לפני כמחצית החודש כתבתי כי:
"אלון, לדעתי: שאלת המפתח היא יחס ההמרה.
ככל שהחברה תאסוף יותר ע.נ שאר המחזיקים יהיו מחוזקים כי החובה כלפיהם תרד - אבל ברור שאף אחד לא רוצה להפסיד. [color=#FF0000]הצעה בה ממירים 2 אג"ח ב ל- 1 אג"ח ג היא הצעה מבזה[/color] -
יתכן וסוחרי היום יכולים להרוויח ממנה - אנחנו הלא סוחרים על בסיס יומי מחזיקים בע.נ של כ- 115אג - והצעה (לאחר תשלום הריבית) של החלפה 2 X 115אג ב- 115אג נושא ריבית היא הצעה שאני לא הייתי נעתר לה. ברור שאם כל האחרים או לפחות רובם יעשו כן הסכוי של פרעון מלא כלפי המחזיקים הנותרים יעלה בשעור חד.
אני מעריך שלא רבים ישתתפו אם יחס ההמרה לא יציע הצעה נדיבה - ואם זה יקרה זה יגרום ליותר נזק מתועלת לחברה.
שימו לב למה שקורה היום 14:00, אג"ח ב נסחר ב- 48אג ומחזור של 4.4M ע.נ, אג"ח ג נסחר בכ- 100אג. סוחרי היום, מבינים שהם יכולים לקנות 2 * 48 ולקבל סחורה שווה 100 כלומר לגזור 4אג על 96אג השקעה (תשואה חצי חודשית של 4 ו- 1/6 %).
סוחרי היום בשלב מסויים ירצו לגלגל את הסחורה לשוק או אולי אפילו למכור כבר כעת בשורט. מאוד סביר כי יש מי שכבר בצטייד באג"ח ב שקנה סביב מחירים של 45אג וכבר התחיל לשאול אג"ח ג על מנת למכור אותו כבר כעת.
קיימים כ- 270M ע.נ שאינו בידי בעל השליטה וחברה בת - מספיק כי סוחרי היום וגופי נוסטרו יצליחו לאסוף 60M ע.נ על מנת להקטין את כמות האג"ח החופשי לכ- 200M בעוד כמות אג"ח ג החופשית תעלה ל- 100M (70 כרגע בשוק + 30 שילקחו מהחברה).
אם המהלך יצליח: "בחוץ" יהיו 100M אג"ח א שהוא גם בערבות בנקאית, 200M אג"ח ב ללא קופון ל- 2013, ו- 100M אג"ח שמשלם במקביל ל- א קרן וריבית.
לא מן הנמנע שבעוד שנה החברה תנסה לאסוף עוד אג"ח ב במחירים של סביב 50-65אג.
בהצלחה למחזיקים.