שלום אלון
האגח הנ"ל במחיר 71 אג לאחר ירידות חדות (האם יש סיבה מיוחדת לכך ? ) תשואה 29.75% ל2.2 ש .
אודה מראש לדעתך בהתחשב בסיכון.
אבי
שלום אלון
האגח הנ"ל במחיר 71 אג לאחר ירידות חדות (האם יש סיבה מיוחדת לכך ? ) תשואה 29.75% ל2.2 ש .
אודה מראש לדעתך בהתחשב בסיכון.
אבי
הנייר הולך לכיוון של יציאה להסדר, מה שאומר כי תחילה תיהיה הודעה ע להעמדה לפרעון מיידי.
החברה בעיקרה נכסי נדלן ברומניה, הייתי מפחית את ער הנכסים בערכים גדולים מהמדווח.
מריח לי עסק מסריח...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
מהו לדעתך מחיר שיהווה הזדמנות קניה עם פוטנציאל לרווחי הון (לא לפרעון)בהתחשב בהסדר הצפוי (שלמרות שפרטיו אינם ידועים עדיין , ודאי ביכולתך להעריך לאור הסדרי עבר ובהתחשב במצב החברה ונכסיה)??
תודה
אבי
לא ממש ניתן לדעתבאמת, יש להמתין לתנאי (מתווה) ההסדר - שארי מה הטעם בניחוש?!?
אני טוען שמרגע שהתנאים ידויעם, זה כלל לא משנה אם קונים בעלייה של 10%, בסופו של דבר הערך ידוע ואם קונים מתחת אליו - אין סיכון כלל, אז למה להסתכן, עדיף להמתין...
אמרתי שאני לא אוהב סיכונים, לא...
אלון פיאדה
בוקר טוב,
האם לידיעה מהבוקר על קבלת אישור להלוואה לחברה תהיה השפעה על הנייר?האם לפנינו עליות,
וכיצד יש להעריך מחדש (אם בכלל) את מצב החברה ויכולתה לעמוד בהתחייבויותיה?
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=574725
כעקרון מדובר בהודעה חיובית, ארי בעל הבית מכניס את היד לכיס,
הבעיה היא כי מדובר על הלוואה שלא ממש תעמוד לרשות האג"ח, אלא נועדה לכיסוי/גלגול התחיבויות שוטפות אחרות.
האג"ח צריך לשלם רק בחודש מאי שנה הבאה, כאשר התשלום הוא על סך 21 מליון ש"ח פלוס 7 מליון בריבית, הרבה מעל סכום ההלוואה המקסימלי.
לכן - כן זה סממן חיובי, אך כזה שלא משפר ישירות את מצבם של מחזיקי האג"ח.
לדעתי הסדר ופריסת התשלומים יהיה חייב להתרחש בסופו של דבר, במקרה הטוב החברה תוכל לעמוד רק בתשלום נוכחי, סביר להניח כי תבקש הסדר עוד קודם.
ראוי לציין כי במחיר נוכחי, בטווח הקצר, הסבירות להפסד מפירוק החברה (התרחיש הגרוע) -קטן! ולכן הסיכון הגלום בהשקעה נמוך אם לוקחים בחשבון החזקה במקרה של ירידות - אך יש לקחת אותם בחשבון!
כלומר התרחישים האפשריים:
עליית ערך עם התקרבות למועד התשלום תוך הוצאת הודעות חיוביות נוספות מצד החברה.
ניצול ביצוע הפדיון החלקי לרווח הוני - במקרה של תשלום ויציאה לאחר מכן...
לחלופין יציאה להסדר שתגרור ירידה במחיר השוק של הנייר - מה שייתן נקודת כניסה טובה יותר! המשך ההחזקה לאורך ההסדר ואף במקרה של לקיחת החברה ומכירתה ע"י הנושים, יביא לתשלום של המחיר הנוכחי בסבירות גבוה (אולי אף ברווח קטן) - אך בהשקעה לזמן ארוך (שכן תהליכים אילו לוקחים זמן).
אלון פיאדה
תודה רבה אלון.
שלום אלון
האם הודעת החברה מלפני יומיים בדבר דרישת הבנק ברומניה כמו גם הירידה חזרה למחיר 70 אג (ועוד היד נטויה...)משנה את הערכותיך מלפני חודש??
תודה
אבי
כמו שאמרתי אז -
נייר שנראה כי יגלוש לתהליך של הסדר כאשר התשלום רק בעוד כחצי שנה (מאי)... להערכתי כדאי להמתין בצד.
כן ייתכן שחודשיים - חודש וחצי לפני יש לשקול כניסה בהתאם לנתונים שיהיו אז, אך עד אז כניסה לנייר צריכה להיות רק בהנתן הודעה חיובית!
ההודעות שאתה מדבר אליהם לא עונות ל"קריטריונים" אלו...
אלון פיאדה
היי אלון,
למרות שנראה לי שהמחיר כבר גבוה
האם זה עדיין שווה התעסקות?