חוזרות ונשנות, כאשר תשואת השוק שלהם עולה (מחיר שוק יורד) בעת פניקה תוך הפחדות של הגופים הגדולים וחזרה לניירות לקראת תשלומים שמבוצעים בפועל - אז מחיר השוק שלהם עולה והתשואה יורדת דרסטית.

כפי שגם אתה ציינת - ראינו ירידות בניירות אלו לקראת סוף שנה ואנו רואים עליות בהם בימים אלו. אך אני בטוח כי לאחר מחזור התשלומים הקרוב יחזרו לרדת פעם נוספת, וזאת בגלל שבניגוד לקבוצה הראשונה - בקבוצה זו יש משקל למשקיעים הקטנים!

דרך אגב לכל אחד מהניירות שציינת היתה סיבה טובה לעלות, כך שאין בכך פלא ואני מאמין כי נשוב לראות את המחזוריות בהם גם בעתיד (כך שכן - ניתן לנצל זאת למקסום רווחים).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: לאלון, מה דעתך על המגמה המתמשכת באג"ח קונצרני..

תודה אלון על ההסבר.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות